Şase ţări au raportat până acum cazuri de Covid-19 la nurci, acestea fiind înregistrate la ferme, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conform AFP.

Zilele trecute, Danemarca a decis sacrificarea a aproximativ 17 milioane de nurci, după ce s-a descoperit că sunt purtătoare ale unei versiuni mutante de SARS-CoV-2 ce poate fi transmisă oamenilor.

“Până acum, şase ţări, şi anume Danemarca, Olanda, Spania, Suedia, Italia şi SUA au raportat cazuri de SARS-CoV-2 la fermele de nurci”, se arată într-un comunicat al OMS.

Sunt în derulare studii pentru a afla cum şi de ce nurcile au contractat şi răspândit coronavirusul.

OMS precizează, în comunicat, că virusul se transmite de la om la om prin secreţii respiratorii şi prin contact apropiat, dar există şi cazuri de contaminare la contactul om – animal. Mai multe animale care au fost în contact cu oameni infectaţi – nurci, câini, pisici, lei, tigri – au fost testate pozitiv cu Covid-19.

Nurca e o specie de mamifer patruped carnivor semiacvatic din familia mustelidelor, asemănătoare cu vidra, cu dihorul și jderul. Are botul ascuțit și degetele picioarelor unite între ele prin membrane înotătoare si o blană cu părul des, mătăsos, de culoare cenușie-gălbuie sau cafenie cu reflexe albastre este foarte căutată

3 COMMENTS

  1. Niciun animal nu transmite coro, o sa va convingeti cat de repede! Si nu vorbesc sa am ce scrie! Radu, m-am ingrozit astazi de la bugetarii din spital care au cumparat locul de munca(enorm de multi si iti dai seama cum comunica si reactioneaza!)! Deja e psihoza in stadiul grav intre cadrele medicale si cetateni, credeti-ma, mi-e scarba cand ii aud cum si cat borasc din gura lor plangacioasa! N-am pomenit entitate mai josnica, nu toti, si fara demnitate in afara de multi din acest domeniu, tocmai ei care nu se mai satura de mita, de tras de pe bolnavul real si acum, cand nu mai pot primi, ies la vedere si se plang! Incredibil in ce hal au ajuns si asta din cauza scoaterii lor la vedere! Daca ar iesi: muncitorii reali, jurnalistii, salahorii cu ziua, plus cadrele medicale si pensionarii care au cu un nivel de trai sub orice critica, plus bolnavii reali, dar reali, intrun loc viran, sa isi arate toti nemultumirile, cred ca nu s-ar mai auzi schelalaiala cadrelor medicale care se dau victime! Fiecare loc de munca si domeniu are un risc, fiecare cetatean care ocupa acel loc de munca, functie sau pensionar, si-a dorit sau nu, dar si-a asumat locul de munca prin activitatea zilnica pentru care primeste un salariu, o indemnizatie! Ca la ora actuala, nu-i mai convine, este strict problema acelui cetatean si nu a tuturor cetatenilor! Sa va intre dracului in cap! Acesti plangaciosi/cioase cadre medicale, au gandirea limitata doar la conturi si buzunare, intrun spatiu minuscul si nu vad mai departe de hOrban hArafat si paratrantor, toti imbuibati de ura viscerala, toti intra cu brio in categoria “genocid la adresa natiunii romane”! E diferenta uriasa in a nu putea, a nu vrea si a nu schimba! E diferenta uroasa in a vrea sa tratezi la modul real si a improsca cu ura, necredibilitate, neseriozitate, plangaceala, asta duce la ce emai rau si grav in societatea noastra! E jalnic in ce hal acesti boi de lux au transformat entitatea medicala in psihotici plini de ura si plangaceala! Aceasta entitate nu mai poate trata niciun bolnav real! Noroc ca m-am stapanit, altfel, nu stiu cum reactionam! Nu e pesimism, este realitatea crunta! Vai de sanatatea noastra in urmatorii 1-2 ani!

Leave a Reply