Vad o stire despre cea mai mare temperatura pe Terra. Si constat ca am simtit-o pe propria piele in zona desertificata din sudul Irakului, in 2005. Cand am ajuns in baza cu delegatia ministrului apararii, la Nasiriyah, erau 69,8 grade. Adica 70, ca sa n-avem dubii. In 2 ore eram obligati sa bem 2 litri de apa. A fost o experienta de neuitat. In Afganistan, unde am descins cu doi ani inainte (in 2003) erau “doar” 49 de grade. Vedeti ce relaxat eram calare pe o Toyota “de talibani”, un 4-Runner 🙂

———————————

Iranul se confruntă, de câteva zile, cu un val de căldură rar întâlnit chiar şi în această ţară, temperaturile depăşind frecvent 70 de grade Celsius, într-o localitate înregistrându-se posibilul record mondial de 73 de grade, informează ziarul italian La Repubblica.

Potrivit meteorologilor locali, în localitatea Bandar Mahshahr, situată pe litoralul Golfului Persic, s-a înregistrat temperatura de 73 de grade Celsius. Dacă valoarea termică va fi confirmată de specialiştii internaţionali, temperatura va fi cea mai ridicată măsurată oficial vreodată pe Terra.

 

7 COMMENTS

  1. Modificări genetice pe pămînt şi modificări prin orice metodă a climei de marii ”inventtori” care încearcă oceanul cu degeţelul! Problema e că toţi suntem afectaţi mai mult sau mai puţin. Vezi experimentele cu trimiterea a orice pe lună şi pe soare, omuleţii creaţi în laboratoare trimişi pe lună pentru testarea rezistenţei şi pe pămînt se spune că sunt alte specii de oameni în tot felul de carapace care zboară, de fapt totul este trimis pe lună şi de acolo ei cred că sperie lumea sau le cred mulţi minciunile prin manipulare! Obiectiv analizînd: omuleţii căzuţi din cer(după cum se spune), sunt doar gelatină fără muşchi şi nu au cum să construiască o navă din 2 ligheane unul peste altul! Nu au puterea fizică şi inteligenţa necesară! Dar să mai creeze şi fascicul de lumină pentru a atrage atenţia poporului civilizat, nici atît! Am convingerea din cîte citii că sunt creaţii la borcan pentru testări de orice fel! Ce şi cîtă manipulare prin minciună există la orice nivel de inteligenţă şi-n aproape orice ţară care vrea imagine! De fapt mai rău o murdăresc decît s-o schimbe în bine!

  2. Ha ha ha! oare pe cei de la dna şi băsescu cu ai lui nu-i pot trimite pe lună ca omuleţi? Am citit că le-au trimis pe lună wiski! Acolo nu mai sunt violuri sau utile prezervativele! Şi acolo este corupţie grasă!

  3. Radu,esti tanar in “temperaturi”in 1986 lucram pentru ARCIF in Iraq,in august temperatura la umbra era de 65 de grade,din camera pana la atelier era obligatoriu sa ai la tine 2l de apa cu ghiata,portia zilnica era de minimum 15 litri pe zi din frigider binenteles.

  4. Eu am invata ca Romania are un climat temperat continental. De foarte multa vreme nu se mai potriveste aceasta. Cu certitudine clima pe tot globul s-a schimbat, iar in Romania in special si datorita defrisarilor masive a padurilor si a lipsei aproape totale a irigatiilor.
    Tot respectul pentru cei care au muncit ca @Ioan in zone fierbinti din punct de vedere climatic. Cu totii au facut cinste tarii prin profesionalism si seriozitate.

Leave a Reply