Parlamentul regional al landului Renania de Nord-Westfalia urmează să se reunească duminică într-o sesiune extraordinară, în timp ce guvernul local ia în calcul reinstituirea unei izolări regionale ca răspuns la noul focar de coronavirus care afectează peste 1.000 de lucrători într-un abator, relatează DPA.

Premierul landului Armin Laschet urma să se deplaseze la abatorul din Guetersloh pentru a lua cunoştinţă despre situaţia în teren şi a se întâlni cu echipa însărcinată cu gestionarea crizei şi cu soldaţii desfăşuraţi la faţa locului.

Laschet intenţionează să asiste la sesiunea specială a parlamentului regional prin videoconferinţă şi urmează să facă o declaraţie pentru presă la 14:30 (1230 GMT), potrivit dpa.

El nu a exclus în mod expres recurgerea la impunerea unei izolări regionale ca răspuns la focarul de coronavirus din oraşul Rheda-Wiedenbrueck.

Toţi lucrătorii de la abator sunt în prezent în carantină, dar este posibil ca măsura să nu fie suficientă, deoarece lucrătorii şi-ar fi putut infecta prietenii şi familia, care la rândul lor ar fi putut să o răspândească altor persoane cu care au venit în contact.

Testele efectuate pentru depistarea virusului la cei 6.500 de lucrători de la abatorul din Toennies continuă duminică. Până în prezent, 1.029 au fost testaţi pozitiv.

Renania de Nord Westfalia a fost unul dintre primele landuri grav lovite de epidemia de coronavirus. Laschet a fost unul dintre responsabilii germani care au pledat viguros pentru relaxarea măsurilor de restricţie impuse din cauza COVID-19.

În toată Germania, Institutul Robert Koch – centrul de luptă împotriva bolilor- a înregistrat 687 de noi infecţii în ultimele 24 de ore, ceea ce a ridicat numărul total de cazuri de persoane depistate pozitiv la 189.822.

Până în prezent în Germania au fost înregistrate 8.880 de decese din cauza COVID-19, potrivit institutului.

2 COMMENTS

  1. Si carnea se exporta…
    Sa ne reamintim : Pesta porcina nu se transmite la om dar Romaniei i a fost interzis exportul.

  2. Vai ! Ma uit la A3 si ma minunez ! O doctorita de la spitalul Ploiesti spune ca ” sambata trebuia sa vina firma.cu lenjeria, si nu a venit” ! ALO, DSP ?
    Cum.sa plimbi lenjeria de la Sectia cu Covid pe la fime private de spalat ?

Leave a Reply