Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a făcut încă un apel la români, miercuri, ca apa potabilă să nu fie folosită în scopuri agricole, pentru că nu ne permitem.

“Facem încă odată, în mod repetat, apel la populație ca în această perioadă să utilizeze apa potabilă sttrict pentru consumul din gospodărie pentru consumul pentru care se produce apa potabilă.

E o risipă pe care nu ne-o permite acum să folosim această apă potabilă în scop agricol”, a spus, miercuri, ministrul Mediului, Tanczos Barna.

“Ne referim strict la folosirea apei în gospodărie, în curte, în gradină, în acele mici suprafețe anexate caselor. Nu vorbim de irigațiile la scară largă. Acolo, ANIF și ANAR asigură necesarul de apă, nu sunt probleme semnificative.

În ceea ce privește alimentarea cu apă potabilă a populației, majoritatea zonelor care au probleme, deficiențe și unde s-au implementat câteva măsuri de restricționare se bazează pe puțuri forate, pe surse de apă care este stabilită și este ridicată la nivelul consumului normal.

În cazul în care în zonă, în perioada secetoasă, crește semnificati, de 2-3-5 ori consumul de apă în urma irigațiilor din localitățile care sunt alimentate cu apă potabilă, acolo problemele pot fi semnificative.

Din acest motiv, autoritățile locale și administratorii acestor sisteme de alimentare cu apă au implementat restricții tocmai pentru a preveni situația de criză.

Facem încă o dată în mod repetat apel la populație ca în această perioadă să utilizeze apa potabilă strict pentru consumul din gospodărie. Pentru consumul pentru care se face, se pregătește, se produce practic apa potabilă.

Este o risipă pe care nu ne-o permitem acum să folosim această apă potabilă în scop agricol, să folosim apă potabilă pentru scop agricol, pentru irigații”, a atras atenţia ministrul Mediului.

Ministrul Mediului spune, în privința rezervelor strategice de apă, că există cele 40 de lacuri de acumulare, unde nu sunt probleme semnificative.

1 COMMENT

  1. Decat sa faca apel la noi mai bine face apel la PMB si Primarii de sector care au sapat transee in jurul copacilor au bagat tuburi de irigare hi hi ca sa ude chipurile asta tinand copacii fara apa de trei luni Acum bomba : apa urmeaa sa vina din reteaua publica pe cheltuiala asociatiilor de locatari,. Vrei nu vrei irigi Asa ca MM este unul care vb singur pe la Piata Unirii. Acum daca tot se usuca copacii poate cumpara si niste drujbe sa afume si sa sparga urechile acolo unde rafila nu reuseste cu salvarile

Leave a Reply