Abominabilă crimă de război a ruşilor pe teritoriul Ucrainei.

Imagine

Cel puţin 48 de persoane au fost ucise într-un atac rus care a lovit un magazin alimentar într-un sat din regiunea Harkov, în estul Ucrainei, a anunţat joi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, informează AFP.

Imagine

Cel puţin “48 de persoane au fost ucise” în acest sat situat lângă oraşul Kupiansk, nu departe de linia frontului cu armata rusă, a declarat Zelenski.

Imagine

Potrivit Ukrainskaia Pravda, bombardamentul ruşilor a vizat obiective civile din satul Groza, în raionul Kupiansk, iar bilanţul anunţat de autorităţi se ridică la 49 de morţi.

“În jurul orei 13:15 (ora locală şi a României), ruşii au bombardat o cafenea şi un magazin din satul Groza, raionul Kupiansk, unde se aflau mulţi civili. Salvatorii continuă să lucreze la faţa locului. Până în prezent, au fost scoase din dărâmături cadavrele a 48 de persoane decedate, inclusiv un băiat de 6 ani. Şase persoane, inclusiv un copil, au fost rănite. Medicii le acordă asistenţa necesară. Operaţiunile de salvare la faţa locului sunt în curs de desfăşurare”, a declarat şeful administraţiei regionale din Harkov, Oleh Sîniehubov, scriu news.ro si Agerpres.

La rândul său, parchetul regional a raportat că până la ora 16.00 se înregistrau 49 de morţi şi 7 răniţi.

Imagine

Preşedintele Volodimir Zelenski, aflat la summitul Comunităţii Politice Europene de la Granada, în Spania, şi-a exprimat condoleanţe şi a reiterat că teroarea rusă trebuie oprită. Preşedintele a precizat că discută cu liderii europeni despre consolidarea apărării aeriene a Ucrainei şi întărirea forţelor ucrainene.

“Este o ilustrare a unei crime ruseşti brutale – un atac cu rachete asupra unei băcănii obişnuite, un atac terorist absolut deliberat. Districtul Kupiansk din regiunea Harkov. Până în prezent, peste 48 de persoane au fost ucise. Condoleanţele mele! Se acordă ajutor celor răniţi”, a spus Zelenski, care a promis o ripostă: ”Şi noi vom răspunde teroriştilor. În mod absolut corect. Şi puternic”.

Imagine

”Oricine ajută Rusia să eludeze sancţiunile este un criminal. Toţi cei care încă sprijină Rusia susţin răul. Rusia are nevoie de acesta şi de alte atacuri teroriste similare pentru un singur lucru: să facă din agresiunea sa genocidară noua normalitate pentru întreaga lume. Şi mulţumesc fiecărui lider, fiecărei naţiuni care ne sprijină în apărarea vieţii!” – le-a spus Zelenski liderilor europeni.

Imagine

Leave a Reply