Discuțiile dintre ministrul Justiției, Tudorel Toader, și ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, s-au terminat, după aproape două ore. Klemm a declarat, după întrevederea cu ministrul Justiției, că a avut cu acesta o „discuție fructuoasă şi completă” cu privire la modificările care vor fi aduse legislației sistemului judiciar și va transmite un comunicat în acest sens, pentru a scoate în evidență ceea ce s-a decis.

„Împreună ministrul Toader am avut o discuţie foarte complexă şi fructuoasă în această dimineaţă, într-un spirit pozitiv, cum trebuie să se întâmple, în cadrul Parteneriatului Strategic. Am avut posibilitatea să discut cu ministrul Justiției despre viziunea sa și responsabilitatea sa în calitate de ministru al Justiției. După discuția de astăzi, vreau să transmitem o declarație comună, pentru că vreau să scoatem în evidență ceea ce s-a decis. Vreau să subliniez că discuţiile au avut loc în spiritul cooperării, am făcut schimb de multe informaţii şi perspective şi aştept să lucrez în continuare cu ministrul şi cu Guvernul în viitor”, a declarat Hans Klemm.

Amintim că într-un comunicat dat publicității pe 29 august, Ambasada SUA și-a manifestat îngrijorarea cu privire la propunerile de revizuire a sistemului judiciar. “Statele Unite au luat cunoștință de propunerile Ministerului Justiției din 23 august cu îngrijorare pentru independența sistemului judiciar. Îndemnăm toți actorii executivi, legislativi și judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta țării împotriva corupției și pentru a asigura credibilitatea instituțiilor sale”, se arăta în comunicat.

Ministrul Tudorel Toader a anunțat pe 23 august modificările care vor aduse legislației sistemului judiciar. Una dintre acestea prevede ca numirile în funcțiile de conducere la Ministerul Public să fie făcute de Secția de procurori a CSM, la propunerea ministrului justiției, în baza unei proceduri transparente, din care este eliminat președintele României. O altă modificare propusă la pachetul de legi ale justiției prevede ca Inspecția Judiciară să treacă la Ministerul Justiției, scrie stiripesurse.ro

14 COMMENTS

 1. Inca o grava imixtiune in justitie a ambasadorului Klemm

  Extrem de daunator imaginii Americii care are sa fie perceputa in Romania in mod negativ de cei care au un gram de demnitate.

  De ce acest ghiolbanism de tip sovietic practicat de unii sefi de la dept de stat si Klemm ?
  Intr-o tara in care in anii 90 peste 95% erau pro-americani.
  Cine vrea sa strice imaginea Americii in Romania ?

  • Normal ar fi ca niciun demnitar al Romaniei sa nu dea socoteala nimanui, doar propriilor cetateni, cu atat mai mult “guvernului ambasadorilor”, niste “trogliditi”.

  • Pentru ca de la sistemul capitalist si democratic s-a trecut la sistemul neo-securist.
   In acest sistem Romania este o colonie condusa de procurori si servicii care raspund ambasadorilor straini.
   Ambasadorii straini discuta direct cu ministrul justiei impunand legile pe care le vor ei deci ceva INGROZITOR din punct de vedere diplomatic, legal si jignitor de asemenea.
   Romania se indreapta spre un stat sclav de tip african in care resursele si BUGETUL sunt acum jefuite de state straine in folosul companiile straine.
   Nu e clar?

 2. A dica Ambasada SUA este una din puterile statului roman? Are responsabilitati in acest sens? Sau poate trebuie sa intelegem “parteneriatul strategic” ca fiind un fel de acord de vasalitate? Daca, da, mai bine lipsa.

 3. Așa ceva??? Naaaaaah, nu se poate! Kum, Klemm nu mai e îngrijorat? Kă asta era sarcina lui de serviciu de bază!!! Păkat, acum Kodruța o să kadă din pat, la noapte, de-atâtea koșmaruri… 😀

 4. Cu alte cuvinte CSM-ul poate aproba ceea ce propune ministrul….Daca nu aproba,vine a doua propunere care obligatoriu trece deci Ministrul Justitiei decide procurorii sefi.Domnul Toader crede ca va mai ramane ministru dupa ce trec aceste legi ? PSD are nevoie acolo de un om de calibrul lui Iordache (Alta Intrebare)…De fapt alta nominalizare.

 5. – deci cumparati, nu?
  – sigur, cumparam!
  – ok, thanks, am avut o discutie fructuoasa. cind vizitati sua?
  – sa vorbesc cu nevasta… probabil in vacanta copiilor, sa vina si ei la disneyland.
  – ok, let me know. aveti un spirit pozitiv! bye bye.

 6. Domnu’ Tudor, expulzarea unui ambasador nu este o metodă stalinistă. Este un mod legal prin care un diplomat e pus în matca legală conformă cu fișa postului său și a Convenției de la Viena din 1961 a relațiilor diplomatice. Klemm chiar merită să fie expulzat, acolo în Timor, de unde a venit.

Leave a Reply