Serviciul Roman de Informatii, prin Brigada Antiterorista si alte directii de informatii, a reusit sa dejoace un atentat terorist planuit de 1 decembrie in secuime de un cetatean roman de etnie maghiara, pe numele sau Beke Atilla.

Potrivit unor surse din domeniul securitatii nationale, asupra acestui individ au fost descoperite :

– dispozitive de vedere pe timp de noapte

– temporizatoare pentru impulsuri electronice

– articole pirotehnice de categoria 1, 2 si 3 cu potential exploziv ridicat – o parte dintre ele detinute ilegale

Peste 200 de obiecte din categoria celor descrise mai sus au fost descoperite la Beke Atilla. Individul are preocupari vechi in domeniul electronicii.

SRI si DIICOT, prin structurile de combaterea terorismului, au monitorizat indeaproape acest caz in ultima saptamina, pe baza unor informatii preliminare de amenintare iminenta pentru ziua de 1 decembrie.

Bele Atilla a efectuat si pregatire de specialitate intr-un poligon de linga orasul Covasna.

El a fost retinut de procurorii Serviciului Antiterorism din cadrul DIICOT Bucuresti si va fi adus de urgenta la Bucuresti pentru a fi prezentat Curtii de Apel Bucuresti in vederea aplicarii unor masuri preventive prelungite – mandat de arestare pe 30 de zile.

 

52 COMMENTS

 1. Toata conducerea si membrii HVIM ai sucursalei organizatiei maghaire extinsa si-n Romania trebuiesc arestati, nu numai dementul in cauza.

   • @Mihai, pai atunci sa-i lasam pe cei din HVIM sa ne arunce in aer ca sa fim singuri cum ca ei sunt cu certitudine vinovati ca ne-au aruncat in aer.

    • Gandirea aceasta a dumneavoastra ne arunca pe niste teritorii periculoase. Prezeumtia de nevinovatie este sacrosanta, si este de datoria SRI sa monitorizeze posibilii teroristi. Numai atunci, avand dovezi concrete de o posibila iminenta actiune terorita trebuie sa se intervina in forta. Altfel ajungem precum englezii si cazul Jean Charles de Menezes din 2005.

    • Gandirea aceasta a dumneavoastra ne arunca pe niste teritorii periculoase. Prezeumtia de nevinovatie este sacrosanta, si este de datoria SRI sa monitorizeze posibilii teroristi. Numai atunci, avand dovezi concrete de o posibila iminenta actiune terorita, trebuie sa se intervina in forta. Altfel ajungem precum englezii si cazul Jean Charles de Menezes din 2005.

    • @ Gelu – Gandirea aceasta a dumneavoastra ne arunca pe niste teritorii periculoase. Prezeumtia de nevinovatie este sacrosanta, si este de datoria SRI sa monitorizeze posibilii teroristi. Numai atunci, avand dovezi concrete de o posibila iminenta actiune terorita, trebuie sa se intervina in forta. Altfel ajungem precum englezii si cazul Jean Charles de Menezes din 2005.

     • 2Shy, prezumtia de nevinovatie nu e sacrosanta in cazul teroristilor care comit atentate in randul populatiei civile. Cei din HVIM sunt cu toti teroristi dupa felul in care se comporta si actioneaza vis-a-vis de Romania si romani si de aceea membrii miscarii din tara noastra trebuiesc arestati si organizatia desfiintata.

    • Am spus eu sa ii lasam? Nu, in niciun caz nu am spus asa ceva dar scuze, nu poti vorbi toata ziua de prezumtie de vinovatie la unii iar la altii nu. Ori e valabila pentru toti ori nu mai e valabila pentru nimeni. Nu de alta dar in cazuri celebre auzim toata ziua ca beneficiaza de prezumtia de nevinovatie pana cand se da sentinta finala si cu ea in brate pot face ce vor inclusiv sa voteze legi sau sa conduca masini si structuri ale statului sau partide. Atunci nu ti se pare normal ca si in astfel de cazuri sa se aplice superba preziumtie de nevinovatie? Si dupa ceea ce ne explica ilustri specialisti si analisti da, nu sunt vinovati pana nu ne arunca in aer asa cum nici aia care ne-au furat de ne-au rupt nu se considera vinovati pana nu se da sentinta definitiva ca au furat de au rupt chiar daca e mai mult decat evident ca au furat de au rupt. Si bomboana de pe coliva o reprezinta asemanarea acuzatiilor inculpatilor. Si coruptii din parlamentele si guvernele penale urla ca din gura de sarpe ca li se inventeaza dosare politice nerecunoscand niciunul ca a furat si cretinii astia prinsi cu artificii si petarde urla ca in gura de sarpe ca sunt victime politice si nationaliste ei pregatindu-se saracutii doar pentru noaptea de revelion. Superba prezumtia asta de nevinovatie.

    • Ca sa fim siguri ca sunt separatisti (ca altfel ne acuza intelectalii si istoricii cu mintea rasucita ca Stan si Boia ca suntem nationalisti comunisti) ii lasam sa ia Transilvania.
     Dar nici atunci nu cred ca o sa-i convingem. O sa ne spuna ca tot vina noastra e ca nu aveau politie si armata proprie in limba lor materna si atunci logic trebuiau sa se separe ca nu se mai putea cu asupritorii astia romani!

   • Nu se v-a intmpla nimic. Pun pariu ca deja conducerea Romaniei Klaus si Coldea sunt morti de frica dupa ce au iesit 800 de maghiari sa protesteze. Nu ca altii ar fi mai viteji de 25 de ani sunt toti lasi si fricosi cand vine vorba de unguri extremisti. Ii lasam sa faca ce vor pentru ca asa suntem noi romanii ne vanam doar pe noi.

    Dupa 30 de zile o sa fie liber. Daca il judeca or sa-i dea ceva gen amenda si cu suspendare pentru detinere de materiale pirotehnice fara autorizatie.
    Asta daca nu cere azil politic in Ungaria ca si celalat suspect. Si? S-a facut ceva oficial? Protest la ambasadorul ungur? Sesizare la UE?

  • Pardon! Prezumtia de nevinovatie o aplicam doar la politicienii monumente de cinste si corectitudine dar biete victime politice? Victime politice se vor da si astia asa ca ce facem cu prezumtia de nevinovatyie?

 2. Un lucru extrem de grav, am mai spus-o intr-o alta postare la un alt subiect.
  Felicitari tuturor structurilor de securitate care au dejucat un act terorist tocmai de Ziua Nationala a Romaniei.
  Raman stupefiat cum a fost posibil ca din Codul Penal sa fie scos un articol extrem de important si sensibil pentru natiunea romana. In acest caz Parlamentul ar trebui sa se sesizeze si nu numai stiu ele care institutii, in privinta persoanelor/politicienilor care au insistat asupra scoaterii din Codul Penal al acelui articol.
  Ceea ce s-a intamplat astazi si cu alte ocazii cruciale este de netolerat iar, toate institutiile de forta, executive si legislative trebuie sa puna piciorul in prag daca tot se lauda toti ca sunt mari romani.

 3. De data asta au prins dementul. Data viitoare??
  Trebuie expluzate toate figurile demente care exista in RO, sa mearga in patria mama si sa detoneze bombe acolo, sceleratii dracului!

  UDMR in afara legii, URGENT!
  Cine e tradatorul de neam care a scos in afara legii batjocorirea insemnelor nationale? Proabbil bas.
  Introducerea de urgenta in codul penal a acestei inrfactiuni!!!

 4. Dle Radu Tudor, ma bucur ca a fost prins acest ”atentator estremint ”’…dar …pedeapsa, pedeapsa , cum va fi ?Se stie ca romanul e…tolerant , si …tare ma tem , ca asa cum l-au adus la Bucuresti , asa-l vor duce inapoi si cu scuzele de rigoare !Ma uimeste rapiditatea cu care au lucrat autoritatile in acest caz , dar n-am aflat inca cine a furat steagul …furtul e cumva o operatiune mai complicata decat un atentat ?Multe explicatii trebuiesc sa ne dea autoritatile romane !Oare cine si le va asuma , pe ele …pe informatii ?La multi ani , romane , de ziua tarii , Romania !

 5. sri a dorit sa se fara evident si evidentiat in asa zi festiva ! A dorit sa rezolve o problema evidenta si veche si usor de realizat ! DE ce NU doreste sa rezolve problemele grave de delapidare , frauda , furturi colosale , delapidari , devalizari …. din Tarã ??? Acolo sunt complici ???

 6. URAAAAA! Pe chestia asta, dublăm bugetul și efectivele SRI! Proști am fi de n-am face-o, vorba înțeleptei nepoate a Ghizelei Vass…
  Apropo, măgaru’ ăla e cetățean UE? Și noi care ne temeam de arabi, de islam, de comuniști…
  BTW, cum zic rușii:
  a) Aparatura de vedere nocturnă știam că nu e ilegală…
  b) Temporizatoarele pentru impulsuri electronice le folosește orice electronist amator pentru io droaie de chestii prin casă – iluminat economic și eficient, de exemplu…
  c) „articole pirotehnice de categoria 1, 2 si 3 cu potential exploziv ridicat – o parte dintre ele detinute ilegale” arată că o parte era deținută LEGAL, deci cred că-i vorba despre artificii, pesemne de putere mai mare, pentru exterior…
  d) „Bele Atilla a efectuat si pregatire de specialitate intr-un poligon de linga orasul Covasna.” Și mai sunt liberi cei de la poligonul ăla??? Că de ei nu s-a zis că au fost reținuți măcar… Și ce poligon era ăla, pentru explozivi??? Poate face oricine pregătire/exerciții acolo???
  e) cu excepția aparaturii de vedere pe timp de noapte, care și aia poate avea o grămadă de justificări, legale au ba, toate celelalte par a fi pentru producerea de spectacole de artificii mai „private” nițel, dar multă lume calcă legea la câte un colț – inclusiv depășirea unei anumite viteze e o infracțiune. Ca să mă apuc acum să bat mătănii cu fața îndreptată spre B-dul Libertăţii nr. 14 mi se pare cam mult…
  Ce-mi scapă din tabloul ăsta?
  Câtă vreme SRI nu l-a lăsat ca să îl prindă asupra faptului (dacă tot știa de el, tot îl filase etc.), în flagrant, nu se poate spune decât că a prins un ins care voia să își impresioneze prietenii de revelion cu un foc de artificii mai deștept conceput și care avea în casă un dispozitiv de vedere nocturnă cu care în timpul liber făcea braconaj la cine știe ce… Oricum trebuia să o pună undeva bomba, nu? Ei, în momentul ăla putea SRI ca să-l prindă-n flagrant și să-i tragă 2-3 săgeți cu tranchilizant ca să nu se expună accidental la cine știe ce! Atunci da, era terorist! Așa,e ca ăla care-și căra butelia în portbagaj și l-au plimbat sereiștii ca pe urs că mamă ce terorică au prins ei…
  M-am cam săturat de chestia asta: „Pentru siguranța Dvs. v-am anulat toate drepturile democratice”… ZILNIC MOR MAI MULȚI DIN CAUZA FUMATULUI DECÂT ÎNTR-UN SECOL DIN CAUZA TERORISMULUI! Ce drepturi neîngrădite/nesuprimate ne-au mai rămas? Câți bani mai trebuie să băgăm în fundul ăstora, ca să ne poată asculta simultan pe toți din țara asta? pe bune, M-AM SĂTURAT de paranoia asta manipulatorie!
  Fratele meu, teroriștii PLÂNG când ajung la noi și nu știu cum să plece mai repede din România și noi tremurăm ca frunza inului că vine bombardeaua și ne dărâmă șandramaua ori că ne pierdem o viață de care oricum își bate joc cine vrea în țara asta… E ca-n bancul ăla în care maimuța ajunge la concluzie: „Da’ eu de ce fug??? Eu în curu’ gol nevasta-n curu’ gol, copii-n curu’ gol…” Nu mă mai uit demult după teroriști – cu ochii-n patru după ei, dă mașina peste mine când trec strada…

 7. Apropo, cu un sac de azotat și cu o găleată de motorină faci o bubuială mai serioasă decât cu tot ce a prins SRI-ul la insul ăla…

  P.S.: Da’ capsa pirotehnică mi s-a părut mie sau nu era acolo, dacă tot voia să facă o bombă??? Cum o detona, dădea cu ciocanu-n ea???

  • Good luck! Abia astept sa te vad carand sacii de azotati si galetile de motorina fara sa te vada nimeni cand pui de o bubuiala!

   • E simplu: iei un tomberon și o mătură și te faci că golești coșurile, când, de fapt, tu le umpli…! Folosești și niște saci mai amărâți ca să nu bată la ochi și ai rezolvat treaba… Chestie de imaginație! 😛 😀

    • Imaginatie bogata dar lipseste ceva din imaginatia ta. Temperatura. Poti pune tu tone de azotat si motorina in cosurile alea ca nu faci nimic daca nu ai si temperatura necesara. Asa ca nu prea tine decat daca faci un spectacol cu public in care asistenta sa priveasca si sa aplaude cum ii arunci tu in aer umpland tomberoanele si dandu-le foc. Cel ce vorbeste de aplicarea metodei la sediul FBI din Oklahoma City face o confuzie. Nu a fost doar asta. A fost si o bomba pusa in acea dubita plina cu azotat si motorina care sa creeze temperatura necesara producerii catastrofei, bomba activata de la distanta. Au folosit cantitate mare de azotat pentru a amplifica efectul. Sa vina mascatii la usa dimineata nicio problema dar la azotat si motorina trebuie si temperatura ridicata ca sa explodeze. Foc sau altceva fie ea si o bomba mica sau fitil. O simpla capsa detonanta nu merge. La explozia aia de la noi de atunci focul a fost cauza exploziei nu doar curgerea motorinei din rezervoarele camionului peste sacii de azotat.

 8. Ce spuneam, in sfarsit SRI face ceva legat de atributiile sale. Pacat ca institutia arestului preventiv s-a descalificat, tocmai acum, cu arestarea Crinutei Dumitrean. Orice s-ar zice, intre un tip care pune bombe si o hoatza insarcinata in 8 luni e o diferenta de la cer la pamant pe care doar Beria, dac-ar fi in viatza, si-ar preda la academia SRI, ar putea s-o “reduca”, bineinteles, cu argumente stiintifice. Sau Foreign Office-ul britanic, ca si britanicii si-au cladit Australia pe condamnari excesive/deportari pentru orice fel de delict, de la furtul unei placinte, in piata, pana la crima si back la furtul unui ceas, etc. Exista o piesa minunata pe tema, Our Country’s Good (Pentru Binele Patriei) de Timberlake Wertembacker, Dame-ce-ar fi s-o puie careva in scena, la National, de pilda, cu sponsorizare de la Cotroceni (Ambasada engleza si de ce nu, si cea SUA) si cu primele 3 reprezentatii rezervate pentru SRI, MAI, DNA?

 9. Cine a dat ” APĂ LA MOARĂ ” unor astfel de “UNELTE ” ? Cine a stat la masă cu orban și a cerut românilor de naționalitate maghiară ” SĂ NU IASĂ LA VOT ” la REFERENDUM ? Cine ” A CERUT ÎN LIMBA MAGHIARĂ ” SĂ VOTEZE CU ” IOHANNISO ” ? CEI CARE ” AU DAT APĂ LA MOARĂ ” , VOR FI TRAȘI LA RĂSPUNDERE ? CINE A PERMIS CA NOI ROMÂNII , SĂ FIM CONSIDERAȚI ” AUSLENDERI ” ÎN TARA NOASTRĂ ? CINE ȘI CUM ÎI TRAGE LA RĂSPUNDERE PE TOȚI ĂSTIA ? ? ? DOMNULE RADU TUDOR , PUTEȚI SĂ ÎNCERCAȚI SĂ AFLAȚI RASPUNSURILE ? CRED CĂ POPORUL ROMÂN ÎN MAJORITATE , AȘTEAPTĂ RĂSPUNSURILE ! ! !

 10. Un singur individ… Poza articolului arată o armată.
  Informațiile SRI provin probabil tot de la cetățeni normali care înțeleg noțiunea de societate… ca doar trăim împreună de mai bine de 1000 de ani.

 11. E vorba de asa ceva?

  (3) Articolele pirotehnice de divertisment se clasifică în următoarele categorii:
  a) categoria 1 – articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc foarte scăzut şi un nivel de zgomot neglijabil şi care sînt destinate utilizării în spaţii restrînse, inclusiv articole pirotehnice de divertisment destinate utilizării în interiorul încăperilor de locuit;
  b) categoria 2 – articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc scăzut şi un nivel de zgomot scăzut şi care sînt destinate utilizării în exterior, în spaţii restrînse;
  c) categoria 3 – articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc mediu, care sînt destinate utilizării în exterior, în spaţii deschise vaste şi al căror nivel de zgomot nu este dăunător sănătăţii umane;
  d) categoria 4 – articole pirotehnice de divertisment cu nivel înalt de risc, care sînt destinate utilizării exclusive de către pirotehnicieni autorizaţi şi al căror nivel de zgomot nu este dăunător sănătăţii umane.

  • Chiar si de asa ceva daca era vorba scuze, avea nevoie de permis special de detinere iar pentru revelion nu le putea achizitiona decat conform legii adica in perioada in care este permisa comercializarea lor.

   • in fiecare an in perioada asta sunt arestati o gramada de “oameni de afaceri” ptr. detinere sau comercializare de materiale pirotehnice de gradul 1,2,3 sau 4.[apropo gradul 1 sunt artificiile de tort-asa ca in fiecare an de ziua ta sa ii astepti ca invitati pe mascati],dar niciunul nu e dus sub escorta la interogatoriu sub acuzatia de terorism.iar in ce priveste temporizatoarele,gandeste logic,omul are firma ptr. montarea alarmelor auto si de apartament.si culmea ironiei fara asa ceva nu poti sa montezi alarme.astia din”nustiucatecomitate” se antreneaza cu arme de foc in tabere paramilitare si baietii de la sri si diicot[platiti cu salarii grase] isi justifica existenta cu parlitul asta.sa fim seriosi.

    • In mod normal ar trebui sa te salut sau sa iti raspund in maghiara dar nu stiu o boaba si nici nu ma chinui sa caut. Vorbeste ungurul din tine daca pe asta il consideri un parlit. Si te rog frumos nu mai incerca sa imie xplici in Romana ce si cum cu temporizatoare, artificii, chiar de tort fiind, si alte accesorii pentru revelion sau ziua cuiva. Am uitat sa iti spun doua mici amanunte. Am facut armata, chiar daca doar 9 luni, la cercetare de geniu si am detinut mai bine de 10 ani pana acum 5 ani carnet de artificier participand chiar si la controale, confiscari si amendari la detinatorii de artificii sau petarde fara acte sau in perioade interzise de lege. Incearca sa scrii in maghiara ca macar acolo nu inteleg ce tampenii debitezi.

 12. :))) un prost manipulat fără succes de cotoii democraţiei habotnice!
  Dar vreau un răspuns obiectiv sau ceva opinii. Ce ascunde acest subiect din articol? http://www.antena3.ro/externe/barack-obama-avertisemnt-327519.html
  Chiar o să urmăresc blogul unde am pus acest link să văd modul de gîndire şi viziunea. În primul rînd de la tine Radu, aş dori măcar o frază! Cum vezi tu sau comentatorii conţinutul articolului?(nu mă refer la cel care a scris sau cum a scris articolul)

 13. Dementul acesta nu actiona singur. El a fost retinut dar ceilalti membri ai Miscarii de Tineret 64 de Comitate din Romania nu trebuiesc arestati ? Cum se vor manifesta lui in continuare si cum vor actiona ? Vor incerca ceva represalii ? Sau va intra frica in ei si vor sta cu botul pe labe ???

 14. Radu, cred că eşti un om care gîndeşte obiectiv, coerent şi concret. Vezi că toţi politicienii, numiţii, plasaţii şi profesioniştii cînd vorbesc sau analizează o problemă, pun în prim plan instituţia unde lucrează ”o clădire cu o denumire” lăsînd impresia neîncrederii de sine şi vulnerabilitatea şi din această cauză sînt hăituiţi la grămadă. Chiar te rog să-i sfătuieşti pe toţi profesioniştii să-şi pună identitatea pe primul loc şi apoi să menţioneze numele instituţiei-clădirea cu nume!
  Ultimul exemplu de hăituială:
  – Dl. Arafat: instituţia unde lucrez-pe care o conduc, SMURD, ISU, POMPIERI, dar niciodată nu l-am auzit spunînd: asta mi-e profesia, pentru asta lucrez, colegii mei cu care lucrez, şi din cauza asta l-au luat la şuturi nemeritate! Niciodată să nu mai facă trimitere la instituţia în sine ca profesionişti decît după ce îşi expun pregătirea ca persoană fizică=EU:ca profesionist eu fac, pregătirea şi locul de muncă nu prevede să fac sau să nu fac…! Nimeni nu poate avea încredere întro clădire sau instituţie care are vopsit un nume decît dacă acceptă manipularea prin minciuni sau plata cu ora pentru urlături! Este realitate dar nu e vorba doar de acest profesionist care încă mai munceşte real, toţi fac aceeaşi grşeală şi nu contează instituţia sau locul de muncă! Au alături de ei cei mai ”proşti isteţi” ca consilieri sau sfătuitori pe comunicare! Am convingerea că motivul alungării guvernului este doar proasta comunicare personală care a lăsat hăituirea la liber! Partidul…noi partidul…Se mişcă pe picioare instituţia- clădirea sau semnează ca persoană fizică partidul???
  Prosteală şi manipulare crasă!
  (scuze pt. vocabular dar e realitate)

 15. :))))))**Urări de la Iohanis
  – tuturor puşcăriaşilor şi colegilor plus susţinătorilor lui: La mulţi ani!
  – la mulţi ani românilor!(vii şi morţi)**
  Coroana de ”la mulţi ani eroilor” trimisă dimineaţă şi după cîteva ore apare cu un buchet de flori la aceiaşi eroi-totală insultă de la oratorul nr.1 în stat!
  Iar imagine proastă cu ceea ce s-a pus înregistrări online!(la voi şi dc news fragmente)
  Iar poze şi filmări în care mascului sînt în prim plan şi doamnele nici ţeasta căpuţului nu se vedea, dar unde era ministru de interne? La crîşmă sau îl păzea pe fostul scăunar??? :)))
  :))))))))))))) sincer: defilarea a fost la înălţime dar conducătorii ”nu mai sînt buni de prăsîlă după ce le-au îngheţat unghiile” mai bine nu participau! S-u făcut de tot rîsul azi!(m-am distrat puternic pe seama lor)

 16. Radu, mai puneţi şi voi înregistrări pe site să avem şi noi informaţii live de la voi cît de cît!(personal cam de 2 ani de zile m-am plîns de calitatea furnizării live online, server-ele nationale si internationale nu funcţionau la calitatea reală cînd era la liber. Pînă la urmă cum se poate vedea pe calculator dacă plăteşti 3 plus1 gratis dacă anunţul nu menţiona clar decît telefon şi tabletă? se poate plăti direct la rds-rcs la voi pentru doritori?)
  Cînd eu am renunţat la televizor acum 6 ani, se făceau măsurători la emisiuni live online prin minute în stînga, la începutul barei orizontale care rulează timpul de emisie! Încă se mai foloseşte metoda de anumite canale tv.
  – De ce nu mai utilizaţi această formă de măsurători?
  – Cum de anunţaţi creşterea(am auzit de multe ori la voi cînd aveam live online) pe traficul online dacă nu furnizaţi live sau înregistrări?
  La mine-n cartier majoritatea au renunţat la TV şi iau informaţii oline şi live online.
  Poate societatea de cablu nu are un contract cu televiziunile pentru a transfera fondurile pe audienţe, dar nu e vina noastră, a consumatorilor!
  Sper să faceţi o modificare mai ales că şi din Italia(mică vacanţă) v-am anunţat că live sau site-ul nu-l puteai accesa chiar dacă era dotarea necesară.

 17. Domnule Radu Tudor, este foarte important ca aceasta situatie sa fie riguros exact prezentata publicului. de preferinta de purtatorii de cuvant ai DIICOT, pentru evitarea speculatiilor si implicit inflamarilor contraproductive plus vaitaturile care vor urma pe toate mediile accesibile straine. Realizati riscurile unei eventuale furtuni in paharul cu apa. Cert toate aceste organizatii cu activitate paramilitara , ilegale, trebuie sa fie desfiintate.

 18. Stimate domnule Radu Tudor, numele meu eate Petru Muresan ,sant cetatean american de origine romana si urmaresc zilnic evenimentele din Romania prin intermediul postului tv Antena 3 ro. Stirea de astazi cu acest extremist ungur care a intetionat sa detoneze o explozie in stil terorist de ziua nationala a Romaniei, iL consider un act foarte grav la securitatea Tarii si la adresa poporului Roman.Desi locuiesc de aproape 30 de ani in SUA , nu am uitat nici o clipa de unde am plecat si de fapt unde m-am nascut. I-mi iubesc tara si poporul desi am fost nevoit sa o parasesc in timpul regimului comunist iar faptul ca m-am nascut in Ardeal pe timpul monarhiei, cunosc foarte bine viata si traumele prin care au trecut ardelenii atat in timpul criminalilor Hortisti cat si celor comunisti. Astazi cand acesti extremisti unguri din organizatii anti romanesti ca “grupul celor 64 de comitate”, ” formatiunea jobik” etc. care au luat nastere sub ochii nostrii ,este dovada lipsei de vigilenta si toleranta din partea celor care sint la conducerea tarii care s-au complacut sa cocheteze cu UDMR-ul oferindu-le ministere care au dus la inchiderea de spitale,scoli, si defriseri de paduri.Guvernul Victor Ponta, a fost singurul guvern care a pus la respect UDMR -eul scotand-ul de la guvernare. Probabil ca acest cancer care macina romania si sapa din umbra Romania ,cu oameni ca Laslo Tokesi,Victor Orban,si multi altii care de cate ori au ocazia ,denigreaza Romania in exterior si dezbina in interior. Domnule Radu Tudor , urmaresc emisiunea D-voastra si va consider un adevarat patriot tehnocrat care va implicati in demascarea dusmanilor tarii. Va rog ca si de data aceasta sa insistati stucturilor securitatii sa ia cele mai aspre masuri si pedepse pentru cei care atenteaza la securitarea tarii si a poporului Roman. Consider ca cea mai mare gresala in sistemul de guvernare a Romaniei este faptul ca se permite infiintarea partidelor politice peste noapte de orice descreerat. Propun ca in Romania sa fie 3 partide care sa fie la guvernare, exact cum este la Americani :Republicani, Democrati, si Independenti. Cei care se inscriu in aceste partide si doresc sa guverneze sa fie votati de catre popor. Plurarismul partidelor nu duce decat la dezbinare si aceasta doresc dusmanii nostrii. “La Multi Ani ROMANIA ” va doreste Petru M. din Akron,Ohio ,USA.

 19. Eu cred ca voia sa faca ceva vanzari de artificii de sarbatori sa si rotunjeasca veniturile si secu l au luat de terorist.

 20. Si ce pedeapsa v-a primi d-le Radu Tudor ? Sunt sigur ca peste cateva luni,un an, v-a fi liber. Si nu cred ca este singurul care vrea raul acestei tari si a romanilor !!! Ca exemplu inlocuirea steagului nostru de la Sfantul Gheorghe…

 21. Am vazut ca nevasta maghiarului a acuzat autoritatile romane de tratament inuman in acest caz. Eu zic sa ne fie rusine :-))

 22. in ultimul timp au avut loc niste evenimente bine dozate. de la furtul drapelului national din covasna, s-a trecut la un fel de amenintare de ziua nationala cu un posibil suspect inarmat aflat printre cei care admirau defilarea armatei din fata parlamentului si ajungand la un suspect maghiar, retinut de altfel, care vroia sa detoneze o bomba artizanala de 1 decembrie. ciudat nu? ori suntem amenintati in ciuda asigurarilor date de sri ca nivelul este extrem de scazut ori chiar avem probleme. ca ungurii, in majoritate nu doar citiva, nu ii suporta pe romani, vor sa se desparte de romania este un lucru stiut de zeci de ani. ca fac tot posibilul sa ne provoace, la fel. ca autoritatile nu iau masuri, inclusiv preventive coontra lor, mergand pana la expulzare sau refuzul de a permite intrarea in tara indiferent de functia sau cine este persoana respectiva este la fel de clar. ce nu inteleg este faptul ca desi se tot pomeneste prin mass media de diversi romani de cetatenie maghiara sau chiar maghiari maghiari care-si fac de cap prin har-cov sub diverse forme, inclusiv provocatoare la adresa romanilor minoritari in regiune, nimeni autorizat, inclusiv sri-ul, nu ia masuri. e de-a dreptul idiot ca in romania sa existe cetateni romani de alte nationalitati, in marea lor majoritate maghiari cca 99,99%, care sa nu stie limba tarii in care traiesc de cand s-au nascut. asta arata o slabiciune evidente a tarii noastre nu o adaptare la niste norme europene pe care marile si demnele tari din ue le aplica in functie de interesul national si nu de altceva.. ca respectibvul ungur vroia sau nu sa faca o bomba, ca avea sau nu niste artficii pe care sa le foloseasca,ca vroia sa o detoneze prin “impulsuri electronice’, totusi nu inteleg relevanta in acest context al unor “dispozitive de viziune pe timp de noapte”. sa detoneze “bomba” cu ele? sper sa nu avem de a face iar cu vreun terorist in “slapi”. oricum pentru zona respectiva, har-cov, trebuie luate urgent masuri extrem de dure de pastrare a identitatii nationale lasand pe planul doi asa zisele masuri de respectare a identitatii nationale a minoritatilor, lucru care ne-a adus in situatia de a face din har-cov o regiune aproape independenta de rastul tarii. cine pretinde ca acolo populatia de rand romana , nimoritara, se intelege foarte bine cu populatia majoritara de etnie maghiara, se inseala sau e indusa in eroare de sloganul idiot ca numai politicienii maghairi sunt de vina. nu, cei care au mers in regiune s-au lovit de multe din neajunsurile mentionate prin presa referitoare la antiromanismul promovat inclusiv in randurile romanilor de etnie maghiara. atata timp cat in fruntea regiunii sunt primari si alte oficialitati de etnie maghiara care promoveaza neincetat antiromanismul si care nu sunt pedepsite de statul roman prin reprezentantii sai inclusiv cei din justitie, nu o sa avem liniste in har-cov si ne vom trezi din cand in cand cu un bele cu un csaba sau alti idioti cu fumuri nationalist maghiare in capatana.atata taimp cat un oficial maghiar vine in romania si isi permite sa faca declaratii ofensatoare la adresa romaniei, fie el premier, sef de parlament sau politician simplu, iar statul roman nu ia masuri inseamna ca ne meritam soarta pentru ca avem conducatori prosti, aserviti intereselor si sloganurilor ue si nu tarii pe care o pastoresc. de ce nu luam exemplul frantei ca doar e mare putere, mare decident?

 23. Mă întreb:
  Dacă se va dovedi că Belle Atilla se face vinovat de terorism (în formă de tentativă sau altfel) CE MORȚII LUI va mai avea de spus parlamentarul UDMR??
  Dacă asta se va întâmpla, respectivul parlamentar se va pune la dispoziția autorităților pentru a fi cercetat în legătură cu tentativă de influențare politică a Justiției?
  CSM are de spus ceva în legătură cu afirmațiiile imbeciloidului parlamentar?
  .
  Frații noștri maghiari care demonstrează la Sfântu Gheorghe ce cer – punerea în libertate a suspectului de terorism? Cer ca ancheta să se desfășoare în limba lui Ady Endre?
  GHINION TÂMPIȚILOR!!
  La Guantanamo NU se fac anchete în arabă.

 24. Dupa ce am scris postul de mai sus am observat ca legea respectiva era din Republica Moldova. Cand vezi ceva scris in romana, in primul moment te gandesti ca e din Romania. Oricum, din ce informatii au mai aparut intre timp, de petarde si artificii ar fi vorba. Un fermier care cumpara fara probleme un camion de azotat de amoniu (ce este folosit ca ingrasamant) poate face mult mai multe pagube si victime decat un posibil contrabandist de artificii si petarde. Adica simpla posesise a unor substante potential periculoase nu il face pe cineva terorist.

  Nu e prima data cand se exagereaza in situatii de genul acesta. De cate ori n-am vazut la stiri cum “dezamorsau” unii grenade de exercitiu de exemplu (complet inofensive, sau cel mult la fel de periculoase ca si o piatra). Sau acum vreo saptamana cand au venit genistii ca uitase unul o pompa de cauciuc langa o imprimanta sau asa ceva. Isterie totala.

 25. Multumim gruparii ” Celor nu stiu cate comitate viseaza ei ” pentru faptul ca ”s-au impuscat singuri in picior” [traducere din engleza] sau pe romaneste ca si-au sapat singuri groapa. In contextul actual al razboiului total declarat de comunitatea internationala impotriva terorismului de orice fel [religios etnic samd ] nimic nu ne-ar fi ajutat pe noi,majoritarii romani ai acestei tari ,sa demonstram ca aceste grupari sunt periculoase ,antidemocratice si iredentiste decat propriile lor actiuni. Orice pasare pre limba ei moare [ proverb romanesc nu unguresc ]. Deci multumim inca o data din inima cuget si simtiri. Deasemenea multumim SRI-ului si domnului Hellvig pentru faptul ca a avut ” cojones ”.

 26. Sant foarte dezamagit de atitudinea autoritatilor,unde traim?cine ne apara?spre cine merg taxele si impozitele noastre?spre teroristi sau spre cei ce ne asigura linistea?Nu trebuie sa toleram nici un act de o asemenea intentie,nu inteleg, in toata lumea daca vrei sa fii cetateanul unei tari trebuie sa stii obligatoriu si sa si vorbesti limba tarii respective,de ce la noi se permite sa fim umiliti in propria tara in anumite zone unde ni se raspunde nem tudom romano.
  Nu stiu pana cand vom rezista,sant convis dar nu-mi doresc,ca aceasta nemultumire va exploda odata,pana atunci cred ca autoritatile o sa-i monitorizeze si sa-i pedepseasca public sa invete si altii din pataniile lor.As putea scrie o carte despre acesti migratori dar ma opresc,
  Va doresc un AN NOU FERICIT! SI LINISTIT.

Leave a Reply