Regiunea italiană Toscana a anunţat că a consolidat măsurile de prevenire în spitalele sale, în urma unei creşteri semnificative a cazurilor de infecţie cu bacteria NDM-1, rezistentă la antibiotice, relatează joi AFP.

Potrivit unui raport publicat miercuri de Agenţia regională de sănătate, bacteria ‘s-a răspândit semnificativ în nord-vestul Toscanei’, unde a fost izolată în sângele a 75 de pacienţi din regiune în perioada noiembrie 2018 – 31 august 2019.

Mass-media italiene au relatat de asemenea joi în legătură cu ’31 de decese suspecte’, în 17 spitale din Toscana, a unor pacienţi cu diverse patologii (renale, pulmonare sau hepatice).

Cunoscută drept o ‘superbacterie’, NDM-1 (New Delhi metallo-beta-lactamase) face obiectul unei supravegheri internaţionale.

Identificată prima dată în India în 2009, ea este considerată ‘o bombă cu întârziere’ de către experţi.

Este vorba despre o genă de rezistenţă care s-a răspândit la speciile bacteriene patogene, responsabile de dizenterie, dar şi de holeră.

‘Capacitatea de rezistenţă la antibiotice face ca această bacterie să fie periculoasă, în special pentru pacienţii sensibili, care suferă de diverse patologii sau cu imunodeficienţă’, a declarat agenţia regională de sănătate în raportul său.

Agenţia a declarat că a înfiinţat o unitate de criză în mai şi a instituit linii directoare privind măsurile de igienă şi de prevenire.

Acestea prevăd de asemenea măsuri de depistare a bacteriei la pacienţii cu risc sau admişi la anumite secţii, precum boli infecţioase, oncologie sau chirurgie cardiacă. Totodată, au fost luate măsuri de izolare în cazul pacienţilor la care a fost detectată tulpina, a mai spus agenţia de sănătate regională, scrie Agerpres.

2 COMMENTS

Leave a Reply