Asta e adevarata lovitura pe care o primeste Florin Cîțu

Premierul pierde sprijinul celei mai influente organizatii locale PNL, cu cel mai mare numar de voturi la congres : 185.

Relatia foarte proasta dintre Ilie Bolojan si Klaus Iohannis pare sa stea la baza acestei decizii importante in batalia interna din #PNL.

Ludovic Orban a anunțat, printr-un mesaj publicat duminică după-amiază pe Facebook, că ”se bucură în mod deosebit de susținerea primită din partea organizației din Bihor a PNL”. Duminică, organizația liberalilor din Bihor, printre ultimele indecise cu privire la susținerea uneia dintre cele două candidaturi pentru șefia PNL, a votat moțiunea actualului șef PNL.

Organizația PNL Bihor este condusă de Ilie Bolojan, unul dintre cei mai influenți liberali din partid, care erau nehotărâți cu privire la candidatul căruia să îi acorde sprijinul la Congresul din 25 septembrie.

Cu toate acestea, Bolojan a anunțat în mai multe rânduri că nu va impune organizației și nici nu va face recomandări cu privire la candidatul care ar trebui susținut pentru șefia partidului, ci își va lăsa colegii să voteze ”cum vor considera de cuviință”, scrie g4media.ro

Sâmbătă, Ludovic Orban a declarat că Florin Cîțu are un avantaj cu privire la numărul liderilor de organizații care îl susțin, menționând însă că viitorul șef PNL va fi votat de toți delegații trimiși la Congres, nu doar de șefii de filiale.

În același timp, Orban s-a arătat de acord cu alegerea lui Ilie Bolojan, spunând că ”este împotriva Statutului Partidului Național Liberal ca vreun delegat la Congresul PNL să fie constrâns să ia altă decizie decât cea pe care o consideră potrivită” și a transmis că are o relație ”foarte bună cu președintele Ilie Bolojan, cu reprezentanții filialei în Parlament și cu cei din administrația locală, o relație de cooperare și de sprijin reciproc”.

Leave a Reply