Prabusirea avionului Malaysian Airlines in Ucraina, pe teritoriul controlat masiv de rebelii pro-rusi, este o tragedie de mari proportii. 

295 de pasageri aflati la bord au decedat. Avionul efectua o cursa Amsterdam-Kuala Lumpur.

Daca se dovedeste ca rebelii pro-rusi sunt la originea acestei catastrofe, sanctiunile vor fi extrem de dure. Daca armata Ucrainei este vinovata, cei vinovati ar putea fi condamnati pe viata.

missing-flight-malaysia-airlines-boeing-777-ftr-d0001CBA074f106108f5c

Iata alte patru atacuri teroriste extrem de grave provocate de gherilele pro-ruse in ultimele 60 de zile, conform presei ucrainiene si occidentale :

Other incidents with Ukrainian aircraft in the country’s east

July 14, the press service of the self-proclaimed Luhansk People’s Republic (LPR) confirmed that the militiamen downed two planes of the Ukrainian Air Force. Earlier, the military operation staff reported that “a strike aircraft was downed near Lisichansk, and a transport plane — near Izvarino”, allegedly the An-26, with which the connection was lost earlier.

July 11, near the city of Perevalsk (Luhansk region), LPR militia downed a Ukrainian Air Force plane, allegedly a strike aircraft. July 1, they also managed to hit a Su-25 attack plane. The two pilots managed to eject. Overnight to June 14, during a landing approach in Luhansk airport, an Il-76 transport plane carrying military equipment, ammunition and reinforce, was attacked. The Ukrainian authorities confirmed the death of 49 servicemen.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, nu exclude posibilitatea ca avionul de pasageri prăbuşit în estul Ucrainei să fi fost doborât cu o rachetă, informează AFP.

Iata ce spune un site de la Chisinau :

http://deschide.md/ro/news/externe/3271/Separati%C8%99tii-%C8%99i-au-ASUMAT-DOBOR%C3%82REA-AVIONULUI.htm

Igor Strelkov, liderul separatiștilor din Donețk a postat  pe una din rețele de socializare un mesaj prin care își asumă doborârea unui avion ucrainean AN-26, anunță censor.net.

Ulterior, s-a dovedit că avionul doborât nu era un AN-26 ucrainean, cum credeau teroriștii din estul Ucrainei, ci o aeronavă de tip Boeng-777 a companiei MalayezianAirlines, cu 295 de persoane la bord.

Reamintim că un avion malayesian s-a prăbușit în Ucraina, lângă frontiera cu Rusia. Informația este transmisă de Reuters, care citează Iterfax, cu referire la o sursă din industria aeronautică.

Boeingul zbura pe o cursă regulată, din Amsterdam spre Kuala Lumpur.

http://deschide.md/get_img?ImageId=5345

Opinia fostului ambasador britanic la Moscova 

Sir Tony Brenton, a former UK ambassador to Russia, told BBC News it would not be a huge surprise if suspicion initially fell on the rebels.

“That would be very damaging both for them and for their Russian supporters,” he said.

“The Russians have undoubtedly been supplying them with weapons, almost certainly with anti-aircraft weapons, so Russia would very likely be implicated and that would raise the volume of international criticism of Russia.”

 

14 COMMENTS

 1. Deci primele doua au fost avioane ale Fortelor Aeriene, deci obiective militare.

  In cazul avionului comerical, Doamne fereste sa zicem ca au avut serviciile secrete americana vreo implciatie drept pretext pentru o interventie in zona sau pentru a trimite mai multe trupe.

  Inca tin minte cand alt artizan al DREPTATII ( cum este si Macovei) pe nume Condoleezza Rice, tipa ,,Avem dovezi ca Sadam are arme de distrugere in masa, trebuie sa invadam. Vom prezenta populatiei dovezile.”

  Eu ca populatie inca astept divezile care sa justifice interventia lor in Irak. Sa fim seriosi, nu ar fi prima data cand americanii ar face asa ceva…….11 septembrie sta marturie.

  Doamne fereste sa acuzam americanii de ceva, ca noi suntem pro americani in loc sa fim neutrii si doar sa vedem interesul nostru si al tarii.

 2. Pe CNN s-ar fi sugerat ca serviciile de intelligence din SUA stiu deja cam de unde a provenit atacul, in urma analizei datelor din satelit cu senzori de caldura.

 3. Radu, ai facut o greseala. Zborul KAL 007 doborat de Uniunea Sovietica s-a intamplat in 1983, nu 1989 cum ai zis in emisiune. gawker(punct)com/kal-007-the-korea-airlines-flight-everyone-is-thinking-1606631954

 4. http://www.aljazeera.com/news/europe/2014/07/report-malaysian-jet-crashes-near-ukraine-2014717151147473508.html, primii care au anunţat totul încît a pus ţtirea pe ecran tv,,Malaysian jet ‘shot down’ over Ukraine
  Malaysian Airlines fight MH17 carrying 295 passenger shot down by missile in Ukraine’s east, Interfax reports.
  Last updated: 17 Jul 2014 17:04!
  Au anunţat că pro-ruşii l-au doborît, de fapt, au fost două avioane!!!
  Deja au început să arate paşapoartele la camera de luat vederi, mulţi sunt din malaezia, olanda, mai rău să fi fost din frăţia musulmană în avion(cei cu atentatele)…

 5. daca aeroporturile din zona sunt inchise si se tot doboara avioane militare, asta civil ce cauta acolo? avea permisiune sa zboare intr-o zona de conflict militar? astia de la malaysian airlines au piloti facuti la apelul bocancilor?

 6. cum a ajuns avionul asta sa zboare intr-o zona de conflict unde au fost doborate avioane iar rachetele zboara ca la balamuc?!

 7. Nu prea cred ca-i atac terrorist, avionul ala zbura la 11 km nu-si bateau separatistii capul cu un avion commercial.

 8. e acelasi sistem de rachete folosit sa doboare avionul ce zbura deasupra marii negre spre novosibirsk si care a fost darimat de ucrainieni care au omorit aproximativ 80 de persoane in 2001?

 9. Dumnezeu sa ii odihneasca pe toti cei care erau in acel avion,doborat de niste criminali. Aceste suflete nevinovate,s-au dus la ceruri,datorita politicii duse de niste nenorociti ,care vorbesc in numele popoarelor,despre pace,democratie ,libertate,s.a.m.d.
  Daca,este asa cum spun ucrainenii,ca ei nu au trupe de rachete AA,in zona,atunci, nu poate fi adevarata decat una din doua variante: ori este vorba de o racheta lansata de prorusii,carecpot fi fost inzestrati de rusi,ori chiar a fost doborat de o racheta apartinand trupelor rusesti de AA. Ca sa dobori un avion la inaltimea de 9600 m,dupa cum s-a anuntat,nu poate fi vorba de o racheta portativa,care merge la 2500-4000 de metri inaltime. Poate fi folosita o racheta de tip Ossa,sau Neva,sau Kub,ori alt tip de aces gen de rachete,dar de productie mai noua. Daca Igor Strelkov,spune ca a doborat un AN-26, dar in realitate era avionul malaysian,atunci racheta era de la rusi,dar lansata de prorusi. Avionul avand viteza subsonica,a fost doborat la “intampinare”, dar tinand cont ca a cazut in zona apropiata frontierei ruso-ucrainene,nu este exclus sa fi fost lansata chiar de pe teritoriul rusesc,deoarece cu

  asemenea rachete care zboara cu viteze de la 600m/sec.,in sus, de la o distanta de 80-90km.,in asa fel ca sa cada pe teritoriul ucrainean,ca sa ii faca pe acestia vinovati. Sa punem intrebarea: oare nu s-a facut intentionat asa,doar ca sa fie decredibilizat occidentul,in plus ca sa se razbune pe Ucraina,ca a semnat documentele de asociere cu UE?
  Cel putin eu asa vad lucrurile,mai ales ca am lucrat multi ani in domeniu.

Leave a Reply