Agenţiile guvernamentale americane nu se coordonează suficient pentru a-şi proteja ţara de ameninţarea cibernetică reprezentată de Rusia şi de ‘campania sa de destabilizare’, a avertizat joi, la Washington, Comandantul Suprem al Forţelor Aliate în Europa (SACEUR), generalul american Curtis Scaparrotti, transmite AFP.

Într-o audiere în Congresul Statelor Unite, generalul Scaparrotti a afirmat că Rusia încearcă să le facă rău ţărilor membre ale NATO, în special prin campania sa de difuzare a unor informaţii false online, iar diversele agenţii americane nu au reuşit să găsească eficienţa necesară pentru a se opune Moscovei.

”Nu cred că există o unitate eficace a agenţiilor noastre, cu energia şi concentrarea pe care le-am putea pretinde”, a explicat Curtis Scaparrotti în faţa Comisiei forţelor armate a Senatului american.

”Rusia desfăşoară o campanie de destabilizare pentru a schimba ordinea internaţională, a distruge NATO şi a submina leadership-ul american în lume. Pe mare, pe sol, în aer, în fiecare domeniu – să o spunem cinstit -, forţele armate ruse, care nu încetează să se modernizeze, acţionează la un nivel inedit după Războiul Rece”, a subliniat SACEUR.

În ianuarie anul trecut, agenţiile de informaţii americane au publicat un raport conform căruia preşedintele Vladimir Putin s-a aflat în spatele amestecului rus în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, scrie Agerpres.

 

 

11 COMMENTS

 1. pare o campanie in forta pentru a “deschide ochii cat mai grabnic” a esticilor care au acceptat apusul soarelui,intunericul saraciei,plus imoralitatea dar si destabilizarea insotita de distrugerea tarii si natiunii! Cam asa se citeste prin tot ce se vehiculeaza,nu occidentul si nu estul,vreau Romania,patria in care m-am nascut,educat,invatat si trait! Vreau Romani a noastra,a tuturor sa existe cu tot cu granite si cetatenii demni,fara razboaie!

 2. Domnule Tudor este adevarat ca Dragnea este anchetat și în Brazilia pentru diverse infractiuni? Pentru Numele Lui Dumnezeu!

 3. Domnule Tudor, sinteti ditai analistul, explicati-ne si noua ce vrea sa zica gheneralul asta cu “”Rusia desfăşoară o campanie de destabilizare … pentru a submina leadership-ul american în lume”?? Care leadership?????
  S-au autoproclamat americanii stapinii lumii si eu n-am aflat? Si restul planetei ce zice de isprava asta? Democracy?? Parteneriate? Liberty?Vrajeli de doi lei pentru aia de le curge scuipat din gura?
  Stiu ca slugile americane din Romania n-au nimic de obiectat, dar sint si state cu sinje in instalatie, state pentru care “partner” nu se traduce prin “sluga”, cum sintem noi!

   • Pai nu mi-ati explicat niciodata, nimic, doar va laudati. E drept ca nici eu nu pun intrebari de-alea, stabilite dinainte, cum i se pun Lulutei la UM 24
    Pardon, mi-ati explicat de zeci de ori, mereu acelasi lucru: ca rusii e de porc. Am vrut sa zic “nimic din ce v-am intrebat” 🙂
    Asta e, poate n-aveti voie…

     • Domnule Tudor, lucrurile sint simple: nimic nu va poate obliga sa dati explicatii. Sinteti pe blogul dvs. personal si faceti ce vreti in el!
      Atit doar ca vrajeala cu “crede si nu cerceta” nu prea mai merge, iar asta, coroborata cu o aroganta total nefondata (si cind e fondata, tot rau da), cauzeaza o pierdere rapida a credibilitatii.
      Iar dvs, stiu eu precis, aveti maaare nevoie de credibilitate! Ca, uite, mai gaseste SRI-ul o gaurica prin care sa se uite in viata noastra, sau mai gasesc americanii niste tinichele pe care ar trebui sa le cumparam noi DE LA EI, ca sa biruim Rusia 🙂 🙂 :), apare instantaneu, CA PRIN FARMEC, pe blogul lui Radu Tudor cite un articol despre cit de bine ar fi sa punem gaurica la dispozitia organului sau sa mai aruncam niste miliarde, cu prastia, peste ocean. Nu mai zic ca trebuie sa ne reaminteasca cineva, din sculare in culcare, cit de “de porc e rusii” si cine s-o faca mai cu talent decit Radu Tudor?
      Numai ca, pentru astea, AVETI NEVOIE DE CREDIBILITATE. Si aia nu pica din cer, ca ploaia…
      Si mai are un defect: se cistiga greu si se pierde extrem de usor
      Dar ce va explic eu dvs, care le stiti pe toate, si inca multe altele pe deasupra!?

Leave a Reply