Home Articole Anunt important al ministrului de Finante

Anunt important al ministrului de Finante

2557
1
SHARE

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a vorbit marti seara, intr-o emsiune la TVR 1, despre declaratia unica pentru plata contributiilor, explicand ca termenul pentru depunerea acesteia va fi 15 iulie, iar pentru plata 31 martie anul urmator. Contribuabilii vor fi incurajati sa depuna si sa plateasca online, oferindu-li-se o reducere de pana la 10% la plata anticipata. 

“Comasam sapte declaratii pentru persoanele fizice intr-una singura. Este o declaratie unica, se face o singura data pe an si se face o singura plata. Am stabilit 15 iulie ca prima data in care sunt depuse in noul format, urmand ca plata sa se faca pana la final de martie anul viitor, deci termenul pentru plata este 31 martie 2019”, a informat ministrul de Finante.

Teodorovici a mentionat ca vor exista si bonificatii pentru contribuabilii care achita anticipat obligatiile fiscale estimate datorate.

“Daca platim anticipat pana la 31 iulie, si online, va exista o scutire de 10%”, a precizat el, subliniind ca reducerea de 10% va fi doar pentru cei care depun formularul online.

“Ca sa stimulam trecerea in online a contribuabililor”, a explicat el.

“Astazi, doar 5% dintre depunatori sunt online, restul sunt pe hartie. Avantajele vor fi pentru contribuabili, care nu se mai deplaseaza”, a mai aratat Teodorovici citat de hotnews.ro

Ministrul Finantelor a precizat  ca numarul celor care trebuie sa depuna acest formular unic este de “aproximativ un milion de contribuabili, de diferite categorii”.

Eugen Teodorovici a mai sustinut ca in 2018 nu vor mai fi majorari de taxe, pentru ca “in acest an lucrurile trebuie sa se aseze, anul acesta trebuie sa reformam, sa trecem cu adevarat in secolul XXI”.

1 COMMENT

  1. Mai este ministru dupa ce declara ca are studii fictive? Rusine! Dupa cum intelege fenomenul eco nomic, ca efect de freza cred ca este paralel cu interesul economic al romanilor. Asta nu intelege ca nu modul de depunere a declaratiei este problema majora sau plata. Problema o reprezinta cine plateste si cat sau dubla impunere. Singur a declarat ca a ramas masca cand a vazut ca declaratia online se depune la etanul 2. Solutia este demisia. A ramane ministru este o dovada de obraznicie si nerusinare a incompetentei. O fi trecut si in cv ca are studii superioare de soptitor la fara frecventa. Rasul curcilor cu asa guvern! De asta imi place in Romania, nu te plictisesti si ai surprize la tot pasul.

Leave a Reply