Vicepremierul Sevil Shhaideh a avut, miercuri, o întâlnire cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, în cursul căreia oficialul român a subliniat faptul că ţara noastră angajat să rămână un aliat ferm şi responsabil al SUA şi o ancoră a relaţiei transatlantice.

”Cei doi înalţi oficiali şi-au reafirmat disponibilitatea de a continua dezvoltarea Parteneriatului Strategic România – SUA în toate domeniile sale. România s-a angajat să rămână un aliat ferm şi responsabil al SUA şi o ancoră a relaţiei transatlantice”, precizează Ministerul Dezvoltării într-un comunicat.

Conform sursei citate, Sevil Shhaideh a punctat principiile referitoare la politica externă asumate în Programul de guvernare: continuitate, predictibilitate şi creşterea implicării active, principii care vor fi aplicate şi în relaţia României cu SUA.

Subiectul principal al discuţiilor celor doi oficiali l-au reprezentat priorităţile Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice si Fondurilor Europene. În acest sens, ministrul a prezentat priorităţile stabilite în Programul de guvernare din domeniile gestionate, cu accent pe trei dintre ele: susţinerea investiţiilor în infrastructura locală, absorbţia fondurilor europene şi reforma administraţiei, se arată în comunicat.

Cu privire la fondurile europene, oficialul român a precizat că, în sprijinul creşterii competitivităţii României, este esenţială absorbţia integrală a fondurilor europene până în 2023. Guvernul îşi propune accelerarea ritmului de cheltuire a fondurilor europene pentru a ajunge la o rată de 72,5% până la 31 decembrie 2020 şi de 100% până la 31 decembrie 2023.

Referitor la reforma administraţiei publice, vicepremierul Shhaideh a vorbit despre ţintele promovate în „Strategia pentru Consolidarea Administraţiei Publice 2014 – 2020”: eficienţă, responsabilitate, credibilitate, transparenţă şi deschidere către cetăţean. Rezultatele vizate sunt crearea unei administraţii suple, cu viteză de reacţie rapidă şi proactivă, consistentă în decizii şi cu resurse umane motivate şi profesioniste, potrivit sursei citate.

În domeniul dezvoltării durabile a României, viziunea Guvernului privind Administraţia Publică include 10 măsuri concrete privind asigurarea pachetului minim de servicii publice (10S) în fiecare localitate din mediul rural: sănătate, educaţie (şcoli, grădiniţe, creşe), apă – canalizare, energie termică şi electrică (iluminat public), drumuri, salubrizare, cultură, culte, sport şi locuinţe, se mai arată în comunicat.

Conform sursei citate, ambasadorul Hans Klemm a salutat colaborarea deosebit de fructuoasă în cadrul Parteneriatului Strategic. Cele două părţi au declarat că susţin dinamizarea colaborării bilaterale în domeniul educaţiei şi în alte domenii specifice, inclusiv prin schimb de experţi, scrie news.ro


Miercuri, 15 februarie a.c. E.S. domnul Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului României a avut o întrevedere cu E.S. domnul Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti.

În debutul întrevederii, Ambasadorul Hans Klemm, l-a felicitat pe domnul Călin Popescu-Tăriceanu pentru realegerea în funcția de Președinte al Camerei Superioare a Parlamentului României.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, în contextul Parteneriatului Strategic româno – american şi al noii Administraţii de la Washington, precum şi colaborarea în cadrul NATO, în plan regional şi al teatrelor de operaţiuni comune. În acest sens, domnul Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat că România este printre statele membre NATO care au alocat 2% din PIB bugetului apărării, precum și importanța prezenței trupelor românești în teatrele de operațiuni din Afghanistan și Irak. Domnul Hans Klemm și-a exprimat aprecierea la adresa României pentru aceste decizii.

Președintele Senatului a apreciat stadiul deosebit de înalt al relaţiilor bilaterale, în special colaborarea în plan politic, militar şi al coordonării acţiunilor în plan internaţional, amintind și de recenta Hotărâre a Parlamentului prin care se aprobă continuarea misiunii Armatei României, în cadrul Coaliției Internaționale anti-ISIL/Daesh și extinderea ariei de dislocare prin includerea teritoriului statului Kuweit.

Domnia sa a menţionat rolul şi contribuţia decisivă a SUA în ceea ce priveşte securitatea şi stabilitatea europeană, subliniind intenţia ţării noastre de a rămâne un aliat ferm al Americii şi al NATO, apreciind că măsurile defensive sunt importante pentru România, în special în contextul problemelor de securitate regionale şi internaţionale.

Ambii interlocutori au subliniat importanţa creşterii cooperării pe plan economic, respectiv a creşterii investiţiilor americane în România și colaborării în domeniul industriei auto și aviatică.

 

31 COMMENTS

 1. Bine ca s-a reintregit familia! Poate dam si noi drumu’ la treaba, ca destul cu democratii astia “de dreapta” care a nenorocit Europa de cand a intrat lumea in UE, c-a zis ca rezolva de ceva dar na fost asa!

  P.S. Ba fratele meu, care ai avut firma pana in 2007, cand am aderat la UE? E, si cum era prin 2000-2006 asa, a fost bine?! Pai nasule, pai na-ti vrut voi ma toti aderare la UE, ca in 2007 cand ne-am aderat nu a zis niciunu’ dintre voi nici macar pâs, sa nu cumva sa-l fac de ras! Pai n-ati vrut ma voi cu UE?! Acum ce mai vreti?! Ha! Respekt deosebit la toti europenistii, Bafta Pa

  https://www.youtube.com/watch?v=BMTm4k_iXQs

  • Cu tot respectul, mi se pare ceva foarte normal ca s-a discriminat abuzul in servici, pentru ca mie nu imi convenea ca atunci cand ma duc la servici sa fiu abuzat la servici. Deci de acea e f. bine ca s-a discriminat, cum e acum.

   P.S. Respekt deosebit

   • Nimic nu intelegi mirciulica. Abuzul in serviciu ramane in vigoare! In primul rand nu este sanatos sa furi. Legea te pedepseste! Ai grija!
    Domnule Tudor ambasada americana nu a dat nici un comunicat? Ciudat…

     • pe site-ul ambasadei nu exista nimic legat de intalnire. daca tre uiti pe site-ul lor constati ca ua cam ramas in urma ultimele stiri provin din septembrie 2016

    • Mamare Carmen basista oparita din Cluj, matale esti oricum pe dinafara in permanenta, esti una care nu intelege nimic din nimic, asa ca am sarit cu succes peste comentariu lu’ matale, sper ca ma intelegi si pe mine omeneste! Paaaaa

    • Mamare, furtul e una, abuzul in serviciu e alta! Matale confunzi epiderma de pe capsula cu ce au mascatii-n cap, care se numeste cagula! Sper ca ai inteles ceva din ceva, desi ma indoiesc! La basistii opariti e foarte greu! Respekt deosebit. Paaaaa

   • Sa-l obligati sa stea pana da comunicatul de adeziune fierbinte la guvernu lu peste…pardon a lu dragnea

 2. Ia să vedem ”hahalera” care se bagă în treburile ţării, acum nu mai ”grohăie” cu răutăţi la adresa guvernului şi a poporului!
  🙂 🙂 are cumva un motor de eoliană de funcţionează cum bate vântul acest individ!

 3. Cum, nu sare nici un basist nenorocit care sa spuna ca guvernul a dat un million de euro pentru aceasta vizita asa cum au zis in legatura cu fotografiile lui Dragnea cu Trump??!!!

  • O dat si un meleon si pe “pretenu” cu poza l-o zburat Trump. O zis Trump apoi numa cu penalu ala te-ai putut rânji? No si l-o aruncat păstă gard la mexicani. La cine mai mere dracnea….vai ce am mai plans

   • Prietene, cand mai scrii “ardieleneste”, aibi in vedere ca si “neamtu'” a adoptat pefectul simplu…pare sa fie la moda…si incearca si ceva coerenta… ca, personal, cam “nemtudom” nimic din ce-ai spus !

   • Mamare Carmen pensionara basista oparita din Cluj, ai imputit blogul cu ragaielile matale basiste de doi lei! Habar nu ai de capu’ matale si pe ce lume esti! Vezi sa nu faci atac cerebral cand te opintesti ca sa bagi in tastatura basismele astea expirate! Ia anticoagulante sa nu te curentezi de la efort! Paaaa

 4. Tu spui ca perioada basescu a fost cea mai neagra de dupa 89. Mineriadele pentru tine au fost mai bune, dar perioada cand romania nu era in europa, regele mihai era tinut la usa, populatia vota cu 90% fsnul, se privatizau resursele romaniei ?
  PDL ul a avut 3 ani de guvernare.

 5. Nu am o problemă că SUA se presupune că sprijină guvernul , ci că o persoană suspectată de legături cu teroriștii e felicitată de un ambasador SUA.Încă sunt de părere că această duduie va pune pe harta terorismului , România și se vor comite atacuri teroriste pentru că duduia e vice premier.Mi–e frică !

  • Doar c-ai pus o virgula aiurea; atat… la fond, nu te combat… n-am ce, e tampenie de la un cap la altu’ ! O si vad pe Sevil cu kalasnikovu’ pe harta aia, ca sa fie pe comentariul “telespectatorului”…
   “Decat ca” americanii tocmai au avut un presedinte de culoare; si la noi, e unu’ cu origine germana si religie neortodoxa.. altfel, numai “isteti”, unde te uiti, e plin orizontul !
   Da’ tie trebuie sa-ti fie frica… de tine, c-ai motive ! Prostia nu doare, da’ poate s dauneze integritatii proprii… gropi, ziduri…

 6. cumva au inceput sa-i iasa frunzele de morcov din popou lui klemm asta cand vede ce face trump si incepe sa-i lase din mana pe astia de “dreapta” care au nenorocit tara si pe scarbele alea ce isi zic “statul de drept”?

 7. Back in business, right! What happens with ambassadors that just don’t get it?

  “Let’s start with a simple question: Is it OK for a United States ambassador to blackmail one political party in order to give an advantage to another party — in a foreign country?”

  “As Mr. Trump and Secretary of State Rex Tillerson clean out the Augean stables in Foggy Bottom, it is worth examining Mr. Lu’s partisanship and whether it’s in sync with Mr. Trump’s “Make America Great Again” foreign policy.”

  Vezi articolul complet din Washinton Times.

  http://www.washingtontimes.com/news/2017/feb/9/donald-lu-george-soros-cohort-plays-albania-politi/

 8. Bugetul pe 2017 e incomplet ! După o analiză mai amplă , acest buget propus rezolvă doar o mică parte din populația României : pensionarii !
  După ce au trăit o viață întreagă în lux pe vremea comunismului ( în fiecare weekend la hoteluri în Turcia ) l-au împușcat de plictiseală pe Ceaușcă , au ales democrația și au murit de foame , astfel născându-se cel mai mare partid dedicat pensonarilor PSD ! Ce lipsește din acest buget ? Măsurile pentru tinerii rămași în țară.Nu tu locuri de muncă , se preconizează în sănătate ceva măriri dar ghii ce ! N toți putem fi doctori sau pensionari.În țările normale , pensionarii se implică activ în societate , numa la noi avem pensionari morți de foame și bolnavi grav ! PSD vrea ca doar pensionarii să rămână în țară , noi restul , la muncă în străinătate

Leave a Reply