AUR declanşează procedura de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, anunţul fiind făcut luni, într-o conferinţă de presă, de co-preşedintele partidului, George Simion. Anunţul a fost făcut alături de parlamentari AUR, care afişau postere cu mesajul ”Îl dăm jos pe Iohannis pas cu pas”

Fostul lider liberal Ludovic Orban a afirmat că una dintre ieşirile din criza politică actuală o reprezintă dizolvarea Parlamentului, care duce către alegeri anticipate, iar a doua soluţie o reprezintă suspendarea preşedintelui, dacă nu va proceda în acest fel. Orban susţine că, în acest ultim scenariu, se va „implica cu toată forţa” în referendumul care ar urma suspendării preşedintelui Klaus Iohannis.


Si USR se afla intr-un amplu proces politic anti-Iohannis.

Dupa motiunea de cenzura anti-PNL votata alaturi de AUR si PSD, cei de la USR au mai demarat un demers comun cu AUR : investigarea averii lui Klaus Iohannis.

Aceste planuri comune USR-AUR pot duce la concluzia ca formatiunea lui Dacian Ciolos ar putea sprijini suspendarea lui Klaus Iohannis. Chiar daca “acum, nu e momentul”, cum insusi liderul USR afirma.

Aparitia frontului anti-Iohannis va atrage dupa sine si cateva consecinte extrem de serioase. Le voi relata, la momentul potrivit.

Leave a Reply