De fiecare data cand situatia de securitate in jurul Romaniei se degradeaza, pe internet apar tot felul de intoxicari lansate de oameni foarte prosti. Tot de fiecare data, Armata e obligata sa dezminta informatiile false, vehiculate din pacate si de institutii media iresponsabile.

Iata comunicatul :

Ministerul Apărării Naţionale infirmă categoric existenţa vreunui proces de mobilizare a rezerviştilor şi de recrutare a tinerilor pe teritoriul României.

Mobilizarea rezerviştilor şi încorporarea tinerilor pentru executarea serviciului militar obligatoriu sunt posibile numai la declararea stării de război sau de mobilizare, conform Legii nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi al stării de război.

Premierul Ponta si ministrul apararii Mircea Dusa au dezmintit si ei personal in emisiunea “Sinteza zilei” moderata de Mihai Gadea la Antena 3.

Şeful Guvernului a precizat că, în România, nu a început un proces de încorporare, cum au apărut unele informaţii, şi că nu s-a discutat despre aşa ceva în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

“Nu există un demers al Guvernului pentru încorporare. Aș fi știut, chiar dacă sunt în SUA. Nu s-a discutat nimic despre asta în niciun context”, a spus Victor Ponta.

„Vă garantez că nu a existat nicio discuție să începem încorporări, nu e cazul”, a insistat premierul.

Mircea Duşa a confirmat si el personal declaraţiile premierului Ponta, reiterând faptul că în România nu se face nicio acţiune de recrutare.

http://www.antena3.ro/romania/incep-incorporarile-iata-ce-au-declarat-premierul-victor-ponta-si-ministrul-apararii-mircea-dusa-283214.html

 

11 COMMENTS

 1. Dezminte, dezminte, dar la Cod Penal era articolul ala din lege cu “raspandirea de zvonuri sau informatii false, menite sa genereze panica sau dezordine sociala…”, cam asa ceva! Codul Penal mai exista sau l-am abrogat in mortii lui si pe ala, impreuna cu toate celelalte, ca oricum in Romania nu se mai respecta dreacului nimic?!

  Intoxicarea aia cu recrutarile in vederea razboiului cu rusii etc., o practica si au demarat-o ca.anarii aia de la Realitatea TV si principalul personaj care se ocupa de asta, este c.cat.ul acela uman propagandist inversor, pe numele lui complet Rares Bogdan. Daca nu cu Codul Penal, dar CNA-u’ ala care era foarte activ pe vremea Chiorului, el mai exista in mortii lui sau s-a desfiintat si ala?! L-am vazut eu cu ochii mei pe aprozaristul ala de Rares c.cat Bogdan cum a inceput si cum a derulat toata mascarea! Ce tara de nenorociti, sa mor curentat! Nu face nimeni nimic cu acesti idioti care baga fitile si mascheaza toti papagalii, considerand ca oricum toti sunt prosti noapte, sau asa isi zic ei in mintile lor de aprozaristi!

 2. Aham, azi nu e cazul, maine poate va fi. Parca asa a fost si cand cu “nu avem nevoie de imprumuturi F.M.I.”si dupa cateva zile “am avut”. De obicei nu iese fum fara un foc, chiar si mocnit.
  Si am cateva curiozitati: vazandu-va de cate ori intru aici cu nus’ce arma sofisticata la ochelari si degetul pe tragaci, intreb si eu, nevinovat: in caz de mobilizare 20-35, va oferiti voluntar, ca tot sunteti mare fan NATO? Aveti copii baieti? Mai au mult pana la 20 de ani? Sunt in tara, sanatosi sau cu certificate medicale sau i-ati scos de mult afara, la studii?

 3. Aceste dezinformari aparute in presa (referitoare la mobilizare) fac parte din ceea ce a numit Ministerul Apararii ca “razboi informational”.
  Problema este ca aceste zvonuri produc panica si, daca se dovedesc false, cei care le raspandesc ar trebui sa plateasca.

 4. Nici nu cred ca respectivii “jurnalisti” au intentia de a crea inters pentru fituicile lor prin promovarea acestor subiecte. Cred ca ar atrage mult mai multa atentie daca ar explica argumentat cum se pune in realitate problema. Insa principalul impediment este lipsa totala a discernamantului, logicii si gandirii analitice.

 5. Pentru tinerii frumoși, liberi, anticomuniști privați și de dreapta NU contează declarațiile/informațiile din partea guvernului, adică oficiale.
  Ei, dacă au văzut pe Internet, sigur e adevărat, iar statul este rău și, deci, minte. Partea și mai interesantă este faptul că tot ei sunt indivizii care spun, cu aer de superioritate, că televiziunile manipulează așa că ei se informează doar de pe net.
  Dacă prostia ar durea, România ar răsuna de răcnete și urlete…

 6. a fost si asta o manevra cu renuntarea la stagiul militar obligatoriu, respectiv de slabire a armatei; e nevoie macar de efectuarea unei pregaturi militare obligatorii de 3 luni(macar in vacanta de vara pt cei care au terminat liceul si au intrat la facultate) si aici nu e vorba doar de a invata sa tii o arma in mana ci sa se deprinda anumite practici de instructie, de disciplina si organizare, de responsabilizare si de colaborare in echipa pt ajutor in diverse situatii nebeligerante unde armata e chemata, de familiarizare cu stilul cazon….pana si liceenii pe vremea lui ceasca faceau asa numitul PTAP.

 7. Pai sa nu se faca domnilor politicieni! Tinerii Romani n-au ce sa caute in razboiul provocat si concertat de unii care stau la adapost si-n pace la ei acasa dar dupa ce aprind focul, vor sa scoata jeratecul cu mainile altora. Sa nu indrazniti sa ne trimiteti copiii la moarte caci nu veti gasi loc pe aceasta planeta in care sa va ascundeti.
  Ucraina, nu a fost niciodata prietena Romaniei.
  1. In 1918 au dorit anexarea Basarabiei si doar prezenta militara a românilor a forțat retragerea acestei cereri;
  2. In 1945 au dorit anexarea Basarabiei si doar presiunea lui Stalin a forțat eliminarea acestei pretenții;
  3. In 1992 au participat cu trupe la războiul de pe Nistru, alături de trupele ruse împotriva celor românești, pentru a desprinde regiunea transnistreana, pe care si-o doreau atât de mult pentru ei;
  4. Din 1992 până în prezent au fost parte activa din formatul de negociere pentru regiunea transnistreana;
  5. In mod permanent au susținut poziția Rusiei si au făcut tot ceea ce este posibil ca negocierile sa fie formale si sa eșueze;
  6. Cea mai mare parte a mafiei ce a condus Republica Moldova după 1991 este reprezentata de ucraineni si nu de ruși; aceștia aveau rolul clar dat de la Kiev ca Republica Moldova sa eșueze pe toate planurile; cei care au condus regiunea transnistreana, care promovează separatismul la Bălti, Cahul si Gagauzia sunt ucraineni si nu ruși; ucrainenii au dus o politica de distrugere a identității românești din teritoriile ocupate, mai dura chiar decât Stalin în restul imperiului;
  7. In mod arbitrar, Ucraina deține următoarele teritorii românești: patru cincimi din Maramureșul istoric (ținuturile Apsei de Sus si de Jos, Barjavei, Izvoarele Tisei), nordul Bucovinei istorice, Bugeacul (Ismail, Cetatea Alba), Insula Șerpilor, cu toate dăruite lor de foștii sovietici(iudeo-bolsevici).
  8. Timp de câțiva ani ne-am certat pe la Haga, iar acum ei sunt foarte suparăți pe noi pentru pierderea platformei continentale;
  9. Una din problemele principale ce sta în calea reunirii celor doua state românești este tocmai Ucraina, ce manifesta o opoziție mai mare chiar decât Rusia;
  10. Ea vede în aceasta reunire eventuale pretenții teritoriale ale tarii noastre asupra teritoriului ucrainean;
  11. Prima măsura luata de “europeniștii ucraineni” a fost aceea de a interzice limbile regionale, inclusiv limba româna
  12. Crimeea nu a aparținut niciodată Ucrainei, iar ucrainenii sunt minoritari acolo; ea a fost dăruita în semn de prietenie de către Nikita Hrușciov în perioada sovietica, un gest mai mult formal si niciodată efectiv;
  13. În Crimeea prezenta ucraineana era mai mult formala. Putin vrea de fapt înapoi ceea ce îi aparține, adică bunurile pe care le avea înainte de căsătorie. Cererea Rusiei este una normala (din perspectiva dreptului istoric si nu cel internațional) din moment ce aceasta era un inel de nunta;
  14. Sper ca nu ați uitat cazurile Canalul Bastroe si nava Rostok.

  • bine argumentat cu aceste exemple; totusi, nimic nu ramane neplatit pe lumea asta, cernobalul e un ex.

   • Am platit si noi pentru el. Ne-a despagubit cineva? Altora li se platesc daune, reparatii pentru fapte de acum 70 de ani, noua NU.

 8. Ce le tremura astora izmenele pe ei ca ii ia la armata ? Daca Doamne fereste va fi ceva, cu si fara ordine precise de incorporare, cu totii vor fi mobilizati, ca sa-i incurajez pe astia cu orgolii prost intelese. Uitati-va la elvetieni si la altii. Poate n-ar fi rau sa se reintroduca armata obligatorie, am mai scapa de toti astia cu probleme comportamentale si infatuari gratuite.
  Nu stiu despre ce razboi informational e vorba, ca nici pe net n-am vazut nimic, nici pe la televiziuni.

Leave a Reply