Tudorel Toader a declarat, miercuri, că aştepta decizia CCR de miercuri privind protocoalele, însă nu îl surprinde pentru că, potrivit ministrului, justiţia trebuie să se realizeze în baza legii. Toader a mai spus că după această decizie ţara trebuie să intre într-o sare de normalitate.

„Pe mine, vă mărturisesc că nu m-a surprins deloc decizia CCR de azi. O aşteptam şi eu ca mulţi dintre noi cei implicaţi actul de justiţie. O aşteptam cu interes, dar nu m-a surprins. De ce anume? Pentru că justiţia, ştim cu toţii, se realizează sau trebuie să se realizeze în baza legii pe care o adoptă Parlamentul, legiuitorul sau Guvernul, după caz. Organele judiciare, parchet, procurori, judecători, participanţi, nu emit norme juridice cu putere de lege. Mai ştim că organele judiciare nu modifică legea, nu completează legea, nu conferă competenţe judiciare altor autorităţi. Eu, ca unul care trăiesc în sistem, aveam cunoştinţă de aceste abordări care nu sunt conforme cu Constituţia şi evaluarea mea e prin prisma pregătirii, experienţei profesionale”, a declarat ministrul Justiţiei, la Digi24, citat de Mediafax.

Toader a subliniat că pe viitor trebuie revenit la normalitate:„Ce e de făcut? E de făcut cam ceea ce spuneam acum doi ani când am venit ministru, că trebuie să intrăm într-o stare de normalitate normativă, adică în opera de legiferare de implementare şi de aplicare a legii”.

4 COMMENTS

  1. Stau si ma intreb cum oameni patati pot functiona,stanciu,tarcea augustin lazar si cei eliminati kovesi,coldea si atatia ,unelte de executie de gen portocala,onea,oradea si cati mai ies acum ca li s-a dezmbrembat esafodajul!Cum poti sa-i dai crezare unui procuror comunist, macovei, si unui isteric preda,sa cazi in minciuni,falsuri,fara sa ceri,sa te intrebi,sa-ti pui semne de intrebare si le ingurgitezi ca obezul cand vede tentatia hulpava?!Suntem intr-un rahat total,ma includ si eu care n-am nicio legatura!Mizeria care iese la suprafata,cu toata isteria lui augustin,il afunda nu-l rezolva!Nu m-am pronuntat pana acum,n-am dat nas isteriei si manipularii,dar am inteles ca tocmai cei care se incurca in explicatii sunt slugi,incompetenti,santajabili si prosti de-a dreptul!Daca stau sa umblu la radacinile fiecaruia implicat sunt grave probleme de intelegere a unui mod normal in viata,toti au tare si pe fondul asta si-au cladit existenta,nu onoare,nu traditie,nu respect fata de om,grupul si haita fiind un modus vivendi!Statul de drept,o nebuloasa la indemna calailor,a fost deformat tocmai prin actiunile acestora,la cheremul lor,aclamat insistent ca o forma de acoperire si sub paravanul acestuia faceau si interpretau legea in modul lor,nu ca ar fi fost legea un mod de blocaj in activitate!Cand te crezi invincibil si intri in vria in care nu mai are nimic sens,inevitabil intervine dezastrul,nu rezista nimic cladit prin minciuni,intrigi si manipulari oricand inscrisuri vor iesi la suprafata!

    • Si daca-ti pui intrebari normale,de bun simt,vazute de oricare om cu o educatie si intelegere neatinsa,vin tot felul de trepadusi parfumati fara argumente care te catalogheaza ca fiind psd,cu dragnea si aiurea!Ciuma rosie functioneaza in capatana celor care sunt setati,nu stiu ce inseamna asta dar o tin langa de parca ar fi interesat pe cineva!Refuz sa cred ca puterea de intelegere consta in lozinci cretine debitate de refulati!

      • Eu ma intreb cum scoala din Romania a putut scoate un asemenea tampit care a distrus justitia din Romania doar in doi ani.

  2. Revin si spun,cum poti sa asculti un procuror comunist in fief-ul eureopean cand nu stii cati, mod nu exista,orice ai spune,,cum ai putut sa-l asculti sa-i intelelegi pretentetiile!Intelegere si abordare ai avut?Pana nu scapam de sindromul comunist evoluat in fiinta fiecaruia celor care ies care sa-l sustina,indifirent de sustinere sau nu,fiecare au au evoluat functie de oportunitati!Cand spun astia ciuma rosie,nu stiu ce spun,au specimene dar nu au nici mai mica masura sa-si de-a seama ce inseamna!Vorbe aruncate,cerinte conforme dar nimic nu rezolova vraistea noastra nationalaNoi ne luptam de modul comunist, lozinca sau bani pompatii alte forme indoctrinate si preluate ca forma de combatere!Fii ploii,asta suntem,fiecare pe putinta lor de gandire!Ne muscam intre noi si nimic nu rezolvam!

Leave a Reply