Mircea Diaconu a vorbit în exclusivitate, la Antena 3, despre motivul pentru care a hotărât să candideze la prezidențiale.

„Nu m-am enervat când am decis să candidez, sunt inervat, e o mică mare diferență. Când am făcut armata aia urâtă, la infanterie, un locotenent era șeful nostru. Și el zicea luați lopețile alea și toți treceau pe lângă ele. Eu eram ultimul din cauza înălțimii, puneam mâna și le luam. În zilele nostre stăteam eu într-un colț și priveam. În casa noastră a crescut o grămadă de mizerie, din ce în ce mai mare, din ce în ce mai mirositoare și nimeni  nu pune mâna să facă ceva. Să facă curățenie. Am avut așa un sentiment. E o greșeală fundamentală și nimeni nu o spune. De ce încerc eu președinte? Toți președinții s-au strâns de gât cu premierii”, a zis Diaconu.

Diaconu a declarat în exclusivitate la ”Punctul de întâlnire”, cu Radu Tudor, că nu va merge în campanie cu Victor Ponta și Tăriceanu. Candidatul la prezidențiale mărturisește că susținerea celor două formațiuni politice este pur logistică și nimic mai mult.

”ALDE și PRO România au hotărât să ma suțină pentru prezidențiale. Îmi sunt aproape, logistic, ca un candidat independent. Eu nu am bătut la ușa nimănui. Eu m-am dus pe trepte la Ateneu și am cerut susținere de peste tot. Aceste lucruri s-au discutat de dimineața până seara. Statutul meu e de independent, eu îmi duc campania, doar din punct de vedere logistic. Nu o să defilez cu liderii celor doi lideri politici. Eu o să mă duc să vorbesc cu oamenii. Exact în piața publică. Voi fi eu, cu ei. Le răspund la tot ce mă întreabă. Trebuie să fi convingător. E o susținere de altă natură, nu stilul clasic”, a spus Mircea Diaconu.

2 COMMENTS

 1. Enervarea de care vorbeati aseara se poate transforma si in ceva pozitiv, este insa doar inceputul unei envervari ce trebuie sa ajunga si sa atinga acea “masa critica” care poate genera o schimbare. Nu vad acea masa critica , nu vad sinergii care sa coaguleze un format politic cu idei, cu o viziune noua: nu intrezaresc luminita din fundul tunelului in care suntem blocati, prizonieri ai unor cutume politice cimentate inradacinate de mult timp.
  Maestrul Diaconu (aparte simpatia umana, fruct al unei experiente umane, artistice si politice) nu poate sa ma convinga ca este un “independent” .
  Cit timp esti sprijinit de 1-2 formatiuni politice, unde este independenta ?
  A mers conceptul, a functionat pe vremea Europarlamentarelor din 2014.
  Azi suntem insa la un alt punct al istoriei noastre, chiar recente.
  Malitioasa cum sunt vad si un aspect de oportunitate din partea lui M.D. deci si un voalat oportunism, caracteristic mai tuturor politicienilor dar mai ales a aspirantilor.
  Pai, nu se saturase dinsul cum afirma acum citva timp, ca 70 ani se simt , ca e obosit, nu stie daca aceasi alegatori il mai vor pentru un mandat nou la Bruxelles?
  Foarte bine, a regasit energia de a incerca sa ne convinga ca e potrivit pt. Cotroceni.
  Cind ai fost pe scenele teatrelor o viata, cind ai tras sute de duble pe platoul de filmare,
  CUM se nu convingi tu mase de alegatori, cei mai multi nestiutori de vicleniile si trucurile sublime ale artei de a interpreta si recita exact ceea ce oameni vor sa auda.
  Adevarul e altceva mai intotdeauna, diferit de naratiunea lui XY dornici de afirmare personala, sau jocuri politice din interior si mai ales din exterior.
  Maestrul a stat 5 ani la Bruxelles si ager la minte cum este a invatat jocul ce trebuie jucat.

Leave a Reply