Lazar-Comanescu-va-face-o-vizita-oficiala-la-Chisinau

Ambasadorul României la Berlin, Lazăr Comănescu, a declarat pentru Huffington Post Deutschland că este revoltat de faptul că în Germania noţiuni precum migraţia sărăciei şi înşelăciune sunt folosite cu referire la toţi românii aflaţi la muncă în această ţară.
“Mă revoltă faptul că se folosesc la modul general noţiuni precum sărăcie şi înşelăciune (…) Mai ales că 90% din românii care trăiesc aici au o contribuţie importantă la dezvoltarea Germaniei. Sunt 3.000 de medici care lucrează în Republica Federală. Imaginaţi-vă ce s-ar întâmpla dacă aceştia nu ar mai fi aici”, a precizat Lazăr Comănescu.
În opinia sa, actuala dezbatere “duce la confuzie şi pune în discuţie principii fundamentale ale Uniunii Europene, şi anume libertatea şi cooperarea”.
În ceea ce priveşte sloganul CSU “Cine înşeală, zboară!” (referire la abuzurile la adresa sistemului de beneficii sociale), diplomatul român consideră că aceia care recurg la astfel de practici trebuie să plătească. “Cine înşeală, trebuie să fie pedepsit, fie că e bogat sau sărac. Sunt de acord cu asta. Dar astfel de cazuri sunt foarte rare în ceea ce-i priveşte pe românii din Germania”, a subliniat Comănescu.
“Din 2007, românii sunt liberi să aleagă unde să trăiască în UE. Cine a vrut să vină din motive economice în Germania, este deja aici”, a mai spus fostul ministru de Externe.
Totodată, ambasadorul român a precizat, referindu-se la conservatorii bavarezi, că înţelege faptul că politicienii vor să-şi îmbunătăţească şansele pentru alegerile locale şi europarlamentare. În opinia sa, o altă cauză a acestor discuţii o reprezintă criza economică. “Istoria ne-a învăţat: unde există crize, există şi astfel de dezbateri. Dar la final înţelepciunea câştigă”, a punctat Comănescu.
Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok (CDU), a declarat, recent, că imigranţii care vin în Germania doar pentru ajutoare ar trebui trimişi rapid în ţările de origine.
“Imiganţii care vin în Germania doar pentru Hartz IV (ajutor de şomaj), alocaţia pentru copii şi asigurarea de sănătate trebuie trimişi rapid înapoi în ţările lor de origine. Pentru a preveni intrările multiple, ar trebui să ne gândim la luarea de amprente”, a spus Brok, citat de ziarul Bild.
Secretarul general al CSU, Andreas Scheuer, a declarat, luni, că muncitorii calificaţi sunt bineveniţi în ţara sa, dar a precizat că 46% din românii şi bulgarii ajunşi în Germania după 2007 nu au niciun fel de pregătire profesională, iar Berlinul nu trebuie să importe problemele altora.
“Institutul pentru piaţa muncii şi cercetare profesională a Agenţiei Federale pentru Muncă a estimat că în 2014 vor fi până la 180.000 de imigranţi din România şi Bulgaria, după deschiderea pieţei muncii. Există deja strigăte de ajutor în acest sens de mai bine de un an, printre altele de la oraşe şi comune”, a declarat, într-un interviu acordat Die Welt, Andreas Scheuer, secretarul general al Uniunii Creştin-Sociale, aliaţii din Bavaria ai cancelarului Angela Merkel.
Acesta a mai precizat că trebuie restrâns accesul imigranţilor la sistemul de asigurări sociale. Andreas Scheuer a spus că formaţiunea sa este de acord cu libertatea de circulaţie, dar Germania nu trebuie să devină “atelierul de reparaţii” al Europei.
Pozitia ambasadorului Comanescu vine la doar 2 saptamini dupa ce ambasadorul Romaniei la Paris, Bogdan Mazuru, a avut o reactie similara in fata autoritatilor franceze.

41 COMMENTS

 1. Păcat că guvernanţii României nu par revoltaţi de nimic. Tac şi fac!Iată-l şi pe Necolaiciuc liber ca pasărea cerului. Liber să fure LA LIBER!Cum să nu plece medicii şi să suporte acolo orice umilinţă? AICI E BUBA. AICI în România! USL a promis că vor fi pedepsiţi Udrea şi PDL care a guvernat ţara în batjocorirea bunului-simţ, a banului public. Unde le sunt promisiunile?Când vor vedea Ponta şi Antonesu că nu le va mai vota nimeni consoartele pt europarlamentare, vor realiza scârba noastră pt ei?

  • E ciripitor oficial al fbi. Vroiai sa-si bage omul singuri la bulau, ca doar pt oamenii lor a furat si devastat! Razboiul economic se duce cu necolaiciuci, basesti, pontisti etc.

 2. Intrebarea este: cati hoti si criminali sunt in Germania?! Personal as prefera daca as fi german sa plece cei 3000 de doctori romani daca asta ar insemna sa plece si cei 50.000 de hoti, cersetori, curve, criminali, etc

  • In documentarul lui John Sweeney, BBC, aflati , printre altele ca tiganii romani incaseaza din Londra intre 10.000-13.000 pe luna pe familie cu acte false, de la serviciile sociale(dincolo de ce incaseaza prin alte fraude, crime sau trucuri parazitare).
   Aceasta frauda este endemica si in Germania, Franta, Italia etc, peste tot unde “se poate” acest lucru datorita laxitatii formidabile a autoritatilor “globaliste” si “politically correct”, terorizate cu toporisca acuzei de “rasism” daca pedepsesc tiganii etc sau arabii sau turcii sau orice alogen escroc prins cu crima sau cu matsa in sac.
   Nemtii se plang la fel si de turci , nu numai de tiganii romani. Francezii se plang la fel de arabi sau negrii africani, pe langa tiganii romani.Ziarele Belgiei scriu acelasi lucru, cand scriu, atat cele wallone cat si cele flamande,dar o fac rarisim.Ziarele Olandei sunt ceva mai directe.
   Aici aveti documentarul BBC care va spune ceea ce acest ambasador debil care face pe ni-znaiu, stie sigur , dar omite sa spuna ca sa nu-si supere adevaratii rasisti de care este inconjurat si care intretin cu buna stiinta, printre altele, si confuzia roman=tigan. E sigur ca acest ambasador nu reprezinta si nu poate reprezenta romanii nicaieri!
   Romanii care savarsesc astfel de fraude sunt inca necunoscuti! In tot cazul numarul lor, daca ar exista, nu se poate compara cu procentajul tiganilor ce traiesc din frauda peste tot pe unde li se permite acest lucru:

   http://www.dailymail.co.uk/news/article-2051482/Child-beggars-young-making-100-000-year-gypsy-gangs.html

   Romanians are not ordinarily entitled to UK state benefits, but police told Panorama that gangs produced forged documents.
   Chief Inspector Colin Carswell, who was also part of Operation Golf, said one gang put the earning potential of a single child in London at close to £100,000 a year – from begging, stealing and being used for benefit fraud.
   Mr Sweeney met one of the men arrested during Operation Golf in Tandarei, a town dotted with luxury villas.
   The man blamed Britain for the tricksters’ actions. ‘The blame is with the British state, which gives them a lot of money,’ he said.
   ‘They have lots of children, seven, eight or ten children, and if they have many children they build a villa.’
   ‘Some collect £10,000, £12,000, £13,000 a month – they have three or four or five sets of benefits.’
   Panorama: Britain’s Child Beggars can be watched in the UK on the BBC iPlayer.

   Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2051482/Child-beggars-young-making-100-000-year-gypsy-gangs.html#ixzz2ppnuJA7d
   Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

   • Am o colega care imi da telefon din cd in cd din Wiena si-mi spune povestea ei si a prietenelor ei. Tiganii romani le-au spart apartamentele – doar ei de trei ori – , unora dintre prietene si mai des. Colega mea este din Romania si stie exact ce-i aia un tigan si ce-i aia un roman.
    Sa te axezi doar pe reactiile nemtilor constituie o frauda: cum am aratat mai sus, peste tot unde li se permite, diversi alogeni, tot asa ca si tiganii nostri, colecteaza, prin acte false , beneficii sociale multiple. In germania citeam despre turci care colectau din cinci tari beneficii sociale, acum vreo cinci ani! Era mare scandal si bune intentii de a se face un registru international pentru cei in atari situatii …s-o fi facut ceva? Ma indoiesc! Intentia subterana si uverta de globalizare a instaurat o laxitate la organele de control asupra fraudei alogenilor emigrati din diverse tari, care insa va sufoca intentiile bune si mai ales legalitatea emigrarii pentru romanii cinstiti: treaba este decisiv carmuita de cei ce echivaleaza si disimuleaza identitatea celor doua etnii : roman=tigan!
    E timpul sa trecem la adevrul despre etnii si sa nu ne mai batem joc de romani in halul asta, lasandu-i prada exploatarii tiganilor escroci si parazitari care ne folosesc identitatea in mod criminal!

  • Ce tara e aceea de unde pleaca nu numai oamenii necalificati ci pleaca intelectualii? Pleaca medici, ingineri etc. Daca nici oamenii calificati nu mai pot supravietui in Romania va dati seama ce tara e asta? Va dati seama ca se duce de rapa? Va dati seama ca in medici se baga banii timp de cel putin 6 ani de zile sa fie educati apoi cand sa isi faca meseria adica sa plateasca inapoi banii investiti pleaca din tara….
   Asta e ceea ce se intampla in Romania, si astia de la conducere se bat in prezidentiale, in sri se fac de dimineata pana seara mincinosi si corupti la tv??????

 3. Doamna Merkel are acum 3000 de medici români ca să o facă bine după ruptura de bazin 😀
  Dar lăsând gluma la o parte,orice ban dat în ROMÂNIA pentru spitale,se fură.Situația se explică,deși nu se scuză.Justiția Română devine o mare piedică pentru toate domeniile de dezvoltare armonioasă a ROMÂNIEI

 4. Toata viata am sa ramin cu convingerea ca Germania este vinovata de saracia de care ne acuza. Am ramas saraci pentru ca ne-am luptat, si inca ne mai luptam, cu comunismul si ramasitele lui. Au declansat un razboi in care bunicii si unii dintre bunicii nostrii au pierit nemeritat, aruncind Romania in bratele fortelor bolsevice. Chiar daca azi Germania este o forta economica, dar si o democratie respectata, dar asta se datoreaza in principal altora.
  Totusi, daca sintem atit de saraci, n-ar mai bine ca Germania sa-si plateasca datoria istorica de 18 miliarde de euro catre Romania? Caci de eram noi datori la ei, nu s-ar fi dat inapoi sa ne ia chiar si pielea de pe bat.

  • alt destept, ca si grecii, care tot dau vina pe germani ca au ajuns unde au ajuns, adica Germania ar fi cauza insucesselor si a starii jalinice in care se afla Romania. Ce parere ai de faptul ca germanii, in comparatie cu romanii, muncesc si nu asteapta?

   • Este absolut corect ce a spus pers.pe care o critici.Este adevarat ca nemții muncesc mai mult și mai bine,dar la fel de adevarat este ca Germania ne-a exploatat si o face in continuare fara jenă!In fabricile lor de electronice,e doar un exemplu,au benzi separate pt.Europa de Est,nu cumva să ajungă și la noi marfă de bună calitate,Doamne ferește!

    • Unde ai vazut tu acele benzi??? Vizionezi filme proaste pt ca nu exista asa ceva in Germania !De unde le scoti ?

    • Asta cu benzile pt Europa de Est e buna de “Mith Buster”.benzile nemtilor de electronice sunt in China,draguto.

 5. Jalnic,cum se mai plâng aceştia,evit să-i cataloghez, dar ei vor numai ei să profite de pe urma altora,iar ceilalţi să stea la ei acasă, după ce respectivele state şi-au plătit deja cotizaţiile pentru motivul de a se număra simbolic între statele membre.Este ca şi cum un şofer de maxi taxi ar deschide uşa autovehiculului,ţi-ar încasa preţul biletului,ar închide uşa şi pe tine te-ar lăsa jos.Mă întreb, contribuţiile României,pentru ce se percep?Destul că am primit cele mai mici fonduri europene.Ce nu înţeleg eu pentru ce România se vrea acolo,dacă nu este respectată,iar de tratament egal nici vorbă.Din acest punct de vedere admir poziţia UK de a se retrage din UE,precum şi faptul de a nu a fi aderat la moneda UE.

 6. Mai au si strainii astia dreptate. Pana la urma , daca am sta in tara dupa politicienii nostri sa ne rezolve problemele sociale..am trai doar cu speranta si cu stomacul gol, la propriu. Problema suntem noi, nu ei. Ei, strainii, au un sistem foarte bine pus la punct si acest lucru se datoreaza doar LOR, pe cand la noi, ne datoram doar prostia, incultura, coruptia, furtul si bataia de joc. Romania trebuie sa renasca singura, nu cersind! Insa, ca asta sa se intample, ar trebui sa avem politicieni democrati si care sa fie controlati pana in al 4 lea neam si relatii de afaceri. Doar atunci, s-ar putea spune , ca incepem sa fim cineva/ceva. O alta problema este si institutiile statului, nu doar politicienii. TOTI SUNTEM CORUPTI! Incepand si cu un banal permis de conducere, se ofera spaga mai ales in zonele rurale, de catre majoritatea. Puri si simplu, stai si te gandesti, da pana unde??? Ce se intampla??? Unde traim??

 7. Daca nemtii,francezii sau britanicii nu au loc pt muncitorii romani,GUVERNUL AR TREBUI SA INTERZICA PLECAREA CREIERELOR DIN ROMANIA,ADICA,MEDICI,INGINERI,PROFESORI,ARHITECTI,etc,sau sa le puna niste taxe foarte mari!Nu putem sta impasibili sa vedem cum vesticii astia ne fura,pt ca pt un medic,profesor sau alte categorii cu facultati STATUL ROMAN CHELTUIESTE ENORM IN PREGATIREA LOR IAR ASTIA II IAU GATA PREGATITI SI FARA BANI!Nu asta e comunitatea la care am aderat,DECAT ASA MAI BINE LIPSA!!!!!!!!!!!!!!

  • Iti inteleg frustrarea, si pe de o parte asa e, dar nu in totatilate.
   Eu sunt inginer IT, lucrez in Romania si sunt platit destul de bine.
   Totusi imi e groaza ca intr-o zi o sa ma imbolnavesc de ceva grav si o sa zac pe un pat de spital, si nu voi avea niciun sprijin deoarece neffind apt de munca, nu am nicio asigurare, nimic, asta dupa ce ani de zile am cotizat mii de lei lunar la buget din care doar se fura sau se dau ajutoare celor “defavorizati”.
   Si atunci vor trece doamnele asistente care au terminat post liceala si se vor uita in scarba si se vor comporta cu mine ca ultimul gunoi.
   Am muncit destul pentru ei, de ce nu as avea voie sa plec din tara, si tot eu cel care munceste sa fiu penalizat prin taxe extra, iar cel care sta si asteapta doar pomana sa fie ocrotit ca “e amarat saracul”.
   Am facut facultatea la “cu taxa” si doar mama stie cum s-a descurcat sa ma intretina si sa-mi plateasca toate cele, fara ajutoare de la stat sau mai stiu eu ce pensii sociale.
   Statul nu mi-a dat nimic, nu statul m-a crescut si nu statul m-a educat.
   De ce sa stau aici sa-si bata joc de mine un functionar cu 12 clase care se crede buricul pamantului si asteapta doar atentii?
   Nu stiu daca acolo as duce-o mai bine financiar. As castiga mai mult, dar as cheltui si mai mult. Per total, mi-ar permite aceleasi lucruri. Chestiunea nu e doar legata de bani, e legata de a trai intr-o societate mai civilizata in care esti respectat ca om in care prestatorii de servicii isi respecta clientii si in care vanzatoarele nu se uita urat daca le spui “buna ziua” cand intri in magazin.

   Numai bine!

 8. Cu asa conducatori asa mentalitati.Astazi cineva a scris un articol intitulat,,Creatura” citez:
  Eu i-aş aplica domnului Adrian Năstase o pedeapsă pentru faptul că l-a creat politic pe Victor Viorel Ponta. I-aş da deşteptarea, în fiecare zi, cu zicerile si facerile din ziua precedentă ale urmaşului său, iar seara la culcare, i-aş pune un potpuriu actualizat, din cele mai „alese”.

 9. Cum a mai vazut un comentariu, fara urma de ura, germanii sunt totusi cei mai mari criminali din istoria moderna,fapt istoric dovedit si trait de inaintasi! SI-AU EXTERMINAT SEMENII!

  Le recunosc atuurile, sunt organizati, disciplinati, isi respecta natia, au minti luminate care ii conduc!Noua ne lipsesc aceste atuuri in special la capitolul conducatori cu minti luminate!!! Varza!!

  Singurii care le aduc aminte de cat de scelerati au fost, sunt evreii!
  Al II lea razboi mondial a generat peste 60 de milioane de victime, a geneart scindarea Europei.
  Romania si-a schimabat de doua ori sistemul social si economic in decurs de 100 de ani, cauzat de ei! As fi vrut sa-i vad pe vestici ce ar fi facut!
  Au beneficitat de un Plan Marshall!
  Au pompat in RDG peste 400mld marci pentru up-garde!

  Iar ambasdorii nostrii deh…, se pricep foarte bine la organizarea alegerilor…sunt foarte rapizi, va mai aduceti aminte? In rest vechea scoala…ne descurcam!

 10. Germanii ăștia tot pe declanșarea Războaielor Mondiale sunt,culmea,țara fără de armată.Tot germanii vor declanșa curând un al treilea război mondial 😀

 11. “Planurile secrete prin care Chevron va distruge sate întregi din România

  Nimeni nu vrea să știți asta!
  Ce planuri are Chevron în județul Iași
  Locuitorii din câteva comune ieșene sunt pe cale să trăiasca un adevărat coșmar

  Oamenii risca sa fie batuti, terorizati sau sechestrati in propriile locuinte pentru ca sunt gata sa-si apere cu orice pret pamantul mostenit din tata-n fiu.

  Mai multe comune din judetul Iasi au intrat sub lupa companiei Chevron, americanii urmand a ajunge si aici pentru a-si instala sondele legate de extragerea gazelor de sist. Chiar daca mii de oameni din comune precum Mironeasa si Ipatele stau de saptamani bune cu frica-n san ca pot ramane fara agoniseala de-o viata, pentru majoritatea parlamentarilor judetului, lucrurile sunt cat se poate de bune. Acestia nu vad nimic rau in a se exploata gazele de sist. Toti sustin insa ca trebuie schimbata metoda de explorare, si asta numai dupa ce s-a creat un precedent la Pungesti, in judetul Vaslui. Poate ca daca la Pungesti, oamenii nu ar fi iesit in strada pentru a-si striga nemultumirile, la Iasi nu s-ar fi intamplat nimic.

  Compania americana Chevron isi pregateste terenul pentru a intra in forta si in judetul Iasi

  Este cert ca parlamentarii stiu ca aceasta companie americana pregateste deschiderea a trei zone de exploatare in judetul Iasi, una in comuna Mironeasa, si doua in comuna Ipatele (sat Ipatele si sat Cuza-Voda). Oare isi dau seama ca panza freatica va fi cea mai afectata? Iasul are o panza freatica bogata, ceea ce a starnit interesul Chevron. Locuitorii din zonele mentionate stau insa in continuare cu frica in san pentru ca ei nu stiu exact ce se va intampla in comunitatea lor.
  Pădure de sonde

  In doar doua comune ar urma sa fie instalate peste 2.000 de sonde pentru exploatarea gazelor de sist; tot atatea ar urma sa fie si in Vaslui.

  In Iasi situatia ar putea deveni asemanatoare cu cea de la Vaslui, unde Chevron se pregateste sa instaleze circa 2.400 de sonde pentru forare, adica o sonda la patru hectare de teren. In acest caz, iminenta producere a unor cutremure este tot mai evidenta pe langa afectarea solului. Iar Iasul, cum are o panza freatica bogata, poate avea enorm de suferit. Iesenii si-ar putea imagina cum ar arata localitati intregi din judet intepate de sonde. Din patru in patru hectare de teren, cate o sonda care poate afecta toate culturile agricole. Un calcul simplu arata ca doar in Ipatele, la o suprafata de 4.672 hectare, ar urma sa fie instalate peste 1.100 de sonde. In Mironeasa, pe o suprafata de 4.667 ha ar veni alte 1.100 de sonde instalate. Este notoriu cazul din Ecuador, unde Chevron a fost amendata cu 9,5 miliarde de dolari pentru poluarea fluviului Amazon, decizia luata de instanta fiind definitiva. Acest caz se poate repeta atat la Vaslui, cat si la Iasi, iar teama localnicilor este cat se poate de reala.
  Teroarea din Pungesti

  Un razboi asemanator celui din Pungesti este iminent, insa parlamentarii Iasului vad lucrurile altfel…”

  http://stareanatiunii.com/planurile-secrete-prin-care-chevron-va-distruge-sate-intregi-din-iasi.html

 12. “Alerta in SUA: Apa din cel putin 4 state, contaminata din cauza exploatarii de gaze de sist

  In cel putin patru state americane au fost primite sute de de plangeri privind contaminarea surselor de apa cu petrol sau gaz, iar poluarea a fost confirmata in cazul unora, se arata intr-un raport care arunca indoieli pe pretentiile industriei petroliere ca asemenea probleme apar rareori.

  Associated Press a cerut date privind plangerile legate de exploatarile de gaze de sist in Pennsylvania, Ohio, Virginia de Vest si Texas, si a gasit diferente mari in felul in care autoritatile dezvaluie aceste probleme. Cel mai transparent s-a dovedit statul Texas, scrie ABC News.

  AP a aflat ca numai in Pennsylvania s-au inregistrat in 2013 398 de reclamatii privind poluarea cu petrol sau gaz a surselor locale private de apa potabila, iar in 2012 au existat 499 de plangeri.

  Gazele de sist inflameaza Europa, nu numai Romania

  Printre motivele plangerilor se numara reducerea debitului de apa, poluarea cu gaz sau alte substante. Mai mult de 100 de astfel de cazuri au fost confirmate in ultimii 5 ani…”

  http://www.ziare.com/international/america/alerta-in-sua-apa-din-cel-putin-4-state-contaminata-din-cauza-exploatarii-de-gaze-de-sist-1276092

 13. Dle RADU TUDOR multi comentatori politici au aratat ca USL nu a reusit sa-si promoveze lucrurile bune facute(e drept ca nu au fost prea multe,dar unele efectiv au fost ca OXIGENUL pentru multi saraci ai Romaniei) pe cand propaganda sistemului basist a fost imbatabila atat pe plan intern cat si pe plan EXTERN,cu ajutorul massmedia basiste,europarlamentariilor portocalii fOARTE INCISIVI/PARACIOSI/TRADATORI AI INTERESELOR ROMANIEI cat si a multor institutii obediente platite cu banii statului si culmea …daca pana in 2012 ele erau platite cu bugete marite an de an de catre basescu-boc ,dupa 2012 au fost platite tot cu banii nostri ,tot cu bugete marite de catre guvernul PONTA(asta din speranta gresita a dnului PONTA ca daca ii va ”gadilii” cu toti mai multi bani,in timp ce invatamantul si sanatatea este la pamant,… “ACESTE INSTITUTII OBEDIENTE” vor trece de la “demis” la USL/PSD).In orice caz sunt satisfacut ca multi postaci fanatizati ai PSD au evitat sa iasa in aceste zile pe blog,iar unii si-au mai nuantat comentariile , REZULTAND ca au INTELES cu TOTII,ca uneori PSD a gresit fata de PNL(de ex reabilitarea CUCULUI,KOABITAREA,Justitia )si ca pe VIITOR numai un USL UNIT si fara nicio cearta(dincontra PNL sa arate cat de bun este PSD,iar PSD sa arate cat de corect/cinstit este PNL si ca …in 2014 candidatul unic al USL este ANTONESCU).Eu cred ca INDIVIZII”cu nasul in suflet”(inclusiv geoana…care ne-a facut cel mai mare rau ,lasandu-ne pe mana lui basescu inca 5 ani) care au avansat ideia ca PSD ar trebui sa aiba candidat(in acest caz ipotetic …ei nu inteleg ca practic USL nu va mai exista!!!) au fost dusmanii USL/prietenii lui Basescu/oamenii sistemului cu nostalgia trecutului/politicieni imbarligati intre ei pentru interesele lor personale si nu pentru interesul USL/ROMANIEI.Cred deasemeni ca ROTV a contribuit,zi de zi, decisiv la aceste CERTURI/DEZBINARI si probabil daca dnul PONTA/GHITA nu vor intervenii aceasta post tv , va incerca in continuare sa-i provoace pe cei doi(PONTA si ANTONESCU) in SCOPUL de a RUPE USL(cea mai MARE DORINTA a lui BASESCU ..dorinta trecuta/prezenta si viitoare!!!).

 14. Stimate dle ambasador,
  va felicit pentru luarea dvs.de pozitie,pe de alta parte spuneti-mi si mie ce actiuni ati intreprins in Germania sa faceti cunoscute aici multe din lucrurile bune din Romania?s-ar putea sa fi facut dar eu ,efectiv nu vad nici un articol bun despre Romania,iar acest lucru este fara indoiala o atributie a amdasadei romane

 15. Eu nu cred ca liderii Germaniei sunt foarte multumiti ca romanii intra pe piata muncii. Chiar daca sunt calificati acestia tot ocupa locurile de munca ce ar putea fi ale germanilor. Sunt si persoane care nu au nici o calificare prin urmare se pune problema unde ar putea fi angajati si daca vor trai pe spezele statului. Dar aceste situatii pot fi evitate si fara amprentarea tuturor cetatenilor care vin din tarile respective. Insa si persoanele calificate reprezinta un risc pe o piata a muncii din ce in ce mai competitiva cu atat mai mult cu cat sunt calificate. Este deci foarte usor sa-i ponegresti pe toti creand astfel o atmosfera de presiune si pentru cei care muncesc in mod legal si care au chiar o calificare inalta. In acest mod dai un semnal propriilor cetateni ca de fapt esti un sprijin pentru ei si nu pentru competitorii lor. Principiile U.E. sunt multe dar oare cate sunt respectate ???

  • stimata doamna nemti nu se sperie ca li se ocupa posturile,fiindca cele oferit rom indiferent de calificare sunt celle refuzate de ei ,specific ca locuiesc in germania

 16. Am intrat in UE ?
  Am intrat
  Nea spus cineva ce ne va astepta?
  NU!!
  Tarile ca Germania , Franta ,Anglia… ne ajutat si ne-a fortat sa ne distrugem industria , agricultura , sanatatea , invatamantul ,facand pe noi experiente de cobai . Se stie ca pe timpul lui Nea Nicu Romania ii concura pe pietile de desfacere in toata lumea cu produse de calitate si preturi mici , iar maharii capitalisti isi rodeau unghiile de ciuda , ei nu stiau cum sa rezolve problemele de zi de zi cu marile miscari sociale din tarile lor.
  Ei ,uita ca au rezolvat-o si pe aceasta ,distrugand sistemul socialist-comunist cu ajutorul unui mare comunist rus.
  Acum dupa ce neau ajutat sa ne distrugem tot ce aveam bun , tot ce functiona bine la noi ne critica si suntem tiganii si spaima Europei!!
  Pacat de noi ca am avut asemenea conducatori care nea distrus sistematic imbogatindu-se pe truda si sudoarea poporului prostit si amagit , ar merita ca toti care au ajuns la conducerea tarii sa fie judecati pentru genocidul economic si social dar si pentru inalta tradare fata de tara si popor!!

 17. Poate ca psd-ul si executantii sai,PREA LOIALI, din teritoriu , nu trebuiesc sa “neglijeze/sa ia prea usor”… problema GAZELOR DE SIST …asa cum au neglijat/persiflat ,pe DEAGEABA si pe liberali,declaransu-i niste politicieni depasiti intrun” proiect desuet” ca JOS BASESCU !!.Asa incat trebuie sa o lase “mai moale” si sa faca numai MINIMUL de forari(absolut numai STRICTUL NECESAR) pentru a vedea daca AVEM sau NU gaze sist(decizia de exploatare se va poate lua doar peste MINIM 5 ani).Impanzirea tarii( iritarea/provocarea IN EXCCES a amaratilor de tarani, in foarte multe regiuni/zone ) cu sute/mii de forari nu se pare justificata si de aici ar putea porni discreditarea guvernului si implicit discreditarea USL(chiar discreditarea PNL-ului care de fapt nu agreaza “aceste demesuri” nejustificate … acum prioritatea MAJORA a USL trebuie sa fie destructura sistemului odios si…NUMAI DUPA ACEIA … romanii USURATI SUFLETESTE si INTARITI MORALICESTE …vor putea sa-si defineasca prioritatile (fara presiunea interna a sistemului si presiunea externa a stapanilor fanarioti).Se pare ca interesul sistemul intern(perpetuat de 23 ani) merge mana in mana cu “interesul extern al stapanilor” si astfel scapand de obstacolul intern, presiunea externa va scadea si astfel nu ne vor mai privi ca o colonie ci ca pe o tara UE suverana si cu drepturi si obligatii EGALE.Acesta este tot…secretul!!!( se vede ca sistemul odios intern s-a vandut cu totul …stapanilor fanarioti ca reading,banosso…si altii).

 18. spun ca suntem hoti,puturosi,cercetori .dupa ce neau trasformat intro tara bananiera .vin si racoleaza ce avem mai de pret doctori ,ingineri,cercetatori gata pregatiti pe bani nostri a romanilor cred ca costa mai mult decit ajutoarele lor pe care nimeni nui obliga sa le dea ,muncesc minca nu vira romania .
  dar nu spun nimic prin practica lor in romania se moare cu zile asta nu este incalcarea dreptului la viata ,viata decenta prin furtul de intelectuali .pe cind la ei populatia traeste mult si bine,participam la pib lor nici de asta nu spun mai nimic.
  istoria noastra nu se compara cu a voastra voi ati fost hoti ,distrugatori de popore ,mari criminali sa nu uitam lagarele naziste,toti virusi lasati in aer,poluarea execisiva.
  noi venim la munca la voi cinstit ,voi neati distruns cum si negri au ajuns in lume prin sclavie .noi invadam prin participare la constructia si viata decenta a voastra .
  regret ca europarlamentari dorm ,cotizam la bruxlles,mor soldati romani dejeaba asta nu este democratie exportata ,serbia,irak,afganistan ,africa.
  politicieni romani va ajuta acum sa ne cumparati si terenul agricol pe de a moaca .agricultura a fost falimentata ca si economia.
  tineri politicieni termina ce sa inceput acum 24 ani .

  • Frate, nu ii racoleaza nimeni, vin singuri. Vin pt ca au conditii de munca si de trai civilizate.

   Stai linistit ca nu pleaca doctorii toti. Oricum multi doctori sunt vai de mama lor. Pleaxa pe cele mai slabe pozitii, unde nu vine niciun doctor neamt. Pleaca si oricum iau de 7-8 ori mai mult in tara, fara ifose de genul “dar iti dau o spaga in loc de salariu” totul la alb si frumos, drumuri civilizate etc

 19. Stie cineva care sunt problemele pe care le are sistemul public de pensii german? Oare presa lor stie ca au probleme? Daca ei isi acopera proasta gestionare (sau fraude) a fondului public de pensii sau a sistemului lor de asigurari sociale aruncand vina pe ROMANI?

 20. Dragi cetateni,

  Daca Chevron a cumparat terenul/terenurile cu contract vz-cumparare si totul e legal … Cum aveti voi pretentia sa il alungati?

  Mai degraba dati in cap -la propriu! notarilor care le-au facut actele si guvernului care face legea proprietatii strainilor in RO. Doar o firma poate detine teren in RO si doar daca este pentru o afacere sau pentru un sediu/hala.

  Ce tot aberati cu tata si fiul si mostenirea lu’ peste?!
  Hartiile vorbesc, asta este legea secolului astuia!

  Daca vreti efectiv sa se intample ceva trebuie sa rascumparati terenurile de la proprietar. Or nu stiu ce suma va vrea Chevron ca sa se care in alata tara.

  Mult succes!

 21. In documentarul lui John Sweeney, BBC, aflati , printre altele ca tiganii romani incaseaza din Londra intre 10.000-13.000 pe luna pe familie cu acte false, de la serviciile sociale.
  Aceasta frauda este endemica si in Germania, Franta, Italia etc, peste tot unde “se poate” acest lucru datorita laxitatii formidabile a autoritatilor “globaliste” si “politically correct”, terorizate cu toporisca acuzei de “rasism” daca pedepsesc emigrantii.
  Nemtii se plang la fel si de turci , nu numai de tiganii romani. Francezii se plang la fel de arabi sau negrii africani, pe langa tiganii romani.Ziarele Belgiei scriu acelasi lucru, cand scriu, atat cele wallone cat si cele flamande,dar o fac rarisim.Ziarele Olandei sunt ceva mai directe.
  Aici aveti documentarul BBC care va spune ceea ce acest ambasador evaziv care face pe ni-znaiu, stie sigur , dar omite sa spuna intretinand , printre altele, si confuzia roman=tigan.
  Romanii care savarsesc astfel de fraude sunt inca necunoscuti! In tot cazul numarul lor, daca ar exista, nu se poate compara cu procentajul tiganilor ce traiesc din frauda si-si construiesc castele cu turnulete astfel :

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2051482/Child-beggars-young-making-100-000-year-gypsy-gangs.html

  Romanians are not ordinarily entitled to UK state benefits, but police told Panorama that gangs produced forged documents.
  Chief Inspector Colin Carswell, who was also part of Operation Golf, said one gang put the earning potential of a single child in London at close to £100,000 a year – from begging, stealing and being used for benefit fraud.
  Mr Sweeney met one of the men arrested during Operation Golf in Tandarei, a town dotted with luxury villas.
  The man blamed Britain for the tricksters’ actions. ‘The blame is with the British state, which gives them a lot of money,’ he said.
  ‘They have lots of children, seven, eight or ten children, and if they have many children they build a villa.’
  ‘Some collect £10,000, £12,000, £13,000 a month – they have three or four or five sets of benefits.’
  Panorama: Britain’s Child Beggars can be watched in the UK on the BBC iPlayer.

 22. Doar atat pot domnii ambasadori, sa se declare revoltati ?! Asta e “pozi-
  tia ” lor ? De ce nu organizeaza intalniri pt. presa si politicieni din tarile UE cu studentii eminenti si alti romani care au facut cariera in tarile respective? E numai un exemplu pt. ce ar putea face misiunile noastre diplomatice ca sa contracareze campaniile furibunde impotriva romanilor.Trebuie doar sa-si bata putin capul si sa faca lucruri concrete,declaratiile nu sunt suficiente.

 23. Un medic concediat de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sanpetru, dr. Horia Ionut Leoveanu, a facut dezvaluiri socante despre modul in care sunt tratati bolnavii, teroarea sub care lucreaza personalul si abuzurile care se fac. -Cadavrele erau tinute intr-o camera dezafectata a sectiei de la parter, timp mai multe zile, pacientii erau tratati numai de TBC, chiar daca aveau si alte afectiuni, iar externarile se faceau preferential-, spune Leoveanu. Acestea sunt insa doar o parte din neregulile descrise de Ionut Leoveanu.

  Medicul Horia Ionut Leoveanu a fost angajat la Spitalul TBC din Sanpetru in iunie 2000. Nu este pneumolog, dar are specializare in medicina generala. Sustine ca medicul Gheorghe Lupu l-a impiedicat sa-si faca meseria. -Am fost efectiv sechestrat in cabinet. Nu puteam examina nici un bolnav si nici sa fac vreo mentiune in fisa. Am observat apoi neregulile la medicamente. Pacientii primeau doar tratament pentru TBC. Daca aveau si alte afectiuni, nu erau tratati. Medicul Lupu ridica din sertare medicatia primita de bolnavi pentru alte afectiuni-, sustine dr. Leoveanu.

  Acuzat de omor

  -Am avut un pacient pe nume Andreuca. Suferea de hipertensiune. I-am prescris medicamente pentru aceasta boala. Medicul Lupu a sistat tratamentul dupa trei zile. Starea pacientului s-a inrautatit. Medicul Lupu i-a prescris Furosemid, dar a fost prea tarziu. Bolnavul a facut un accident cerebral. A fost transferat la Neurologie, unde a decedat-, continua medicul Leoveanu. Cazurile sociale nu prezentau interes pentru Spitalul TBC. -Medicul Lupu a refuzat sa efectueze controale pacientilor considerati cazuri sociale. Spunea ca oricum mor si ce conteaza un tigan in minus. Aceste cazuri mi se repartizau mie. Am fost nevoit sa apelez la colegii de alte specialiatti pentru a transfera acesti bolnavi la alte unitati spitalicesti pentru a primi tratament-, spune medicul concediat.

  Morga in salon

  O alta problema strigatoare la cer, afirma medicul Leoveanu, se refera la cazurile terminale sau la pacientii decedati care nu aveau acte de identitate. -Cadavrele era tinute intr-o camera dezafectata a sectiei de la parter, timp de mai multe zile. Am vazut cu groaza cum un om slab ca batul se umfla ca un balon. Ca sa nu mai vorbim de miros si de focarul de infectie-.

  Personalul, redus la tacere

  Medicul spune ca intreg personalul este terorizat. -Toata lumea tace, desi multi stiu ce se intampla. Angajatii au fost obligati sa plateasca din banii lor costul examenului periodic. Proviziile de iarna ale medicului Lupu erau facute de bucataresele spitalului. De multe ori a luat muncitorii de la spital ca sa-i construiasca lui casa. Isi crestea porcii cu resturile de alimente de la spital. Prin tot spitalul se plimbau caini. Am fost la un pas sa iau paduchi. Spitalul a primit o amenda substantiala de la Sanepid, bani care au fost imputati personalului. Fiecarui angajat i s-au retinut din salariu 150.000 – 200.000 de lei-, a mai spus medicul.

  Externari preferentiale

  Spitalul din Sanpetru nu mai are de doi ani o ambulanta proprie. -Bolnavii isi duceau analizele cu masina personala. Si externarile se faceau preferenaial. Daca un bolnav era descoperit in stare de ebrietate, trebuia sa-l externezi. Mergeau apoi la medicul Lupu in dispensar, dadeau ceva si erau din nou internati. Medicul Lupu a efectuat mai multe garzi decat este legal. I-a obligat pe unii dintre colegi sa i le cedeze. Astfel putea lua doua salarii, desi incalca legea-, a mai spus medicul.

  Frig in saloane

  Desi exista o dispozitie de la Casa de Asigurari de Sanatate, bolnavii au fost lasati sa tremure de frig. -CNAS a dispus furnizarea de caldura de la inceputul lunii noiembrie, dar centrala termica a spitalului a fost pornita abia in 15 noiembrie, cu regim redus peste noapte. Bolnavii au inceput sa se planga, deoarece tuberculosii au mare nevoie de caldura. Cand am fost de garda, am cerut fochistului sa porneasca centrala pentru ca in saloane erau doar 17 grade-, povesteste medicul. Conducerea nu a facut nimic. Conducerea spitalului nu a luat nici o masura de remediere a problemelor. -L-am informat pe directorul Ciobanu, dar stia care este situatia. Mi-a spus ca asa este omul, nu are ce face. Apoi mi-a prezentat actul de concediere si mi-a spus ca de la 1 martie nu mai lucrez acolo-, afirma dr. Leoveanu.

  Scuze prin acuze

  Dr. Gheorghe Lupu spune ca intreaga poveste este o razbunare a dr. Leoveanu. -Din cauza lui am primit amenda de la DSP. A facut o sesizare si au venit in control chiar cand s-a terminat micul dejun si mesele nu erau inca sterse. Este adevarat ca amenda a fost platita din banii celor vinovati pentru asta-, a declarat ieri dr. Lupu.

  In privinta camerei mortuare, Dr. Lupu spune ca aceasta este dezinfectata dupa ce cadavrele sunt ridicate. Cat despre porcii despre care vorbea dr. Leoveanu, seful sectiei spune ca acestia sunt ai unor angajati care locuiesc in fostele cladiri ale spitalului. -Oamenii si-au facut gospodarie si isi mai cresc animale-, a explicat dr. Lupu.

  DISTRIBUIȚI Facebook Twitter

Leave a Reply