Popularitatea preşedintelui american, Donald Trump, a scăzut cu 10% în ultima lună, în contextul crizei economice generate de pandemia de coronavirus şi al protestelor izbucnite după lui George Floyd, relevă un sondaj efectuat de Institutul Gallup, scrie antena3.ro

https://www.antena3.ro/externe/popularitatea-lui-donald-trump-a-scazut-cu-10-in-contextul-crizei-provocate-de-pandemie-si-al-574248.html

Popularitatea preşedintelui Donald Trump a scăzut de la 49% la 39% iar rata dezaprobării politicilor sale a crescut de la 48% la 57%, potrivit site-ului de ştiri Axios.com.

Furia publică faţă de moartea afro-americanului George Floyd în timp ce era imobilizat de poliție şi faţă de nedreptăţile rasiale din SUA reprezintă “o provocare semnificativă” pentru preşedintele Donald Trump, scrie Institutul de sondare a opiniei publice Gallup.

În privinţa situaţiei locurilor de muncă, încrederea în Partidul Republican, din care face parte Donald Trump, a scăzut de la 92% la 85%. În materie de politici economice, președintele american are acum o susţinere de 47% în rândul cetăţenilor, comparativ cu 63% în ianuarie şi cu 58% în februarie.

Doar 42% dintre americani sunt mulţumiţi de modul în care preşedintele Donald Trump a gestionat criza pandemiei de coronavirus, comparativ cu 50% în aprilie.

Sondajul a fost efectuat de Institutul Gallup în intervalul 28 mai – 4 iunie, pe un eşantion reprezentativ de 1.034 de persoane adulte, având o marjă de eroare de ±4 şi o cotă de încredere de 95%.

Consilierii electorali l-au atenţionat pe Donald Trump că este în scădere faţă de Joseph Biden, potenţialul candidat al Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din luna noiembrie.

Leave a Reply