Guvernul Austriei a emis luni atenţionări împotriva călătoriilor către şi dinspre landul Tirol, pentru a stăvili răspândirea variantei sud-africane de coronavirus în această regiune populară în rândul pasionaţilor de schi, informează dpa, citată de Agerpres.

Aproape 300 de contaminări cu această variantă de coronavirus, mai virulentă, au fost identificate până acum în Tirol.

„Din acest motiv, trebuie să facem totul pentru a preveni răspândirea mutaţiilor”, a subliniat cancelarul austriac Sebastian Kurz într-un comunicat.

Guvernul a renunţat să impună carantină la nivel regional, după ce liderii politici din regiune s-au opus ferm unei asemenea decizii.

Chiar dacă varianta sud-africană s-a răspândit în Tirol, numărul total de contaminări cu noul coronavirus a scăzut în ultimele săptămâni în regiune, în linie cu restul ţării, care a raportat 1.057 de noi contaminări în ultimele 24 de ore.

Tot o statiune de ski din Austria, Ischgl, este considerata de specialisti a fi la originea raspandirii masive a noului coronavirus in Europa in iarna 2019 ‘ 2020. Din acest punct de vedere, gradul de pericol cu noua tulpina sud africana este unul foarte mare.

2 COMMENTS

  1. Parca venise din China! Acum ne spun ca e din Austria?! Mai au de aruncat minciuni leprele astea?! Am explicat cu lux de amanunte cam tot ce stiam si prin ce am trecut! Din punctul meu de vedere, totul a fost plasat sa invadeze aerul pe sudul italicai si grecicai cu intindere spre india si china, sa decimeze migrantii si sa scadanumarul celor vii pe glob, doar ca scopul nu a fost atins.

Leave a Reply