Organizaţia Mondială a Sănătăţii analizează zeci de cazuri de hepatită cu origine necunoscută care au fost depistate la copii din Marea Britanie, Irlanda şi Spania. Unele cazuri au necesitat transferuri în centre medicale specializate în boli ale ficatului, iar şase copii au fost supuşi unui transplant.

Organizația Mondială a Sănătății, a anunţat vineri că investighează mai multe cazuri misterioase de boală hepatică severă la copii.

Specialiştii cred că ar putea fi legată de un tip de virus asociat de obicei cu răceala.

Marea Britanie a investigat cel puțin 74 de cazuri în care copiii au suferit de hepatită sau inflamație hepatică.

“Având în vedere creșterea numărului de cazuri raportate în ultima lună și activitățile îmbunătățite de căutare a cazurilor, este posibil să fie raportate mai multe cazuri în zilele următoare”, au spus oficialii OMS într-un comunicat.

Cazuri de hepatită la copiii din Spania

“Trei cazuri de hepatită s-au depistat la copii de 2 şi 7 ani, în Spania. Aceştia provin din Madrid, Castilia-La Mancha şi Aragon. În prezent, aceştia sunt trataţi la spitalul La Paz din Madrid, specializat în astfel de boli. Testele de laborator au arătat faptul că nu vorbim despre un tip de hepatită cunoscut şi se investighează cauzele acesteia. Există mai multe ipoteze pe masa cercetătorilor din Marea Britanie, dar şi din Spania, iar cea mai puternică ipoteză este aceea că acest nou tip de hepatită este declanşată de un virus. Se studiază grupul de viruşi, dar nu se exclude din acest studiu şi virusul de coronavirus. În niciun caz dintre cei depistaţi cu acest nou tip de hepatită, nu se află vaccinaţi care au fost vaccinaţi împotriva COVID-19. Pentru a investiga acest nou tip de hepatită, Ministerul Sănătăţii din Spania a emis un formular epidemoilogic pe care toţi din sistemul medical din Spania trebuie să îl folosească pentru a se putea depista în cel mai rapid mod cu putinţă toate aceste cazuri de hepatită, din ianuarie 2022 până în prezent. Această alertă medicală este doar pentru personalul medical, iar Ministerul Sănătăţii din Spania îi roagă pe părinţi să nu intre în panică”, a relatat Radu Trăscău, corespondent Antena 3 în Barcelona.

Teste de laborator exclud virusul obișnuit de hepatită

“Testele de laborator au exclus virusurile hepatitei de tip A, B, C și E care de obicei cauzează astfel de boli. Oficialii spun că nu sunt conștienți de călătoriile internaționale sau de alți factori care ar fi putut pune copiii în pericol. Dar ei au remarcat că a existat o creștere recentă a răspândirii adenovirusurilor. Există zeci de adenovirusuri, multe dintre ele asociate cu simptome asemănătoare răcelii, febră, dureri în gât și ochi inflamați. Dar unele versiuni pot declanșa alte probleme, inclusiv în stomac și intestine.

Anterior, adenovirusurile au fost legate de hepatită la copii, dar mai ales la copiii cu sisteme imunitare slăbite. Unii dintre copiii europeni au fost testați pozitiv pentru adenovirus, iar unii au fost testați pozitiv pentru COVID-19. Dar este nevoie de mai multe cercetări de laborator pentru a explora eventualele asocieri cu viruși specifici, a spus OMS.

1 COMMENT

  1. Unde? In marea britanie, spania si irlanda? Doar asta au descoperit? E si o forma grava de psoriazis, o forma grava de “infectie” fara a iesi la analize in intestine si stomac, inca ceva pe bila, sunt destule aparute dar, cica nimeni nu stie cum si de unde au aparut! Avem doua repere clare pe care trebuiesc luate in seama la modul serios:
    1. Tinand cont de interviul auzit si vazut in octombrie/noiembrie 2020 cu caposul sef al primelor vaccinuri care nu stia efectele perverse ale vaxxinurilor, care nici la ora actuala sunt secretizate, pare ca e ceva care se leaga.
    2. E vorba de spania a carei datorie pentru imprumuturile uriase depasise in 2019 peste 110% bufetul tarii si imprumuturile erau fix de la cei(tarile) care se joaca cu agricultura euri-lor in stil industrial si care u tin cont decat de afaceri, NU si de sanatatea cetateanului din orice tara ar fi. Cred ca stiti ca spanica exporta orice pe glob pe orice piata fara “avizul” calitativ al euri-lor in limita europeana sau se trece cu vederea depasirea limitei standard. Vezi cam toate importurile de legume si fructe din spanica. Nu cumva toate aceste boli aparute, despre care, cica nu se stie nimic, nu poate fi tiparit un diagnostic real pentru recuperat cheltiuala cu urgentele medicale, se poate agata direct de cele doua repere? Atat de multe produse care sunt modificate genetic fara a iesi la analize in caz de boli, nu cumva distrug sanatatea si organisation smul omului?! Ghici? Doar intreb!

Leave a Reply