Senatorul liberal Alina Gorghiu a declarat vineri, la Timișoara, că va propune săptămâna viitoare constituirea unei comisii parlamentare speciale pentru penitenciare și a prezentat câteva măsuri alternative de executare a pedepselor privative de libertate, care să diminueze supraaglomerarea penitenciarelor.


Gorghiu a afirmat că PNL a depus anul trecut un proiect care conține măsuri pentru diminuarea suprapopulării penitenciarelor, la baza căruia a stat un studiu comparat cu Italia, Franța, Olanda, Belgia și Cehia.

”Cele trei măsuri care ar trebui adoptate printr-un proiect de lege sunt :

 1. executarea pedepsei la domiciliu cu supraveghere prin brățară electronică
 2. executarea fracționată a pedepsei în perioada de weekend, sâmbătă și duminică, în centre de detenție special create în acest scop
 3. executarea pedepsei în echivalent de zile de muncă în folosul comunității și executarea pedepsei în regim mixt echivalent zile de muncă în folosul comunității cu zile de detenție în weekend în centre de detenție speciale
  a declarat Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

Senatorul PNL susține că Ministerul Justiției trebuie să achiziționeze brățări electronice pentru a se putea implementa măsura executării condamnării la domiciliu dar și alte măsuri care presupun și impact bugetar.

Pe de altă parte, Alina Gorghiu a subliniat că nu și-ar fi dat girul pentru un proiect de ordonanță privind grațierea, precum este cel aflat acum pe masa guvernanților, întrucât este genul de proiect care ”curmă cariere politice”.

”Momentul critic referitor la acest subiect nu cred că a trecut. Dacă aș fi făcut parte dintr-un Cabinet căruia i s-ar fi pus pe masă un asemenea proiect de ordonanță, nu aș fi dat girul meu; cred că este genul de proiect care curmă cariere politice”, a afirmat Alina Gorghiu.

Parlamentarul liberal crede că moțiunea simplă anunță de USR împotriva ordonanței nu o poate împiedica, dar o va susține pentru că va aduce dezbaterea pe această temă în parlament. Ea a punctat că este necesar să existe ”dezbatere reală, în parlament, pe situația din justiție, pe cea din penitenciarele din țară, despre eventualele abuzuri din justiție și despre cum trebuie întărit sistemul judiciar românesc”.

 

26 COMMENTS

 1. ATENTIE, URGENT! IATA SOLUTIA UNICA!

  Romania sa fie transformata in puscarie generalizata pentru toti basistii opariti! Toti basistii opariti sa fie condamnati la inchisoare pe viata, fara drept de gratiere! Caz closet.

   • Du-te cu Sticle…

    P.S. Basisti opariti spalati pe creier, la puscarie pe viata toti!

     • Du-te ba cu Basescu Sticle cu tot la puscarie si lasa-ne! Nu te mai opinti aiurea pe aici ragaind basisme pe banda rulanta, ca nu intereseaza pe nimeni balariile tale. Ai intrat in chinurile facerii si ti s-a rupt apa la creier sau ce se intampla cu toti basistii astia opariti de nu se pot opri din ragaiala?

     • Bai basisto, duceti-va ma cu Basescu Sticle si cu toti penalii vostri direct la puscarie, penalilor ce sunteti! Toti basistii opariti la puscarie direct cu voi, condamnati pe viata fara gratiere! La puscarie cu voi toti, penalilor!

     • Eu aud foarte bine, lumina mi-o iau de la propriul “generator”, sincer nu stiu ce ai cu Ciuvica. N-am stiut ca respectabilul domn Sora a ajuns si far. Stai prost cu nervii. In privinta hipnozei stau bine la acest capitol, nu pot fi hipnotizat nefiind mediu. Ai putea fi putin mai respectuoasa cu domnii Ciuvica si Chireac si sa le scrii numele cu majuscule, pentru ca niciodata n-ai sa treci prin apropierea valorii acestora.

 2. Mama lui Noah a fost plecata din tara pana acum sau are depresie postpartum?
  Ca altfel nu se explica de ce se trezeste vorbind cand nu trebuie, A uitat ca hoarda liberalo-pedelista s-a opus mereu la anumite masururi in justitie?

 3. Singura solutie in problema penitenciarelor este ca toti basistii opariti din Romania sa fie bagati in puscarie pe viata, fara drept de gratiere!

  P.S. Toti basistii opariti, la puscarieeeeeee!!

   • Nici eu nu pot sa spun ca am o parere foarte buna despre A3. Despre RTV nici atat. Dar tipul asta e mult sub limita. Nu se califica nici macar ca telespectator OTV.
    Si nu inteleg de ce Radu il lasa sa umble dezlegat pe aici. E clar ca omul nu si-a luat medicamentele. Si nici nu aduce nici un plus valoare discutiilor.

   • Ia-l ba pe Basescu Sticle si duceti-va la puscarie, nu mai plictisiti lumea aiurea cu ragaielile voastre. Basistilor opariti ce sunteti!

    P.S. Daca ar fi dupa mine v-as baga pe toti basistii la puscarie pentru ca sunteti corupti.

 4. Cateaua asmutita a piliticii romanesti a revenit. Acum lasand bascalia la o parte cele 3 solutii sunt de luat in seama, in schimb “normele de aplicare” trebuie sa fie pe deplin aplicabile nu rupte de realitatea de la noi.

 5. Si cit vor costa bratarile electronice? Nu se vor unfla preturile de achizitie? La final unii borfasi vor fi dotati cu bijuterii de sute de euro daca nu mai mult. nu s-a gindit nimeni in cazul unei eliberari conditionate (on parole) la ofiteri de supraveghere unde direct interesatul se prezinta cel putin o data pe septamana si raporteaza tot despre job , timp liber, anturaj, eventuale incalcari mari sau mici ale eliberarii? Nu cred ca sintem pregatiti pentru asa ceva. Mi bine, cum zice Carmen: toti la inchisoare si cum sugereaza mascariciul trist CTP se dam ” 1 leu pentru bulau”.

 6. Orice solutie este mai buna decat gratierea la gramada dupa criterii stabilite pe ascuns si care de fapt nu rezolva nici o problema, in afara de problema eliberarii coruptilor.

  • Eliberarea coruptilor adica a tuturor basistilor opariti?! Ca eu stiu ca basistii sunt corupti si trebuie bagati in puscarie pe viata, fara drept de gratiere! Spune si tu ca nu este asa, coruptilor ce sunteti, pe langa ca sunteti si basisti opariti! Pa, pa

 7. Niste idei foarte bune. Practica ne omoara.
  Multe din condamnari ar trebui sa fie schimbate in munca in folosul comunitatii.
  Cand e pe domeniul ei si nu mai e politician de varf alina poate fi utila

 8. variante ar mai fi:
  – sa fie angajati la 0215 sau sri.
  – sa intre in pnl.
  – sa faca inchisoarea in segmente de cite 2 ore, pe rind, folosind prin rotatie spatiile existente,
  – sa poarte bratara in jud covasna si harghita,
  – sa fie trimisi pe front (gasim noi un front disponibil).
  – sa fie trimisi la canal – ala nou, bucuresti-dunare.
  – sa fie trimisi in excursie intr-o tara mai putin prietena (in sase luni tara aia e pe butuci, garantat).
  – sa stea in parlament noaptea, de la 22 la 06 (se vor obisnui cu cladirea ceea ce ii va ajuta la viitoarele alegeri).
  samd
  Daca e sa aberam, o putem face cu totii, ca doar nu au dreptul asta doar fufele politruce… asa ca, veniti cu idei!

 9. Dar niste puscarii noi nu suntem in stare sa facem ? Se dau niste termene naucitoare,cica 5 ani pt un penitenciar…Dar ce e frate,hotelul turn din Dubai ? E o inchisoare o faci in 2 ani,subcontractezi lucrarea unora care stiu si pot sa o faca,daca o dai Doreilor de aici stau si 10 ani si n-o termina.

  • Construirea de penitenciare noi nu il salveaza pe Dragnea de puscarie, deci nu e o solutie viabila. Cum sa faca puscarie o persoana care a dat mana cu Trump?

   • Ia-ti-l pe Basescu Sticle si duceti-va toti la puscarie, basistilor corupti ce sunteti! Ati nenorocit tara asta, ati furat pana cand ati adus tara in sapa de lemn, basistilor corupti! La puscarie cu voi, coruptilor! Coruptia ucide!

 10. Doamna Gorghiu… DOAAMNAAA Gorghiu!!!
  Brățările electronice sunt folosite pentru așa-numitul ”arest la domiciliu”. Odată condamnat un om la o pedeapsă privativă de libertate, PEDEAPSA SE EXECUTĂ la penitenciar. Lăsați experimentele popo-norvegiano-ultra-liberale!!
  Ce re-educare pentru re-inserție socială POATE avea loc ”acasă” în ipoteza 1., madam Gorghiu?! Băgăm și niște gardieni la om în casă, sau ceva?
  APOI: centre de detenție ”speciale”?? Săracul Orwell – ”toate animalele sunt egale dar unele sunt mai egale decât altele”… Adică cele din centrele ”speciale”.
  Soluțiile sunt simple:
  1. Pârnăi noi și recondiționarea celor vechi
  2. Amnistie pentru fapte comise FĂRĂ VIOLENȚĂ, SUB CONDIȚIA recuperării integrale a prejudiciilor.
  3. Investiții masive în educație!
  Lăsați invențiile cretine, dracului!

Leave a Reply