Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer întâlnit la femeile din România. Din fericire, această boală poate fi vindecată dacă este descoperită din timp, prin investigații imagistice periodice – mamografie și ecografie mamară – recomandate chiar și în lipsa unor semne și simptome. De asemenea, este important ca pacientele să meargă la medic imediat ce observă ceva suspect la sân: un nodul, o scurgere mamelonară sau o modificare a aspectului pielii. Așa a procedat și Gabriela, una dintre pacientele diagnosticate cu cancer de sân, care a înfruntat boala cu mult curaj și optimism, reușind s-o învingă.

„Cancerul e o boală ca oricare alta! Este necruțătoare dacă nu mergi la medic din timp!”, declară Gabriela, care a primit diagnosticul în anul 2017, la SANADOR, unde s-a prezentat după ce a simțit ceva în neregulă la un sân. Pacienta a fost consultată de Dr. Bogdan Marțian, medic primar chirurgie generală și șeful Secției Chirurgie generală din Spitalul Clinic SANADOR, care a și operat-o.

„Am fost două zile internată. Erau asistentele care veneau și mă întrebau mereu cum sunt, dacă am nevoie de ceva. M-am simțit foarte bine, ca într-o vacanță m-am simțit, pentru că operația nu doare, nici după operație nu a durut și m-am simțit foarte bine”, povestește Gabriela.

După intervenția de chirurgie oncologică pentru cancerul de sân, pacienta a urmat cu succes un tratament, iar acum revine la control din trei în trei luni, la Centrul Oncologic SANADOR. Gabriela își amintește cât de important a fost în cazul ei optimismul cu care a trecut peste diagnostic și peste procedurile necesar de tratament. De aceea, le îndeamnă pe femei să meargă periodic la medic, pentru consult și investigații, chiar dacă se simt bine, iar în cazul unui diagnostic de cancer să nu-și piardă speranța, pentru că boala poate fi tratată. P

„Când vorbeam cu domnul doctor Marțian, el mi-a spus: „Ești atât de optimistă încât tu, pe jumătate, te vei trata prin acest optimism”. Nu vreau să mă gândesc la ceva rău. Și spun doamnelor să își facă cel mai frumos cadou de ziua lor, o mamografie și o ecografie mamară, să își verifice sănătatea, să fie optimiste și să se iubească, pentru că sunt unice. Cancerul nu doare, de aceea trebuie să mergi o dată pe an să faci o ecografie și o mamografie. Și trebuie să fim optimiști. Viața este scurtă. De ce trebuie să fim triști?”, declară pacienta, care se poate considera, pe bună dreptate, o învingătoare.

La Centrul Oncologic SANADOR, pacienții au acces la servicii integrate de tratament oncologic – chimioterapie, radioterapie, homonoterapie, imunoterapie, în funcție de indicația medicală existentă. Fiecare pacient beneficiază de un protocol terapeutic personalizat, care ține cont de particularitățile sale, astfel încât tratamentul să fie țintit, cât mai eficient și cu puține efecte adverse.

Intervențiile de chirurgie ocologică se realizează în cele mai bune condiții la Spitalul Clinic SANADOR, de către o echipă medicală cu experiență îndelungată și acces la cele mai avansate echipamente și tehnologii. Pentru diagnosticul rapid și precis al afecțiunilor oncologice, SANADOR pune la dispoziție investigații imagistice performante și un Laborator de Anatomie Patologică bine dotat.

Leave a Reply