Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a afirmat, întrebată despre posibilitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile deschise, în zonele aglomerate, că se va sfătui cu cei din Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi cu virusologii, respectiv epidemiologii.

„Deocamdată e valabilă purtarea măştii în birouri, muzee, în mijloacele de transport în comun. Cu siguranţă vom merge în Comiterul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi ne vom sfătui cu virusologii, infecţioniştii şi cred că trebuie să fim sprijiniţi cu informaţii astfel să ştim dacă masca trebuie purtată şi în exterior, acolo unde distanţa fizică nu e respectată. Eu o port şi în exterior, dacă sunt multe persoane la o distanţă mică”, a afirmat Gabriela Firea, întrebată despre subiect într-o conferinţă de presă susţinută marţi la sediul PSD.

Premierul Ludovic Orban a anunţat marţi că obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise va fi luată la nivel local, iar măsura va fi aplicată pentru anumite tipuri de activităţi şi în zonele foarte aglomerate. El a mai precizat că purtarea măştii ar putea fi obligatorie şi în pieţe, târguri sau în zona fabricilor, unde oamenii aşteaptă mijloacele de transport în comun.

Şeful Executivului a fost întrebat şi dacă în Bucureşti ar putea fi implementată măsura purtării măştii.

“Cu siguranţă sunt anumite zone unde există aglomeraţie, asta va analiza Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul municipiului Bucureşti va face astfel de decizii”, a declarat Orban.

1 COMMENT

  1. In aglomeratia din Piata Obor de exemplu, probabil e necesara masca la orele de varf si in spatiile deschise…
    Primariile sau alte autoritati trebuie sa distribuie masti in permanenta persoanelor cu venituri mici.

Leave a Reply