Antena Group a anuntat, luni, că a luat decizia să iasă din must carry – lista televiziunilor pe care operatorii de cablu sunt obligați să le retransmită – dar nu precizează când va intra în vigoare această decizie. Anunțul vine la scurt timp după ce RCS&RDS a declarat, într-un raport depus la BVB, că a încheiat un contract pentru distribuirea Antenelor, din momentul în care Antena Group va renunța la must carry. Raportul mai arată că părțile au încheiat un contract prin care se sting toate litigiile între ele.

Antena Group și RCS&RDS au avut, pe parcursul ultimului deceniu, relații foarte tensionate.

“Must carry” este pachetul de televiziuni care s-au declarat libere la retransmisie, fără condiționări tehnice sau financiare, pe care operatorii de cablu sunt obligați să le retransmită, în anumite limite. Din acest pachet, scrie Hotnews, fac parte majoritatea covârșitoare a posturilor românești de televiziune, cu excepția notabilă a Pro TV, care a renunțat la must carry acum 5 ani. De atunci, televiziunile Pro sunt retransmise în baza unor contracte prin care Pro primește bani de la cabliști

.

8 COMMENTS

  1. Va amintiti de cat timp am scris despre procentul pe care trebuie sa il primeasca sau nu,televiziunile din abonamentul la cablu? Macar acum sa negociati dur prcentul dar si transmisia calitativa a serviciilor prin cablu! Sa nu va intereseze doar afacerea financiar,si calitatea serviciilor furnizate prin cablu, trebuie sa fie conditia suprema in acelasi contract!
    Felicitari!

  2. Sper sa nu fie teapa pentru eliminarea A3. RCS-RDS…hmmm nu-mi suna bine.

  3. Ma tem ca Antena Group face o mare greseala. A lasa la latitudinea RCS transmiterea SAU NU a emisiunilor A3 (caci aici e spilul) le lasa posibilitatea ca, la momentul T zero sa fim informati schiop si manipularile sa poata face, in voie, ravagii. Eu cred ca se pregateste ceva!

  4. Wow! Eu, ca simplu platitor la rcs-rds, pot decide ca n-am chef sa platesc pentru pachetul Antena Group? Astept raspuns, multumesc.

      • Nu va suparati, dar chiar nu vreau sa-mi creasca suma de plata la abonament pentru un Grup caruia nu simt nevoia sa-i finantez activitatile. Raspunsul dumneavoastra, ca de obicei obrazanic, ma face sa-mi doresc si mai mult sa insist pentru o solutie in acest sens. P.S. In privinta PRO TV n-am avut aceasta dorinta legitima. Nici macar 1 ban in plus pentru decizia bomba a Grupului! Oricum chiar daca cu justitia a fost bataie de joc sustinuta aici, macar in economie sunt sigura ca se vor razbuna toti marii economisti, atat cei din istorie cat si cei contemporani.

Leave a Reply