Sorin Cîmpeanu a anunțat, vineri, la Antena 3, cel mai recent bilanț al vaccinării angajaților din educație. Potrivit ministrului, în momentul de față, rata generală de vaccinare a acestora este de 60%, iar strict în ceea ce privește vaccinarea cadrelor didactice, procentul ajunge la 58%.

“În ultima perioadă am observat o stagnare a numărului celor vaccinați angajați în sistemul de învățământ. Explicația a fost aceea conform căreia, pentru scurtarea timpilor de așteptare, pentru flexibilizarea pricesului de vaccinare, în centrele drive-thru și alte centre dedicate maraton al vaccinării, nu s-a mai solicitat apartenența la un anumit sector.

Drept urmare am inițiat o acțiune de centralizare a raportărilor din toate cele aproape 17.000 de școli din România și aproape 100 de universități, iar rezultatul este îmbucurător: peste 185.000 de angajați din sistemul de educație sunt vaccinați. Cea mai mare parte dintre ei au procesul de vaccinare finalizat, sunt vaccinați cu ambele doze.

Este vorba de un număr de peste 151.000 de angajați din sistemul preuniversitar de stat și de un număr de peste 34.000 de angajați din sistemul universitar de stat și privat. În total, rata generală de vaccinare este de 58%, iar dacă ne raportăm strict la cadrele didactice este de 60%. Consider că este un mesaj foarte bun pe care sistemul de educație îl dă, mai ales în vedere începerii cursurilor, susținerii examenelor naționale, din perspectiva reluării cursurilor de către aproape toți elevii din România.

Avem peste 2,7 milioane de elevi care pot merge la școală cu prezență fizică din totalul celor aproape 3 milioane de elevi”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în emisiunea Punctul de Întâlnire, moderată de Radu Tudor.

Leave a Reply