Victor Costache a spus, la audierea din comisia de specialitate din Parlament, că trebuie încurajat transplantul în România și a adăugat că în prezent 150 de inimi și 300 de plămâni sunt aruncați la gunoi pentru că nu avem centre de capabile să efectueze procedurile

„Este o legătură strânsă între chirurgie cardiovasculară copii si transplant. Ambele sunt deficitare în România. (…) În momentul de față, în România se aruncă 150 de inimi și 300 de plămâni la gunoi. Nu avem centre capabile să le implanteze. Asta este realitatea tristă”, a spus Victor Costache, conform Mediafax.

4 COMMENTS

 1. Pai si ne mai mira de ce dispar zilnic copii, tineri,accidentati…. Industria pieselor de schimb umane ia amploare si noul ministru parca propune turism al transplanturilor si vrea sa angajeze transplantatori in centre pentru implementari de organe. O declaratie soc din care reiese un excedent de organe care se arunca la gunoi in timp ce alti medici se vaicaresc pe la televiziuni ca nu au suficiente organe din lipsa educatiei de donator. Halucinant se angajeaza un ciomu la sanatate. Ce a ajuns Romania: isi arunca organele la gunoi. Asta o fi sanatos? Poate ii trebuie un RMN cerebral. dinca se aproviziona sau aproviziona un spital cu organe si oase aruncate la gunoi ?Mai controleaza cineva spitalele ce fac cu resturile umane ? Doamne ce declaratie! un mic calcul al aberatiei la sanatate :anual dispar la gunoi 50 000 inimi de roman si 100 000 plamani adica 15 tone de inimi si 130 tone de plamani. Asta asaa la o audiere .

  • Pai si ce treaba are furtul de organe cu faptul ca noi nu avem centre pt asa ceva? Sau te pomenesti ca daca o sa fie centre, gata, o sa zica traficantii “gata nene, nu mai luam copii sa facem orofit ca uite a facut statul centre”:))
   Pe bune, mai gandim si noi ma ar un puc, cat sa nu murim pana la salariu?!
   F bine ca a zis. Sa le faca daca poate. Nu ma prnd ce e socant: ca a zis sau ca atat de multe se irosesc? Ca e neclar

  • ai uitat sa spui: copii care dispar zilnic, sunt vanduti de Johannis, la talcioc!
   o parte ii mananca dimineata, la micul dejun…

Leave a Reply