Înaintea fiecărui meci de baschet din campionatul naţional, se ascultă imnul României. La Sf. Gheorghe, „Deşteaptă-te române” e imediat urmat de imnul Ţinutului Secuiesc.

Înaintea partdei Sepsi Sf. Gheorghe – U Cluj, antrenorul bosniac al echipei oaspete, Dragan Petricevici, le-a făcut semn jucătoarleor să dea drumul la încălzire imediat după ce s-a încheiat imnul de stat al României. Din acel moment, asupra lui şi a echipei din Cluj s-a abătut un potop de înjurături şi de huiduieli.

Înaintea partidei de baschet feminim Sepsi Sf. Gheorghe – U Cluj, antrenorul bosniac al echipei oaspete, Dragan Petricevici, le-a făcut semn jucătoarelor să dea drumul la încălzire imediat după ce s-a încheiat imnul de stat al României, moment în care asupra lui şi a echipei din Cluj s-a abătut un potop de înjurături şi de huiduieli, scrie ziaruldecluj.ro.

Înaintea fiecărui meci de baschet din campionatul naţional se ascultă imnul României. La Sf. Gheorghe, Deşteaptă-te române e imediat urmat de imnull Ţinutului Secuiesc.

“La Sf. Gheorghe se pune un steag al Ţinutului Secuiesc peste toată tribuna şi suporterii au pretenţia ca echipele care vin în deplasare să stea în picioare aşa cum au stat când s-a intonat imnul Romaniei şi să asculte imnul Ţinutului Secuiesc. Eu am hotărât ca fetele să îşi continue încălzirea dupa intonarea imnului României din două motive principale. Unul este că în regulamentul FRB se spune despre obligaţia sportivilor şi a antrenorilor de a asculta imnul României în pozitie de respect. Apoi pentru că eu consider că fetele pe care le antrenez nu sunt obligate să stea în picioare încă 10 minute şi să asculte un imn care nu este oficial, care nu este de stat românesc. Trăiesc în România de 20 de ani, eu sânge de român nu am, dar jumătate din inima îmi bate pentru România”, a explicat antrenorul.

“Vreau să subliniez, aş fi procedat la fel dacă s-ar fi intonat imnul Bosniei aici în România, eu fiind bosniac. Pentru că acest lucru nu are de-a face cu sportul, nu mi se pare normal ca o echipă să fie huiduită. Nu dau lecţii suporterilor cum să se comporte”, a mai spus Dragan Petricevici pentru ziaruldecluj.ro.

12 COMMENTS

 1. Tot respectul pentru acest antrenor si rusine autoritatilor romane care tac , ca de obicei, atunci cand secuii scuipa pe stema noastra. Asta e diferenta dintre noi si altii..

 2. S-a trezit şi ”lepra asta de hoţo-escroc” să vorbească! Dacă vorbea altcineva mai lăsam de la mine deşi sînt băgări în seamă:
  ”Fostul eurodeputat Adrian Severin a postat pe Facebook un mesaj în care folosește termenul de „lovitură de stat”, referindu-se la demisia lui Victor Ponta din Guvern și numirea apoi a unui cabinet tehnocrat.”
  http://www.antena3.ro/politica/declaratii-incendiare-despre-demisia-lui-victor-ponta-333417.html
  Visează ca băsescu la nemurire! Dar el personal ”băsist ce a fost din plin” ce a făcut să împiedice hoarda loviturilor celor cu lovitura de stat?
  Du-te bă frustratule şi lasă-ne cu ale noastre!

 3. Federatia de baschet ce pazeste? In astfel de cazuri se procedeaza ca la fotbal, se cam trimite echipa sa joace pe teren neutru cand are de jucat acasa.

 4. PNL-ul asta de rahat cu motzul sau Iohannis au avut o atitudine foarte evaziva in aceasta problema. Ideea e ca minoritatile alea devin din ce in ce mai indraznete. Poate statul asta roman o sa aiba si el o initiativa, program, plan, idee sau ceva, care sa stopeze sau atenueze macar acest fenomen.
  Ah, jos palaria in fata cetateanului roman de etnie bosniaca pentru atitudinea sa justa.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2015/12/06/harghita-si-covasna-dupa-25-de-ani-ghid-pentru-politicieni-volumul-al-iv-lea/

  • “Extremiștii” români/maghiari trebuie întâi să învețe să fie în primul rând oameni apoi să învețe să fie adevărați români sau maghiari.

   No poți fi maghiar adevărat sau român adevărat dacă nu te-ai descotorosit de animalul din tine.

 5. Trebuie sa se sesize Federatia de baschet pentru atitudinea nesportiva a gazdelor,echipa oaspete nu este obligata sa asculte un imn local.

 6. Ambele tabere au avut dreptate și au greșit în același timp. De ce? Fiecare dintre tabere să se gândească…

Leave a Reply