Atenție la informațiile false!

Vă semnalăm încă o încercare de dezinformare care circulă în mediul on-line, legată tot de procesul de recrutare. Vă informăm că NU, Baza Militară Deveselu NU FACE încorporări. Mai multe detalii puteți afla din postarea noastră de ieri pe o temă similară:

Ar putea fi o imagine cu text care spune „ROMANIA MINISTERUL APARARII APARARIINATIONALE NATIONALE MILITARĂ 99 DEVESELU Ordin de înrolare în armată aplicarea prevederilor art. 27 alin. (5) din Legea 446/2005 privind pentru aparare, cu modificarile si completările ulterioare. conflictul militar început in statul Ucraina, se solicită prin numitului| domiciliat in sat (oraş jud. participarea în stadiul de pregatire Apărării Naționale.Trebuie luat la cunstinta ca la solicitarea MAPN se va sanctiona penal, vand cauza dezeratarea) ce se pedepsete cu inchisoarca intre (4-8) ani. Susnumitul trebuie a se prezenta în data de 01.03.2022 la Baza Militara 99 veselu,județulOlt. județul Olt. FAKE NEWS”

Temele reintroducerii serviciului militar obligatoriu pentru cetățenii români și ale mobilizării rezerviștilor sunt false și circulă în spațiul public, în special în mediul online, de foarte multă vreme.

Ar putea fi o imagine cu telefon, ecran şi text care spune „O FAKE NEWS RO-Alert: RO- Extreme Alert ATENTIE !!!! Acesta nu este un exercitiu!!! In urma evenimentelor petrecute aceasta dimineata tara vecina Ucraina, activeaza automat ordinul NR. 312/28. Asadar, daca varsta dumneavoastra este cuprinsa intre 20 35 de ani, aveti dispozitie 72 de ore sa va prezentati cel mai apropiat centru de inrolare”

În România, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat prin legea nr. 395 din 16 decembrie 2005.

Potrivit acestui act legislativ, începând cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen şi militar cu termen redus, se suspendă (art. 2).

Pe durata stării de război, a stării de mobilizare, precum şi pe timpul stării de asediu, executarea serviciului militar devine obligatorie, în condiţiile legii (art. 3).

Ca atare, reluarea încorporărilor se poate face DOAR în situația decretării uneia dintre cele trei stări menționate mai sus.

Vă rugăm să vă informați DOAR din sursele oficiale!

Puteți accesa legea aici: https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/67092

Leave a Reply