Şefii organizaţiilor civile, militare, de intelligence şi de securitate aliate s-au întâlnit la Bruxelles, la sediul NATO, pentru discuţii privind combaterea dezinformării, a atacurilor cibernetice şi a mijloacelor tradiţionale de spionaj, informează un comunicat al SRI.

Conferinţa, care a avut loc pe 29 noiembrie, a fost deschisă de secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, împreună cu preşedintele român al Comitetului de informaţii civile al NATO şi preşedintele canadian al Comitetului militar de informaţii.

Potrivit SRI, oficialii serviciilor de informaţii aliate au aprobat cadrul pentru înfiinţarea unei Academii de Informaţii NATO şi au discutat cu serviciile partenere şi cu Uniunea Europeană despre tehnologiile emergente care au impact asupra intelligence-ului şi asupra cooperării dintre NATO şi UE.

 

Conferința a fost deschisă de secretarul general Jens Stoltenberg, împreună cu președintele român al Comitetului de informații civile al NATO și președintele canadian al Comitetului militar de informații.

”Ne confruntăm astăzi cu tot mai multe provocări din partea Rusiei, care este din ce în ce mai sfidătoare, dar și cu terorism și instabilitate în Orientul Mijlociu. Rolul comunității de intelligence este de a gestiona aceste provocări și de a oferi aliaților cele mai bune informații și recomandări”, a spus, asistentul secretarului general NATO pentru probleme de securitate și intelligence, Arndt Freytag von Loringhoven.

Ambasadorul Loringhoven a făcut referire la atacurile hibride printre care încercările de manipulare a alegerilor sau atacurile cibernetice vizând Organizația de Combatere a Armelor Chimice și tentativa de lovitură de stat din Muntenegru.

Ca urmare a deteriorării climatului de securitate din 2014, NATO a creat o nouă divizie intelligence care se ocupă de analiza amenințărilor de securitate, bazându-se însă pe informațiile furnizate de serviciile de informații ale statelor membre NATO.

3 COMMENTS

 1. Dnul Helvig care a semnat protocol ilegal cu Parchetul General cand isi da demisia in “statul de drept” Romania? Ce stat de drept e ala unde SRI face anchete penale si scoleste procurorii pe care apoi ii trimite cum zicea Dumbrava in campul tactic adica sa condamne oameni in instante?? Stat de drept de tip UE? Ce e UE ul atunci Uniune Sovietica?

 2. Visul securistilor sa fie academicieni, dupa modelul Elena Ceausescu, devine realitate, pt ca toti au aceeasi provenienta, obiceiuri si aspiratii “inalte”. Toti se simt “alesii neamului” si cei care le stiu pe toate, tot dupa modelul mai sus amintit. De aici si perpetuarea abuzurilor, deoarece cu altceva este mult mai greu.

  https://www.welt.de/politik/deutschland/article184677152/Rechtsradikalismus-Empoerung-ueber-Kita-Broschuere-zu-voelkischen-Familien.html

  In linkul de mai sus ai programul de distrugere a familiei, din mult iubita Germanika, prin manipularea copiilor si indoctrinarea lor timpurie. Este un fel de uzina de productie a tefelistilor pe banda rulanta, asta ca sa existe un reper pt naivi, ca sa stie, macar aproximativ, ce iese din asemenea minunatii.
  Asta cu dreapta extremista nu o intelegeti. Ca extremisti de dreapta sint stampilati toti cei care se opun nebuniilor stingii extremiste, mai mult decit cunoscute din istorie, ma rog, de catre cei care s-au ocupat cu cititul si intelesul celor citite. Stinga are surse financiare si logistica la care numita dreapta nici macar nu poate visa, pt ca sint nelimitate! Vedeti si acolo si tot o tineti cu dreapta, din motive care nu pot fi gasite ca logice. Romania nu are dreapta! Deloc! In schimb geme de radicali de stinga, pe care ii auziti f bine ce cer si ii si vedeti ce fac.

 3. Iti mai dau un articol despre indoctrinarea copiilor tot din presa din minunata Germanika:

  https://www.berliner-kurier.de/berlin/kiez—stadt/erkennt-man-so-nazi-eltern–kita-broschuere-sorgt-fuer-empoerung-31670196

  Trebuie sa tineti cont ca un neamt v-a descris ca f naivi, intr-o revista de circulatie mondiala. Intre ce credeti si ce este pe teren, mai ales in “minunatul si civilizatul” vest, exista o diferenta mare sau f mare.
  PS Astept in continuare adresa vestului “civilizat”.
  Eu am gasit numai asa ceva:
  https://www.dw.com/de/kolumne-warum-berlin-so-dreckig-ist/a-42966343

  Aici este vorba despre Berlin, dar asa am gasit multe alte orase, ca sa nu mai vorbesc despre alte nenorociri, mult mai mari. Ieri sper c-ai vazut clipurile despre “minunatul” Paris!
  Romanii par sa nu sesiseze ca anii 70 au trecut si n-au lasat nici macar urme!

Leave a Reply