Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec a declarat, într-un interviu exclusiv pentru Antena 3 CNN, că tot ceea ce se întâmplă acum în Ucraina şi în Israel sunt atacuri menite să distrugă democraţiile.

“În primul rând, este o perioadă foarte dificilă, iar compasiunea noastră se îndreaptă către familiile celor care au fost uciși în acest conflict, inclusiv români și americani.  Ceea ce vedem în Israel și în Ucraina sunt atacuri menite să distrugă democrațiile vecine de către Putin și de către Hamas.

Suntem bucuroși să fim alături de România pentru a sprijini dreptul Israelului de a se apăra și, de asemenea, să sprijinim nevoile umanitare în această situație dificilă. Statele Unite au lucrat foarte mult pentru a se asigura că cei care au nevoie și doresc să părăsească Gaza o pot face,  că ostaticii pot fi scoși, dar și că ajutorul umanitar poate intra, iar regulile războiului sunt respectate.

Vom continua să lucrăm cu aliații și partenerii noștri, inclusiv cu România, pentru a încerca să abordăm consecințele teribile ale acestui conflict”, a spus Ambasatorul SUA în România.

#SUA
#Kavalec
#Romania
#Israel

Leave a Reply