Este nevoie urgentă de formarea unui guvern pentru că, altfel, medicii riscă să nu își primească salariile, a declarat liderul UDMR Kelemen Hunor, marți seară, la B1TV.

„Suntem în competiție cu timpul, nu unii cu alții, și aici eu săptămâna trecută am zis să vedem când putem să intrăm în Parlament cu programul de guvernare și cu lista de guvern. Au spus că vom încerca în această săptămână. Nu ar trebui să amânăm prea mult. Sper că săptămâna următoare se va întâmpla. Avem lucrurile despre care am vorbit și nevoia de rectificare”, a declarat Hunor.

„În sistemul sanitar sunt 74.000 de persoane care dacă nu se face rectificarea nu au cum să primească salariile. Cei de la UPU, medicii rezidenți, cei de la DSP-uri, cei care sunt plătiți de la minister. Pe 25 noiembrie ar trebui să avem banii. Au zis că se poate face aceată modificare și prin amendament la rectificarea trecută, în Parlament. Plus bugetul, plus multe alte lucruri. Dacă nu putem să ne înțelege în 2-3 săptămâni, cam asta e durata discuțiilor, nici în 4, nici în 5, nici în 8 nu putem să ne spunem noutăți unii altora”, a mai declarat președintele UDMR, citat de g4media.ro.

La Ministerul de Finante se cauta o solutie legala de urgenta pentru plata salariilor din domeniul sanatatii pentru luna decembrie.

1 COMMENT

  1. Nu este o noutate.Rata de colectare pe ultima suta este mica nu din cauza contribuabilului indisciplinat ci din cauza lipsei de preocupare a functionarimii si a conducerii acesteia care speriata de disponibilizari afirmate sta si zace. Daca va uitati pe ghiseul.ro doar pentru orasele mari ai posibilitatea sa platesti online Pentru orasele mici si comune siturile nu au mai fost de mult actualizate sau sunt inchise iar daca vrei sa platesti ceva prin posta trebuia sa stii contul de trezorerie codul CUI al primariei.si suma de plata actualizata zilnic La telefon nu raspunde aproape nimeni…tot tacamul. Guvernantii isi dau coate self si se vaicaresc ca ii dor in coate de romani. Brambureala psd-pnl-udmr nici nu a fost validata si a inceput invartirea rotii de ametire a romanilor.

Leave a Reply