Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că azi noapte a fost transferat un pacient Covid de la București la Ploiești, asta pentru că nu mai sunt locuri la ATI în Capitală.

”Aseară s-a luat pentru prima dată decizia de a transfera un pacient Covid de la Terapie Intensivă din București către Spitalul din Ploiești, acolo unde i s-a găsit un loc. Asta este situația reală!

Din păcate, aceste locuri se eliberează doar în momentul în care o persoană se simte mai bine și este mutat de la ATI sau în caz de, Doamne ferește, deces.”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Despre tanarul de 45 de ani din Galati, decedat dupa ce a fost diagnosticat cu COVID19 si a refuzat internarea, Raed Arafat a declarat :

”Este o situație asupra căreia am avertizat. Noi am mai avut 3 cazuri, despre care știu, oameni care s-au externat, au ajuns acasă și ulterior au început să se simtă rău.

La câte dezbateri au avut loc, la câte păreri neavizate s-au exprimat în spațiul public, oamenii au ajuns să considere că dacă stau pe picioare sunt ok. Este o situație gravă, pentru că oamenii pot merge acasă și pot avea simptome grave, chiar comă din cauza lipsei de aer. Dacă medicii recomandă o supraveghere de câteva zile este normal să asculți medicii și nu părerie neavizate, care, din păcate, sunt extrem de puternic distribuit.

Noi ne temeam să nu vină oameni din zonele roșii, dar uite că acum suntem în situația în care noi provenim din zona cu risc, ceea ce este normal pentru că deciziile s-au luat pe baza informațiilor științifice.”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

2 COMMENTS

 1. Care este avertismentul?
  Pe langa repetitiile pe care le tot zice si el si nea Werner, ce ar fi daca ar „profera” aceleasi avertismente si catre DSP-urile din tara si ce ar fi daca i-ar testa pe toti contactii? Pana nu se iau aceste masuri orice ar face nu au credibilitate. Se mai masuri doar din partea cetatenilor, din partea autoritatilor nu? Ei nu sunt in stare de alerta? Eu zic ca daca avem acest cid de idei macar sa copiem de la altii, daca de inventat nu mai suntem in stare.

  PS – cum sa se faca anchete epidemiologice cand sefa DSP Galati este angajata cu contract cu norma intreaga la cel putin 5-6 spitale din jud Galati? Poate aia sa faca cati 7 epidemiologi? Tot oamenii sunt de vina si la Galati? Sau e un caz similar cu Suceava, unde vedem ca nu oamenii au fost cei vinovati.

 2. ElveţiaTOTAL ÎN ELVEŢIA 15.07.2020
  Confirmate 33.148/132 S-au vindecat-
  Decese 1.968+0 pe 15.07
  …….
  Toată lumeaTOTAL ÎN TOATĂ LUMEA
  Confirmate 13,6 mil.
  S-au vindecat 7,6 mil.
  Decese 585 K
  Nu stiu ce inseamna acel K la decese in toata lumea.
  Pot sa spun ca lejeritatea a fost maxima, la ora actuala, doar la spitale, cabinete medicale si in minloacele de transport in comun obligatoriu masca! Nu iti dau amenda daca te gasesc, dar te coboara din mijlocul de transport cu avertisment. In rest, nicio problema, nu exista teroarea care este in tara! Reprezentantii sau delegatii la conferinte de presa sunt linistiti si calmi, nu ca urlatorii de lux din Romania! Mai ales guralivul de lux care urla din ficat. O sa auziti ca va fi promovat la OMS peste ceva timp, asta si urmareste, se vede din compirtamentul lui disperat. La ora actuala, cine reprezinta Romania la OMS? Sa nu spuneti ca este acest individ urlator de lux!

Leave a Reply