PONTA NU L-A VOTAT PE GEOANA IN PRIMUL TUR 2009

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că îşi va depune candidatura în cadrul Consiliului Naţional al PSD, care va fi convocat pentru data de 1 august, dacă va decide să candideze la alegerile prezidenţiale.
Ponta a anunţat, după şedinţa BPN al PSD, calendarul evenimentelor PSD privind desemnarea candidatului pentru funcţia de preşedinte al României, acesta fiind structurat pe următoaele acţiuni:  CExN convocat pe 30 iunie, Consiliu Naţional pe 1 august, şi Congres în septembrie.
El a spus că la Consiliul Naţional, pe 1 august, se stabilesc procedurile şi se depun candidaturile din partea celor care vor să candideze în cadrul PSD pentru a fi desemnaţi candidaţi la funcţia de preşedinte al României.
Liderul PSD Victor Ponta a mai declarat că în situaţia în care vor exista mai mulţi social-democraţi care îşi vor depune în partid candidatura pentru desemnarea prezidenţiabilului PSD, atunci se vor organiza alegeri preliminare, după modelul partidelor de centru-stânga din Italia sau Franţa.
Întrebat dacă va exista un vot al tuturor membrilor partidului pentru candidatul la Preşedinţie, aşa cum a promis atunci când a preluat preşedinţia PSD, Ponta a răspuns: “Da. Dacă vor fi mai mulţi candidaţi, numai aşa putem să-l desemnăm pe candidatul nostru la funcţia de preşedinte”.
“Căutăm o procedură care să cuprindă – să nu fie doar un simplu Congres – să fie o procedură care să cuprindă pe cât mai mulţi dintre membri. Nu ştiu dacă vor vota 500.000 de membri, dar cât mai mulţi dintre ei”, a adăugat Ponta.
El a spus că în PSD se vor organiza alegeri preliminare, pe modelul partidelor de centru-stânga din Italia şi Franţa, dar doar în situaţia în care vor exista mai multe candidaturi.
“Alegeri preliminare, cum se întâmplă şi în alte partide, nu neapărat modelul american, dar s-au întâmplat în Italia şi în Franţa, unde partidele de centru-stânga au organizat alegeri preliminare, cu o singură condiţie: să fie mai mult de un candidat, că, dacă e un singur candidat, nu îşi are rostul”, a spus Ponta, care a precizat că procedura va fi stabilită la Comitetul Executiv Naţional şi Consiliul Naţional.
Articolul 132 din Statut, referitor la atribuţiile Congresului, prevede că acest for validează scrutinul electoral intern pentru desemnarea candidatului PSD la funcţia de Preşedinte al României, desfăşurat în baza Regulamentului de organizare a alegerilor pentru desemnarea candidatului PSD pentru funcţia de Preşedinte al României, elaborat de Biroul Permanent Naţional şi aprobat de Comitetul Executiv Naţional.

 

 

27 COMMENTS

 1. EU CRED CA MAI DEVREME DE SEPTEMBRIE PONTA NU VA ANUNTA NIMIC.PONTA VA CANDIDA DOAR DACA ANTONESCU VA CANDIDA.ANTONESCU E SINGURUL CARE IL POATE INVINGE PE PONTA.DACA ANTONESCU NU VA FI , NICI PONTA NU VA FI.

 2. cand ma uit la astia “psd”
  vad hotia aia decrepita,idioata, fesenista ,ilieasca cu limba de bou de lemn,ca un nicusor grohaind beat mort in masina sau la masa cu manele.

  cand ma gandesc la “dreapta” pe ieeeshiker
  vad scarnavia basita,viermii,macacii pupatori de bas si toc a udrulei,scarna tarii asteaia,ingasi udrule videni si basau cel slut deasupra tuturor.

  sa-i ia dracu si pe astia de “stanga” si pe aia “de dreapta” profund basita.

  dupa 10 de baseala
  te gandesti la viitor?te mai gandesti la chestii cum ar fi “presedintele tarii” “stat” “justitie” economie” ca atare sau ca la o caricatura ridicola de stat inst prez justitie etc??nu exista viitor frate pt tara asta,
  spiritul basirii se va duce la groapa cu tara cu tot

  asa ca cel mai probabil ca basau si imensa retea de coruptie ce a substituit STATUL DE DREPT or sa controleze “din umbra” tara si “presedintele” in continuare.indiferent ca e de la “stanga” sau de la partidele lui(i ar inlesni mult dar se descurca el cu presedinte “de stanga” il are in buzunar deja ca si justitia la vf ei)

 3. Eu mi-am facut datoria de cetatean si le-am spus IN TRECUT celor care m-au auzit sa nu-l voteze pe basescu fiindca vor regreta .Si nu m-au ascultat si apoi au regretat.Dar nu le-am purtat ranchiuna si le-am urat :SA TRAITI BINE !!!.
  Acum le spun celor care vor sa auda ca nu este de acceptat ca presedentia sa ajunga tot la PSD.Dupa ce PSD are DEJA totul:parlament,premier,televiziuni,ministere,deconcentrate si este cel mai mare partid care fara o opozitie concludenta(macar a ziaristilor …dar se pare ca sunt deja cumparati de PSD) va conduce la o dsictatura asemanatoare cu dictatura basista/pedelista si poate chiar mai mare !!.Nimic nu va mai misca in ROMANIA fara ..PSD(psd va fi in tot si toate !!).
  Nici acum nu le voi purta pica si deasemeni le urez de pe acum :SA TRAITI BINE !!!.

  • gheorghe,
   tu le-ai spus oamenilor in trecut sa nu voteze cu basaul, iar acum le spui ca e necesara fuziunea cu el. Interesanta sucire.

 4. Este increibil!!! pentru mine, toţi politicienii care au păstorit ţara asta de 25 de ani, sunt nişte criminali, excroci, hiene, oameni care nu valorează nici cît e negru sub unghie, de ce spun asta?
  1.au furat non-stop cam tot ce era de furat,
  2.au vîndut aproape tot din ţara asta,
  3.au minţit pînă nu se poate pe oricine fie şi cu ajutorul legii sau ordonanţei date după ce faptele fuseseră deja făcute, ca să nu fie traşi la răspundere,
  4.de ani de zile se aruncă banii motivînd că se fac drumuri, de fapt, banii erau scoşi din ţară cu ajutorul buzunarelor străine, un fel de spălare de bani sau sponsorizări ale cuiva care face miş-maşuri.
  5.în orica ţară plouă, de cîţiva ani, mai plouă şi la noi, da? ce proiecte există privind inundaţiile, în afară de excrocheria cu asigurările, că pe micul ecran arată realităţi: oameni înecaţi, case distruse, recoltă distrusă de inundaţii, alunecări de teren!!! S-a gîndit cineva că trebuiesc adîncite şi lărgite văile pe cursul rîurilor??? S-a gîndit cineva să înalţe digurile cu materialul scos prin adîncirea, curăţarea acestor suprafeţe imense ale rîurilor??? NU!!! Să nu îmi spuneţi că aceste lucrări costă şi nu aveţi bani. Ce mama naibii faceţi cu cei de la legea 416 din toată ţara de nu-i adunaţi pentru muncă serioasă, în locuri unde trebuie ??? Pentru voturi pot fi plimbaţi, cu bani din buget îi plătiţi, la muncă…cînd, dacă şi unde pot, dar încasează banii, puţini, cîţi sunt, degeaba sau cîteva ore pe lună, ca voi guvernanţii!!! Sunt destui în toată ţara, puteţi să-i folosiţi în scopuri utile cu program real, nu ca la livadă unde merg majoritatea.
  CAP AVEŢI, CREIER, POATE DA, FOLOSIŢI-L ÎN SCOPURI UTILE!!!aici mă refer strict la politicieni, nu contează că sunt din guvern sau din judeţe, municipii, comune, sate, ori la un partid anume, este valabil pentru toţi politicienii!!! Să nu vă mai aud plîngîndu-vă ori lamentîndu-vă că au murit oameni la inundaţii, e strict din cauza voastră, a programului prost aplicat de toţi politicienii, punct.

 5. Buna, Radu !

  http://adevarul.ro/news/eveniment/cum-rusia-atace-romania-1_539dcaaa0d133766a89a6c34/index.html?utm_source=antena3home&utm_medium=http://adevarul.ro/news/eveniment/cum-rusia-atace-romania-1_539dcaaa0d133766a89a6c34/index.html&utm_campaign=CrossPromo

  http://www.antena3.ro/romania/guvern-investitiile-in-petrol-si-gaze-naturale-vor-fi-stimulate-pentru-independenta-energetica-257260.html

  Mi-ai promis msi demult ca te vei interesa la I.F.L.G.S., insa nu am nici un feedback de la tine.

  Pe aceasta adresa nu mai pot intra, din pacate, insa am alta, aproape identica, in care inlocuiesti pe 02 cu 13. Te astept acolo cu un raspuns. Reiterez propunerea unei intrevederi face to face, in care iti pot furniza mai multe detalii.

  Cu stima.

 6. Singurii candidați viabili a PSD-ului erau George Becali și Adrian Năstase.
  Eu zic așa:
  PNL-PSD,folosiți această scurtă vară să vă gândiți la niște candidați decenți dar eficienți pentru imposibila perioadă post-Băsescu.
  Dacă NU,dacă acum NU e prea târziu,va fi prea târziu pentru ROMÂNIA și români

 7. Penibil in continuare antonescu. Spune ca cei de la Antena 3 fac pe prostii. Iar bogdan chirieac si lucia varga ii tine isonul antonescului.

  • antonescu probabil nu stie ca, nu cei care fac pe prostii sunt pericolul in tara asta ,ci politicienii care sunt prosti de-a binelea.

   • Si mai spune antonescul ca vine la Antena 3 doar daca i se asigura integritatea fizica. Foarte buna replica dvs., domnule Radu Tudor, noi ii asiguram integritatea fizica daca ne asigura si el integritatea lui psihica.
    Omul asta nu se mai vindeca niciodata.

   • Da, ai dreptate Antonescu e un prost ca a crezut intr-unul ce avea sa se dovedeasca a fi un fel de Dinu Paturica al politicii romanesti. Basescu a fost un mare pericol fara sa fie un politician prost. Pericolul sunt votantii naivi, usor de manipulat fara cultura politica minimala. La tine se pare ca e si o mare frustrare fata de taranisti si liberali.

 8. BAI FRATE,POP ASTA A LANSAT NISTE PROSTII MAI MARI CA EL,E PENIBIL SA LE SI SPUI LA CINEVA SI ANTENA3 IL SI INVITA LA EMISIUNE SA SPUNA CE?

 9. Mama miiia!!! cu cine s-au aliat psd-iştii!! cu dd-iştii, mod de exprimare molipsitor:,,auziţi vreau să vă spun ceva”, ,,staţi aşa” , ,,atenţie ascultaţi-mă”, ,,ştiţi ce se-ntîmplă” , ..ţineţi-vă să vă spun oşeacă”, ,,ei bine” , un,,actual penal care va fi spălat” în urma alegerilor. Ce ne bagă pe gît psd-iştii!!! Cine ne reprezintă alături de psd-işti!!! Noi am votat USL-ul şi unde am ajuns!!! Unde e demnitatea??? Respectul, bunul simţ!!!

  • parere,
   tu nu ai votat USL. Inca nu ai raspuns la intrebarea cu cine ai votat in 25 mai la europarlamentare.

 10. “Antonescu, executat ca la manual
  Crin Antonescu este obligat să dezmintă un zvon care îi pătează o carieră neasociată, până acum, cu corupția. Zvonul a fost difuzat în spațiul public după toate regulile manualului de manipulare. Încă de săptămâna trecută, pe surse au fost făcute conexiuni între dosarul Uioreanu și fostul președinte PNL. Mai precis, s-a strecurat “informația” că președintele CJ Cluj ar fi recunoscut în fața procurorilor că strângea bani pentru partid, iar Crin Antonescu știa. Zvonul era prea inconsistent ca să merite o replică. Asocieri de acest tip se fac între toți cei arestați și liderii politici. Nu este exclus nici ca Horia Uioreanu să încerce să scape de răspundere, aruncând acuzații fără acoperire către șefii săi din PNL.
  Atacul lansat luni de un lider politic, senator și fost ministru, a dat greutate zvonului și l-a obligat pe Crin Antonescu la o reacție. Astfel, majoritatea celor interesați de politică au aflat “acuzațiile” ce i se aduc lui Crin Antonescu. Senatorul Liviu Pop a venit cu date care dau autenticitate scenariului: Crin Antonescu s-a văzut în secret cu Traian Băsescu în 10 februarie. Președintele l-ar fi șantajat cu dosarul Uioreanu, obligându-l să rupă USL și să accepte o rocadă: Ponta-președinte, Antonescu-premier. Pentru a susține scenariul, senatorul Liviu Pop oferă ca dovadă declarațiile lui Traian Băsescu, care a evocat rocada la mijlocul lunii februarie.
  – See more at: http://www.dcnews.ro/antonescu-executat-ca-la-manual_446083.html#sthash.fFnFXzPp.dpuf

Leave a Reply