inundatii_gl_5

Dupa inundatiile puternice din Serbia soldate cu morti si grave pagube materiale, Dunarea e pe cale sa-si creasca serios debitul si pe sectorul romanesc.

Specialistii spun ca in urmatoarea saptamina, cotele apelor Dunarii vor creste puternic, existind chiar pericolul inundarii unor orase mai expuse, din amonte si din aval. 13.000 mc pe secunda este debitul estimat, fata de cel uzual, de 5000 mc pe secunda.

Autostrada Soarelui, pe sectorul Fetesti-Cernavoda, ar putea fi afectata, daca ploile continua si viitura se mentine la cotele din Serbia.

PS :  BUCUREŞTI (MEDIAFAX) – Dunărea, pe sectorul aval de la Sucursala Hidrocentrale (SHEN) Porţile de Fier până la Zimnicea, va fi sub cod portocaliu de inundaţii, începând de luni, la ora 6.00, potrivit unei avertizări hidrologice valabile până pe 26 mai.

 

 

11 COMMENTS

 1. Raducule,ajung pe Dunare la voi ca am iesit la pensie.A fost o gluma, nu cu pensia.Sper sa nu mai vina si aceasta nenorocire peste Romania.

 2. Nu e nici o problema domnule radu tudor cu viitura de pe dunare – comandatul suprem ,victor ponta e pregatit sa se urce in barcuta ,si in direct la antena 3 si rtv – el va salva Romania –

 3. https://www.youtube.com/watch?v=TApNq64L1Tg, Publicat pe 8 mai 2012
  „RISC DE INUNDAŢII PE DUNĂRE” ESTE TITLUL UNUI PROIECT DERULAT DE MINISTERUL MEDIULUI ÎN ULTIMII TREI ANI, PROIECT ÎN CADRUL CĂRUIA PRIMĂRIA MUNICIPIULUI GIURGIU A GĂZDUIT ASTĂZI O ÎNTÂLNIRE INFORMALĂ ÎNTRE TOŢI FACTORII IMPLICAŢI. POTRIVIT DATELOR CERCETĂTORILOR, CENTRUL ORAŞULUI GIURGIU ESTE EXPUS UNUI RISC DE INUNDAŢII. Ce s-a făcut cu fondurile??? unde au ajuns dacă totul a fost iniţiat în 2012 şi nimic nu este vizibil în practică??? De atîţia ani nimeni nu e tras la răspundere, de ce ???

 4. Dl. Radu Tudor,

  Va rog sa imi publicati mesajul. Este un strigat de deznadejde al unui compatriot si al unui fost combatant in trupe de elita.

  Intrebare: Ce cauta Victor Ponta in CSAT, el care nici macar armata nu a facut-o? Inteleg ca e prim-ministru, ca bla-bla, ca ale-alea, dar el nici macar varsta mea nu o are, deci asistam practic la o comedie generalizata.

  In alta ordine de idei, noi cetatenii, am cerut locuri de munca, am cerut un nivel de trai macar de supravietuire, nu mai vorbesc de bunastare sau altceva. Bun. Cu ce ne-am ales?! Pe langa ca suntem rubti in c.. de foame, acum aflam ca avem si o maxima prioritate si anume, avem posibil conflict care ne bate la granite.

  Ultima idee si inchei. Dupa orice mare criza financiara, urmeaza un mare razboi, pentru ca, cu banii trasi din piata, trebuie finantat dupa aceea ceva. Spuneti-le mai degraba, nobililor finantisti si reprezentanti de la Bruxelles ai FMI-ului, ca nu ne-au pacalit si nu ne vor pacali niciodata cu ingineriile lor financiare de doi lei si cincisprezece bani gramada. Au ramas, sunt si vor ramane in veci niste camatari ordinari de bani. Acesta e nivelul la care sunt, de aprox. 300 de ani de cand s-au apucat si ei de-o camata asa cum s-au apucat la inceputuri, cand erau ei doar niste simpli aurari.

  Asa incat, daca e vorba despre vreun conflict, eu va garantez ca voi trata situatia la fel cum m-a tratat pe mine institutiile statului roman, care m-au trimis la plimbare si la culcare. Fiecare pasare pe limba ei piere. O sa beau o sticla de whisky achizitionat din supermarket, din ala facut in cada, dupa care o sa folosesc o sarma ca sa ma atarn la uscat ca rufele. Cu alte cuvinte o sa imi iau la revedere la o sticla in plus, de la toate povestile si propunerile pe care le poate face statul roman cetatenilor ei, pe care culmea, ii mai obliga sa plateasca si taxe. Fara sa le dea venituri, in schimb! Asta e culmea culmilor, adica statul roman a atins Everestul ca sa zic asa!

  Pe mine la conflict, razboi si alte aberatii d-astea, nu o sa ma prindeti. Dezertez dupa metoda pe care v-am expus-o. Dezertez definitiv din aceasta dimensiune, pentru ca oricum ne pierdem timpul aiurea in timpul vietii noastre.

  La voi acolo merge, ca la mii de euro pe luna te cred si eu ca poti sa discuti si despre notiuni ca patriotismul, verticalitatea, morala, inaltele principii, spiritul social, empatia etc. Cand ai ajuns sa cauti in gunoaie si sa vinzi PET-uri, tu fiind doctor in stiinte, e mai greu cu povestile si cu toate frisoanele astea.

  Asa incat, v-am salutat, cu maximum patriotism, ca sa zic asa! Sa traiti! Bine.

  • multi politicieni n-au facut armata. nu este acesta un criteriu pentru a face parte din CSAT. intelegerea fenomenelor si cultura de securitate e mult mai importanta la acel nivel. regret experienta prin care ati trecut

  • Sa stiti ca foarte multa lume gandeste ca dvs. Din pacate marilor finatisti, nici macar nu le tresare vreun muschiulet cand fac ingineriile acestea finaciare, nenorocesc popoare pentru zeci, sute de ani.
   E pacat ca marea majoritate a populatiei, baza acestei societati gandeste asa ca dvs, nu va invinovatesc, ii invinovatesc pe toti neavenitii acestia care au adus Romania in halul asta, suntem descoperiti din toate punctele de vedere.
   Ei n-au invatat ca patriotismul, acest foc sacru al neamului se tine aprins, printr-un minim de educatie, bunastare, echilibru social, o economie trainica si nu in ultimul rand cu o armata bine inzestrata (pregatita) tehnic si uman, restul cu “intelegerea fenomenelor si cultura de securitate” sunt vorbe in vant, cand cele enumerate mai sus nu exista.

 5. corectati va rog inundarea A2.
  Sectorul inundabil este cativa kilometri din portiunea Fetesti Drajna.

  In nici un caz Fetesti Cernavoda care este mult peste nivelul dunarii.

 6. Cred ca aceasta e o stire de “importanta deosebita”, poate doar situatia de la est de Romania sa mai fie importanta, restul cu politichia, cine si-n ce tandem vor sa ajunga la ciolan, mai putin ne intereseaza.
  Cu apa nu ne jucam, iar cand vine vorba de Dunare nici atat.

Leave a Reply