Va spuneam zilele trecute ca Romania este in momentul de fata intr-o stare de catastrofa medicala. Am enumerat argumentele, nu mai revin asupra lor. Cifrele de astazi confirma, din pacate, ca am inceput apropierea de prapastie : 330 de morti de COVID19.

In tot acest timp, in Romania s-au creat o falie imensa in societatea romaneasca. Se amplifica o ruptura extrem de periculoasa, intre cei care vor sa traiasca si cei care doresc sa se sinucida.

Realitatea de tip Kafka arata asa  : cresc in acelasi timp doua componente – numarul mortilor de COVID, dar si optiunea de vot pentru AUR, formatiunea care organizeaza proteste de strada si manifesta deschis impotriva masurilor medicale si a vaccinarii. Azi incep sa apara internati care spun ca regreta participarea la astfel de mitinguri, abia dupa ce s-au internat si se pozeaza cu masca de oxigen pe figura.

Sondajul Inscop demonstreaza dezamagirea uriasa a romanilor si tendinta lor de a cauta solutii extremiste.

Pe fondul unei inconstiente infioratoare dovedita de PNL si USR in lunile iunie, iulie si august – preocupati doar campanie electorala, poze pe Litoral si concedii prelungite – numarul paturilor de la ATI nu a crescut in asa fel incat sa ajungem la ZERO capacitate de internare azi. Am avut 100 de zile la dispozitie sa ne pregatim pentru valul 4. Le-am ratat pe toate, una cate una.

Catastrofa medicala a Romaniei are explicatii solide, palpabile, explicabile prin prisma celor enuntate mai sus.

Si pentru ca tabloul dezastrului politic romanesc sa fie complet, unii PSD-isti au inceput sa mestece si ei diversiunea grosolana cu “inchiderea spitalelor”. Sper sa nu ajunga nici unul dintre ei la UPU sau la ATI, sa constate ca se lucreaza infernal, non stop, epuizant.

Nu credeam ca in anul in care implinesc 30 de ani de cand am devenit jurnalist, voi avea aceasta constatare amara : Romania e macinata pe de o parte de imensa incompetenta, pe de alta parte de optiunea pentru sinucidere.

In 10 zile, au murit peste 2000 de romani. Peste 90% dintre ei, nevaccinati. Ce patriotism fals si periculos poate fi acesta instigand la nevaccinare, sa-ti moara compatriotii?! Este mai degraba o deviatie de tip sectar sinucigasa. In ultimele 24 de ore, un roman a murit la fiecare 4 minute de COVID? Asta este noua epoca de AUR?!

Criza politica pe care o traversam este consecinta directa a celor doua directii ce macina Romania ca o menghina imposibil de oprit.

Toxicitatea politica sporeste numarul de infectati, internati in stare grava si decedati. Intreaga societate e rupta in doua de conspiratii, manipulari si o ampla campanie Estica de fake news care si-a atins tinta.

In loc sa fim uniti in fata marelui necaz, suntem dezbinati si numaram mortii nostri cu sutele.

Un razboi hibrid castigat, asupra noastra, de marii dezbinatori.

 

Leave a Reply