Noul ministru francez al Sănătăţii, Olivier Veran, a spus marţi că există un ”risc credibil” ca epidemia de coronavirus din China să se transforme într-o pandemie, răspândindu-se global, informează Reuters.

“Este atât o ipoteză de lucru, cât şi un risc credibil”, a declarat Veran pentru postul de radio France Info.

Acesta a menţionat că Franţa este pregătită să gestioneze toate posibilităţile, iar sistemul său de sănătate este suficient de rezistent şi bine echipat.

Patru pacienţi care au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus sunt spitalizaţi în Franţa, a adăugat acesta. Un turist chinez în vârstă de 80 de ani a decedat săptămâna trecută în Franţa din cauza coronavirusului, primul deces înregistrat în Europa.

Bilanţul deceselor a ajuns la 1.868 în China.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), pandemie semnifică răspândirea în întreaga lume a unei boli noi.

Luni, directorul programului de urgenţe din cadrul OMS, Mike Ryan, a spus, atunci când a fost întrebat dacă epidemia s-a transformat în pandemie: “Problema reală este dacă observăm o transmitere eficientă în comunitate în afara Chinei, iar în momentul de faţă nu observăm asta”, scrie Agerpres.

 

1 COMMENT

 1. https://www.youtube.com/watch?v=vtHYZkLuKcI
  Un Dr. de la un spital de cercetare din Kobe, specialist in situatii virale (veteran in teatrele Ebola) a efectuat o inspectie pe vasul de croaziera amarat in Japonia si denunta lipsa masurilor serioase: nu au organizat izolarea celor infectati de ceilalti pasageri, costumele “hazmat” (hazardous material) de cosmonaut — fundamentale — practic nu exista, ofiterul medical al navei a renuntat de mult sa se fereasca, manevreaza hirtiile primite de la pasageri cu mana goala, practic toti au virusul pe vas, doar ca n-au fost testati. Prevad o litigatie in masa contra guv.japonez.

  Atentie! Japonia, bogata Japonie, are in toata tara doar 1900 camere cu presiune negativa (“bariatrice”?), care sa nu lase aerul cu coronavirus din jurul pacientului sa iasa in exterior. Se spune ca pacientii de pe pachebot sunt dusi din ce in ce mai departe, caci ar exista cam cate o camera per oras, si sunt astfel raspanditi in intreaga tara.
  Oare cate camere bariatrice are Romania pt pacientii critici, cate aparate de intubare pt cei care necesita sa fie pusi la respirator?!
  Un Dr. din Marea Britanie a recunoscut ca daca s-ar prezenta 60,000 pacienti deodata ca sa fie pusi la respirator, spitalele existente nu ar avea cum sa le faca fata. Deci politica Chinei de a-i incuia in casa inseamna ca nu au suficiente mijloace materiale.

  Ignoranta e enorma in Romania — Agerpres pune o poza cu medici costumati ca pt.un pacient care s-a insanatosit, nu un pacient bolnav — costumele nu sunt suficiente, trebuie hazmat-uri de atac chimic:
  https://www.agerpres.ro/mondorama/2020/02/18/coronavirus-cele-mai-multe-dintre-cazuri-sunt-moderate-varstnicii-cei-mai-expusi-riscului-studiu–451055

  Doamne fereste!

Leave a Reply