În proiectul care va fi inițiat de Ministerul Justiției, reglementarea abuzului în serviciu va fi în acord cu cele două decizii ale Curții Constituționale a României (CCR) și cu directiva europeană care face referire la acest aspect, a afirmat, marți, ministrul Tudorel Toader.

“În comisia special constituită, la prima dezbatere pe această temă, am transmis faptul că la nivelul Ministerului Justiției se elaborează un proiect de lege pentru modificarea abuzului și a neglijenței în serviciu. Tot timpul am spus că suntem în căutarea acelui prag rezonabil, tot timpul am făcut referire la cele două decizii ale CCR, în ultima perioadă am făcut referire și la directiva europeană. Când voi transmite proiectul de lege al Ministerului Justiției, voi exprima punctul de vedere al Ministerului Justiției. (…) Revedeți, vă rog, deciziile Curții Constituționale, reglementarea abuzului va fi în acord cu cele două decizii și cu directiva europeană”, a declarat Tudorel Toader, în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul a refuzat să comenteze declarațiile făcute de președintele Comisiei speciale de punere în acord a legislației justiției cu deciziile CCR, Florin Iordache, pe tema pragului pentru abuzul în serviciu.

“Este punctul de vedere al președintelui comisiei, îndemnul meu călduros este să-l întrebați pe dânsul. Dacă eu răspund la întrebarea vizavi de președintele comisiei, rămâne fără obiect propunerea Ministerului Justiției”, a spus Tudorel Toader.

Florin Iordache a afirmat, marți, că impunerea unui prag “modic” pentru infracțiunea de abuz în serviciu nu va deranja pe nimeni, menționând că, în acest sens, se poate analiza propunerea privind un prag de aproximativ 19.000 lei.

“Mâine (miercuri — n.r.) vă invit la comisia specială, vom discuta și sper că vom veni cu o formulă. Acel prag care suscită foarte mare interes a fost solicitat și în cele două decizii ale CCR, iar dacă va fi un prag modic eu cred că nu va deranja pe nimeni. Un prag modic mă refer chiar pornind de la propunerea pe care ne-a făcut-o Asociația Magistraților, acel prag care vizează 10 salarii (minime pe economie — n.r.), undeva la 19.000”, a precizat Iordache citat de agerpres.

El a adăugat că la comisia specială au fost avansate “14-15 formule” în privința pragului la abuzul în serviciu, iar dezbaterile vor continua pe această temă, în concordanță cu deciziile CCR.

În ședința de miercuri a Comisiei speciale parlamentare referitoare la domeniul Justiției, secretarul de stat Mariana Moț a anunțat că Ministerul Justiției intenționează să reglementeze într-un act normativ separat infracțiunile de abuz în serviciu și neglijență în serviciu și de aceea nu a formulat un punct de vedere pe această temă.

8 COMMENTS

 1. Nu spune nimeni ca nu poti gresi cand iei o decizie dar sa o faci chiar de 19.000 de euro ? Atunci esti batut in cap si mai bine stai acasa si faci afaceri pe banii tai,nu te mai bagi in politica,faci afaceri pe banii tai…Sa vedem daca-ti “greseste” un angajat pe zi cu cate 19.000 euro cum iti cade la ficat ? Ei habar n-au,cred ca 19.000 de euro sunt o gluma…Au muncit vreodata pe bune ca sa vada cat de greu se face suma asta ? Sau ei obisnuiti cu plicurile si furaciunile li se pare ca e chiar o jignire sa te caute procurorii doar pt atat. Au iesit definitiv din viata reala,asta a noastra.Li s-a urcat la cap ca si cum vor sta acolo vesnic si isi vor tot da legi care sa-i salveze.Ei bine NU este asa,regimul Basescu exact la fel se comporta,acum plang pe la usa televiziunilor sa-i victimizeze ca-i persecuta Kovesi….Da,asta fac si exact la fel vor face si cei de azi,ca nu va mai fi acolo Kovesi ci o alta persoana,nu e important.

  • Da,19000 lei nu euro…Comentariul ramane acelasi.Sa nu uitam ca au inceput de la 200.000 de lei….asa ca cifra finala va fi tot cum le va cadea lor mai bine.Repet,daca angajatii lor i-ar “abuza” in mod regulat cu cate 4000 de euro sau 45.000 cat au propus in OUG 13 cum s-ar simti ?

 2. Porcul lui DraCnea !!! Am văzut ca Antena3 afișează in josul ecranului subiectele de la emisiunea dv!!!Acolo scrie ca porcul a fost asasinat de liderii puterii!!!!???????Nu,porcul a fost adus și asasinat de Dragnea ,de ce sa- i minimalizăm rolul avut acolo ???!!! Ca sa para mai puțin vinovat??!!!!!Dacă era Ponta il locul lui Dragnea cred ca participarea celorlalți nici nu mai conta, ma gândesc cum leșina de durere Codrin Ștefănescu ( aoleu aoleu ce a făcut Ponta, colegii sunt negrii de supărate ….etc), cum toți il înfierau pe VP ,făcându-l in toate felurile. Sa nu uitam manifestările legate de vie …din…. 2011!!! Acum când Dragnea e cel vinovat ,sunt toți vinovați in egala măsura,dacă Ponta ar fi tăiat porcul ……..wow!!!!!!wow!!!!! Era turbare ,revolta prin toate studiourile de televiziune!!!!!!! …………..Sper sa nu va supărați pe mine!

 3. Prin educație schimbi lumea .Unde este needucație , sunt păcătoși și necredincioși .

  Păcătoșii și necredincioșii sunt prea mici în fața mea , eu am impus dreptatea printre corupții și interlopii cu legitimație de la stat .

  Am valoare mare pe acest pământ și o pot măsura după greutățile pe care le-am învins prin instanțele de judecată !

 4. Am fost bătut de polițiști nevinovat de mi s-au rupt dinții din gura, am fost legat în lanțuri și la mâini și la picioare și o bara de fier legata de lanțuri, timp de 81 de zile, colegi de celula ma ștergeau la fund, când mergeam la wc, nu am avut voie sa ma spăl pe corpul meu, eram plin de pureci și bube, am stat într-o camera foarte răcoroasă cu șoareci prin saltea și șobolani care săreau din wc, cu grati la geam ,cu plasă la geam ,pe cameră de izolare , am fost dus la proces în lanțuri pe picioare și cătușe la mâini, am demonstrat asta la CEDO, și acum când am depus reclamație împotriva lor mi sa respins ,pe motiv ca s-au prescris faptele, și nu are ce sa le facă a spus judecătoarea, eu am depus cerere la CEDO în termenul legal, guvernul a fost înștințat, trebuia sa suspende prescrierea pana la decizia CEDO, dar vad ca nu se tine cont nici de hotărârea de la CEDO, am depus reclamații împotriva lor și sa dat NUP, și m-au amenințat ca ma împuscă. Acum după ce am câștigat la CEDO a doua oara , mau amenințat că o să mi se facă o înscenare și o sa fiu arestat și spânzurat în celula. Când am fost eliberat nu am avut dreptul sa muncesc ,pe motiv ca aveam cazier . Acești interlopi cu legitimație de la stat ,polițiști și magistrați care au încalcat legea cu buna știința ,trebuie pedepsiți urgent. Am două sentințe de Achitare definitive în România și două decizii date de CEDO în favoarea mea . O procuroare de la parchetul din Deva pe nume Hurdubeu Cristina Adriana a spus că ea este un interlop cu legitimație de la stat și nimeni nu are ce să-i facă ,de față a fost o avocată Negrea Natalia și doi polițiști și o grefieră și o cameră de filmat ,este înregistrat tot ce a vorbit .Mi sau înșcenat și fabricat dosare prin forța și autoritatea legii . Un criminal psihopat pe nume Selaru Petru m-a amenințat că mă omoară în fața procuroarei Hurdubeu Cristina Adriana și a polițistului Mircea Pitulescu ,acesta a depus mărturie mincinoasă împotriva mea în dosarul care mi s-a înscenat de o infracțiune foarte gravă de omor deosebit de grav ,am făcut plângere penală și mi s-a respins ,prin lege vor să mă omoare ,au dat aprobare .Nici un interlop cu legitimație de la stat nu este pedepsit .Nici pentru abuz în serviciul nici pentru represiune nedreaptă . Ce sa mai fac?

  Vili Rupa 31-10-2017 tel. 0721758747

 5. Sa spui ca nu e infractiune la 18.999 lei iar la 19.0000 e…
  CCR e penibil !
  Deci, dragi functionari, puteti sa abuzati de cate ori vreti pana la 19000 lei.
  Unora nu le ajunge o viata cinstita din munca sa adune suma asta.

Leave a Reply