Atentat terorist asupra Consulatului turc din orașul Erbil din Irak.

În aceeași clădire se află și Consulatul României din Irak.

“A avut loc un atac un dispozitiv exploziv care a dus la uciderea consulului general al Turciei la Erbil și a șoferului mașinii. Pe lângă ei, există foarte mulți răniți, pagube materiale foarte mari.

Din fericire, nu avem până acum niciun element potrivit căruia cetățenii români ar fi putu fi afectați”, a spus ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, la Antena 3.

https://www.antena3.ro/externe/atentat-terorist-langa-consulatul-romaniei-din-irak-530368.html

https://www.cnnturk.com/turkiye/son-dakika-erbilde-turk-diplomatlarin-bulundugu-restorana-saldiri

Cel puţin trei diplomaţi turci au fost ucişi, miercuri, într-un incident armat produs în oraşul kurd irakian Erbil, afirmă surse citate de agenţia de presă Reuters.

Incidentul armat a avut loc miercuri în centrul oraşului Erbil, capitala provinciei irakiene Kurdistan, au declarat doi oficiali din cadrul serviciilor de securitate locale.

Indivizi înarmaţi au deschis focul spre un restaurant în care se aflau diplomaţi turci.

Cel puţin trei diplomaţi au fost ucişi, au precizat sursele citate.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a avertizat, miercuri, că va riposta militar împotriva autorilor atacului armat care a vizat diplomaţi turci în oraşul kurd irakian Erbil.

“Va fi dată riposta necesară contra celor care au comis acest atac trădător”, a afirmat, miercuri după-amiază, Ibrahim Kalin, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Turciei.

Acţiunile pentru capturarea autorilor atacului “au început”, a precizat oficialul turc, citat de cotidianul Times of Israel.

Ministerul de Externe de la Ankara a confirmat că un diplomat turc “a fost martirizat” în incidentul armat produs în oraşul irakian Erbil.

Incidentul armat a avut loc miercuri în centrul oraşului Erbil, capitala provinciei irakiene Kurdistan, au declarat oficiali din cadrul serviciilor de securitate locale. Indivizi înarmaţi au deschis focul spre un restaurant în care se aflau diplomaţi turci. Conform unor surse citate de agenţia Reuters, trei diplomaţi au fost ucişi în atac.

Leave a Reply