Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a dat publicității cea mai nouă cercetare de tip OMNIBUS. Sondajul realizat a fost realizat în ultima parte a Stării de urgență (4-14 mai) și arată o situație politică complicată. PNL și-a accentuat scăderea, PSD și-a consolidat poziția, în timp ce USRPLUS pare că stagnează.

Dacă în ianuarie-februarie cei de la PNL aveau 38%, în aprilie liberalii au scăzut spre 34%, iar mai au ajuns la cota 32. De partea cealaltă, PSD avea 27% în ianuarie februarie, în timp ce în aprilie a urcat la 29% pentru ca în mai să stagneze.

În partea a II-a a clasamentului se remarcă un pluton foarte apropiat din punctul de vedere al procentelor pe care le-ar putea obține dacă acum ar avea loc alegerile locale. Pro România se menține în continuare pe o poziție bună și are perspective bune să urce, PMP se consolidează ca un partid care nu prea are cum să nu facă pragul electoral, UDMR își ia votul tradițional din partea comunității maghiare, iar surpriza vine din partea ALDE care revine.

În ce privește personalitățile politice – se remarcă o scădere a președintelui Klaus Iohannis pe fondul asumării directe a gestionării crizei coronavirus, dar și ușoară creștere în dreptul personalităților din opoziție.

În ce privește un eventual vot pentru alegerile locale, rezultatele sunt acestea:

PNL – 32%

PSD – 29

Alianța USR-PLUS – 13%

Pro România – 6%

ALDE – 5%

PMP – 5%

UDMR – 5%

Alții – 5%

Sondajul a fost realizat în perioada 4-14 mai pe un eșantion de 986 de respondenți prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interview), cu o marjă de eroare de 3,1% și un nivel de încredere de 95%.

content-image

1 COMMENT

  1. Mai conteaza clasamentul? Se vede clar directia spre care ne conduc. in afara de domeniile care produc profit de partid in rest se conduce dupa ureche.O intrebare. Mai exista legea metrologiei? Am fost verificat termo de un badea in gard de la o falimentara. Am intrebat daca aparatul este omologat si verificat metrologic. Raspunsul a fost ca nu stie si ca el este pus sa apese pe buton sa vada daca nu am febra.Cam asa se conduce Romania. Am intrebat la spital de urgenta daca aparatele medicale au instrumentele de masura verificate metrologic. Nimeni nu stie. Incercati si Dumneavoastra poate se trezesc domnii si doamnele care sunt platiti pentru asta. Pana atunci este un abuz sa nu poti intra intr-un magazin pentru ca un repetent pus sa te masoare cu un aparat de jucarie are pareri termoenergetice.

Leave a Reply