Deputatul PNL Bogdan Hutuca pe Facebook :
Apel la rațiune pentru liderii AUR în vederea anulării protestului programat duminică, 27 februarie, în capitală
La granițele României se desfășoară o operațiune militară de proporții, în care poporul ucrainean este îngenuncheat de tancurile și bombele rusești. Este un moment în care societatea românească trebuie să dovedească unitate și solidaritate într-un moment critic în care pacea europeană este amenințată de revizionismul barbar al Federației Ruse.
Lansez acest apel pentru liderii AUR în vederea opririi acestui protest, care ar putea dezbina societatea românească într-un moment delicat. Pot înțelege interesele politice, însă în acest moment, românii au nevoie de calm și siguranță, au nevoie de liniște. Oprirea acestui protest va însemna că vă pasă și că puteți depăși micile victorii neînsemnate și puținele titluri de presă pe care le puteți produce în urma acestui eveniment.
Dați dovadă de solidaritate cu românii din țară și cu cei aflați în Ucraina, dați dovadă de solidaritate cu poporul ucrainean, dați dovadă că politica este despre oameni, nu despre victorii banale! Aveți șansa să demonstrați că nu sunteți un instrument al unor structuri externe care încearcă să dezbine societatea românească. Aveți șansa să arătați că sunteți o voce autentică a poporului român, care este creștin, iubitor de pace și libertate!
Sper că rațiunea va învinge în rândurile voastre și că veți opri dezbinarea, în acest război extrem de sensibil de la porțile țării noastre.
Dumnezeu să vă lumineze mintea!
Sociologul Remus Stefureac a postat si el un mesaj interesant :
Măsuri active ”sovietice” antiromânești?
Măsurile active reprezintă un termen de origine rusă ce descrie diverse activități de influențare sau destabilizare care afectează acţiunile sau politicile altei naţiuni ţintă.
În perioada sovietică, acestea erau proiectate de KGB și includeau o largă varietate de activităţi, de la dezinformare, la sabotaje, răpiri de persoane, înfiinţarea de organizaţii militante, la susţinerea unor partide de opoziţie, construirea de legături clandestine cu lideri politici sau mituirea politicienilor corupţi.
Agresiunile informaţionale erau proiectate într-o matrice standard, care cuprindea dimensiuni precum cultivarea şi recrutarea de agenţi de influenţă, transferarea de resurse financiare partidelor politice, mişcărilor şi altor organizaţii, manipularea mass-media, plantarea de poveşti, falsificări, zvonuri, manipularea organizaţiilor de masă, pichetelor, grupurilor de protest, scandaluri publice, greve, subversiuni economice, dificultăţi în alimentarea cu energie, culminând cu răsturnări de guverne prin forţă sau provocarea de războaie civile.
Toate acestea au fost dezvăluite de fostul general KGB, Oleg Kalugin, un celebru defector sovietic în cartea ”Spymaster. My thirty-two years in intelligence and espionage against the west” (New York, Basic Books, a member of the Perseus Books Group, 2009).
Aceste tipuri de activități perfectionate de Uniunea Sovietică și ulterior de Rusia ar putea constitui astăzi arsenalul perfect de acțiuni subversive initiate în diverse state NATO, în special de la granița estică a Alianței, pentru a provoca instabilitate, slăbirea statelor democratice și pregătirea terenului pentru alte tipuri de agresiuni, asta apropo de avertismentul de ieri al președintelui Biden.
Rămâne de văzut în ce măsură, vor fi initiate astfel de acțuni destabilizatoare în statele membre NATO. Și la ce categorie am putea încadra protestul anunțat duminica acesta de AUR în București, în plin război la granițele țării, pentru denunțarea dictaturii… Iohannis?!?! Sigur că multora le vine să zâmbească ironic, dar dacă vom vedea dumincă vreo escaladare nefericită.
Trăim într-o democrație în care dreptul la protest este garantat de Constituție și trebuie apărat de noi toți, chiar și atunci când nu ne convine. Pe de altă parte, am dreptul măcar să sper că democrația noastră are și anticorpii pentru a respinge corpurile străine care se pot folosi de libertățile noastre pentru a le sufoca apoi cu cinism , după un scenariu negru scris de o mare putere autocratică.
Vestea bună este că românii sunt ferm orientați spre Vest (SUA, UE, NATO) în proporții de peste 80%, procent care, după agresiunea militară a Rusiei este în creștere. Cine nu înțelege asta și încearcă să provoace instabilitate tocmai când interesul national vital al României este stabilitatea în vremuri de război, trebuie să știe că factura electorală ar putea veni destul de repede, iar trambulina care te-a urcat rapid în top, se poate transforma peste noapte într-un topogan care îți va provoca o cădere asurzitoare.

Leave a Reply