Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că le doreşte succes celor care au depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă şi consideră că ”au şanse bune de reuşită”, dar apreciază că nu putea să se implice mai mult. ”Această chestiune se tranşează în Parlament, prin procedurile prevăzute acolo”, a spus Iohannis, adăugând, însă, că-şi permite să aibă simpatie faţă de unii şi antipatie faţă de alţii.

Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, despre şansele moţiunii de cenzură şi le-a urat succes iniţiatorilor ei.

”Eu le doresc mult succes şi cred că au şanse bune de reuşită”, a spus Iohannis.

Întrebat dacă ar fi putut face mai mult pentru susţinerea acestui demers, Iohannis a spus că este strict treaba Parlamentului.

”Cred că trebuie să fim conştienţi că separarea puterilor în stat nu înseamnă să nu meargă preşedintele la Guvern, fiindcă sunt ambii din executiv. Deci, nu există separarea puterii între Guvern şi preşedinte, şi Guvernul şi preşedintele reprezintă latura executivă a puterii statului, dar Parlamentul este puterea legislativă şi în niciun caz nu este treaba preşedintelui să facă program Parlamentului. (…) Această chestiune se tranşează în Parlament prin procedurile prevăzute acolo” a mai spus Iohannis.

Şeful statului a adăugat, însă: ”Personal, îmi permit să am o simpatie faţă de o parte şi antipatie faţă de altă parte”.

Mai mulţi reprezentanţi ai partidelor din opoziţie au depus, vineri, moţiunea de cenzură “Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”. Semnatarii documentului consideră că ”sunt oameni mult mai buni în absolut toate partidele care pot conduce ţara”.

PS : Cum ramane cu medierea, cu echilibrul ?! Daca iti asumi public ca-i simpatizezi pe unii si antipatizezi pe altii, n-ai cum sa fi acel presedinte echilibrat al tuturor romanilor, cum ai spus la juramant. Sau am eu pretentii exagerate? 

5 COMMENTS

 1. Sa fim seriosi ,NU EXISTA PRESEDINTE ECHILIBRAT nicaieri in lume , asta e politica … unu muma altu ciuma ,putem aprecia sinceritatea ,chiar daca pentru uni e nasoala !

 2. Domnule Tudor

  nu aveti dreptate. Are dreptate Pieleanu.
  Acum cativa ani am lichidat un cont de 400 lei “uitat” la BCR. Ca umi crapa buza. Si am primit cam 360 li. Adica in 3-4 ani un depozit la termen de 400 de lei mi-a produso paguba de 40 lei, adica 10%.
  Pe vremea lui Ceausescu (afurist fie numele luji!) primeai naibii o dobanda! La termen dobanda era de 6% !!! Nu se prcepeau comisioane si nici nu plateaicomison ca ti-ai retras banii!!!

  Si ca buesa acazut. vedeti mneavoastra in mare parte birsa este speculatie, deci impresie. Astfel de scaderi .. stfel de scaderi nu au mare importanta . Nu este o pierdere decat aparenta. Adicanu este virba chiar despre bani care se pierd.. este o pie3dere “estimata”- ca in cazul terenului aluai confiscat ca producea op[abuga de 60 mil .. dica se estmaza ca daca ar fifopts vandut seprata .. poate ar fi fost platitt cu .. Sau asa cum toti proprietarii de locuintesuntemk, mai saraci azi decat in ian 2008. Insa daca locuisti in acelasi imobil ca care paguba? Cu cve te deranzeaza ca zi apartamkentil in care locuiesti costa cu 30.000 maiputin decat acum 10 ani? Dormi mai prost ,ai o digestie mai rea ?! Nu te-ar durea mai rau sa iti parasesti apartamkentkol si sa te muolti inytr-o zona maqi nasola doar ca sa realizezi banii ?

  Nu domnule. nu imi este mila de banci . Sinici nu plang ca nu voi palti mai scump gazele!!

  Sa nu uit – daca vaderanjeaza pseudonimul meu.. il folosesc de la vizita lu Bush . Asta este singira mea identitate pe net. Adfica puteti verifrica cine sunt … \(ce pareri am, ce simpatii am) … numele real apare doar in cartile de telefon

  Si da u sunt ala care a scirs : https://www.scribd.com/document/58737245/18501028-Seculara-Inapoiere-a-Romaniei
  (sumanriu decat a uploadat textul meu)

 3. De cate ori trebuie sa li se confirme ca turma orbecainda pe care o mana iohannis e esec total,adunatura de ratati fara o minima gandire rationala,ce pui in loc, program,orbani,turcani si priscati,chichirai,tomaci si barna?!Eu pot sa spun ca-mi place viorica in comparatie cu ce mi-a oferit,oul rasclocit tinut in clocitoare pana i-au facut,in sfarsit,cotet in care sa adune oratanii,ciolos,experimentul tehnocrat de sorginte PUNR,neales nicicand intr-o confruntare directa pe care ni l-a servit iohannis ca lucru bine facut,defiland cu el pe la toate ministerele in mars de fanfara,am in imagine si acum,eu pot sa spun orice,oricui,oricand ca ai fost dobitoc,zero rezultate!Dar tu,klaus werner,ai jurat sa respecti Constitutia,drepturile tuturor romanilor,si al meu care te mai face stupid,desi prost suna mai bine,sa mediezi nu sa invrajbesti!Aici nu tine pe simpatii si antipatii,le spui lui georgeta la toaleta,tine de onoare si de tara!Nu mai ai nimic personal de cand te-ai cocotzat in deal!

 4. Asta nu are minte nici de cl a 4-a! A fost pus, de altii mai mari, pe post de vataf si pt asta ajunge cit poate. In colonii nu se ridica inteligenta, ca doar stapinii n-or fi asa de prosti incit sa-si bata singuri cuie in talpa! O fi chiar asa greu de priceput?!

Leave a Reply