Directoarea Centrului European de Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC), o agenție a Uniunii Europene, a anunțat că majoritatea ţărilor europene au depăşit perioada de vârf a epidemiei noului coronavirus – cu excepţia a cinci ţări, între care şi România şi Marea Britanie, transmite News.ro. Andrea Ammon a contrazis astfel un anunţ în acest sens al Guvernului britanic, relatează Reuters.

Andrea Ammon a declarat luni, într-o videoconferinţă cu eurodeputaţi, că Bulgaria continuă să înregistreze o creştere a contaminărilor.

Însă Marea Britanie, Polonia, România şi Suedia nu au înregistrat ”nicio evoluţie semnificativă (a situaţiei lor) în ultimele două săptămâni”, a subliniat ea.

Potrivit ECDC – care asigură o supravghere sanitară a celor 27 de state membre UE şi a Marii Britanii, Norvegiei, Liechtensteinului şi Islamdei -, toate celelalte ţări europene înregistrează de-acum o scădere a cazurilor.

”Sâmbătă părea că primul val al transmiterii (noului coronavirus în Europa) a trecut de perioada de vârf”, a precizat Andrea Ammon.

Premierul britanic Boris Johnson – spitalizat după ce s-a îmbolnăvit grav de covid-19 – anunţa joi că epidemia a intrat pe o pantă descendentă, după ce a depăşit perioada de vârf în Marea Britanie.

Potrivit ultimelor date, publicate duminică, bilanţul epidemiei noului coronavirus a crescut la aproape 28.500 de morţi în Regatul Unit – a doua cea mai îndoliată ţară din Europa, după Italia – şi la aproape 190.000 de contaminări.

2 COMMENTS

  1. Daca nu mai facem teste, nu va mai creste nici la noi. Oricum testele astea nu arata sub nicio forma evolutia epidemiei. Varful epidemiei este atunci virusul se raspandeste in toata populatia si asta nu poate fi stabilit cu cateva mii de teste. De fapt, cifra asta cu ”infectatii” care se bazeaza exclusiv pe aceste teste, si creste in fiecare zi, cel mai probabil este inventata pentru a ”dovedi” ca exista o pandemie. Iar cifra deceselor, vedeti ce a declarat dr. Deborah , ca reprezinta, in sensul ca nu are nicio importanta de ce boala moare omul, daca i se gaseste coronavirusul in gat, el este considerat ca decedat de coronavirus.

Leave a Reply