Asa cum era de asteptat, cuplul Basescu-Udrea s-a declarat extrem de agitat si deranjat de cartea Adrianei Saftoiu, Cronica de Cotroceni. Amandoi au avut reactii viscerale in legatura cu afirmatiile fostei colege de palat.

In cele 300 de pagini, fostul consilier prezidential relateaza numeroase ipostaze in care Basescu Traian face crize de nervi, foloseste un limbaj indecent, are atitudini grobiene fata de apropiatii sai si o primeste LA si PE biroul sau de presedinte al Romaniei pe Elena Udrea non-stop.

Crizele erau de anticipat, cu atat mai mult cu cat Adriana Saftoiu nu face decat sa confirme si alte relatari despre nefireasca relatie Basescu-Udrea si comportamentul incontrolabil din punct de vedere nervos si autoritar al fostului presedinte al Romaniei.

Jurnalistul si scriitorul Dorin Suciu mi-a trimis un mesaj important ce ajuta la definirea personalitatii acestui bolnav care a condus Romania timp de 10 ani :

J.D. Guelfi, C.B. Pull. P. Boyer

Manuel diagnostique et statistique de troubles mentaux

Ed. Masson, Paris 1996

 Criteriile de diagnoză a „perso­nalităţii antisociale”:

1. Dificultatea de a se conforma normelor sociale şi de a respecta un spirit civic prin repetarea unor acte ilegale şi represibile.

2. Minciuni repetitive, utilizarea de şiretenii şi înşelătorii în vederea profitului personal.

3. Impulsivitate, dificultatea de a defini un plan pe termen lung.

4. Iritabilitate, agresivitate indicată mai ales prin atacuri fizice sau verbale.

5. Nepăsare totală pentru binele sau securitatea celorlalţi.

6. Iresponsabilitate constantă în munca sa sau în onorarea obligaţiilor sale, sociale sau financiare.

7. Absenţa remuşcării, indicată prin indiferenţă faţă de suferinţa, furtul sau proaste tratamente suferite de celălalt.

14 COMMENTS

 1. ei pe toata lumea sunt turbati .toata admiratia pentru curajul d-nei Saftoiu .sigur ca au venit si replicile lor unde ambii pozeaza in sfinti si fiecare din ei o ataca cu josnicie dar de fapt ne-am obisnuit ,oare nu tot asa l-a atacat Basescu si pe Procurorul General Nitu specificand ca nu l-ar mai numi inca o data ca se preteaza la jocuri ,,mici ”dar pe Kovesi da ar mai numi-o din nou si aici se subantelegeca este capabila doar de jocuri ,,mari”.procedeaza dupa interesele lui personale si apreciaza tot dupa interesele lui sau ale lor .

   • Adriana Saftoiu e vicepresedinte la PNL si sefa la comunicare. Avand in vedere ca noul PDL-PNL a devenit partidul politic al SRI, ea are un rol. Rolul ei ca ofiter acoperit SRI e sa il faca pe Basescu sa taca si sa il termine politic pentru ca SRI-Coldea-Kovesi sa poate conduce nestingheriti tara.

 2. Numai pe cei doi? Cea mai mare turbare o are faţă de voi cei de la A3 şi nu mă miră. Dacă ar trebui să-i caracterizez pe aceşti ponosiţi, ar trebui să locuiesc o perioadă întro zonă de maidan cu jargoane şi comportamente ”aiuritoare”, apo după ce termin caracterizarea să-i dau diagnosticul şi să merg o perioadă la psiholog pentru a-mi reveni. Oricum, din tot ceea ce s-a dat pe micile ecrane pot spune că nu are pămîntul sub picioare şi clar: este pericol public ca persoană mai ales cînd deschide gura. Nu poporul este pericol public după cum urlă, el din cauza nedemnităţii personale este un pericol public, culmea e că-i trage şi pe alţi nevinovaţi în pericol!

 3. Mai mult literatura. La popor i-e mila ca Basescu n-a anticipat shmenul pubintelectualilor, care l-au periat pt a se dezice, ca ai lui Ceausescu de nu-i mai scriau de Crăciun 1989 numele cu majuscula! Categoric, Traian Basescu fost cel mai bun dintre presedinti, zdrobind bolsevismul si slobozind justitia, ceea ce nu mai spera nimeni. In rest, nenorocul de a se sprijini pe antieminescieni contaminati de postromânismul cum ca Neamul Românesc n-are istorie, deci nici viitor!

 4. Mă apucă glumele! Ce are site-ul de ştiri live de iar s-a întrerupt? Doar publicitatea shell cea cu picioarele ale căror călcîie sunt defrişate de aparatură, e ok în rest pauză-ecran negru! Nu vedem emisiunea ta cu dana???

 5. Asta e, unde nu e nici Dumnezeu nu cere! nu funcţionează site-ul de ştiri live nici pe google sau crrome ori explorer sau maxthon. mulţumesc.

 6. cum nu am citit cartea ma bazez pe ce a aparut in presa si pe bloguri. poate ca unele lucruri spuse de madam saftoiu or fi adevarate der multe sunt fantezii sau ma idirect spus minciuni ordinare. sa nu fim chiar atat de entuziasti ca fiinta aata dubioasa a facut ceva cu ce a scris in carte. ca ii faca varza pe baselu si chiar pe udrea in carte e una ca spune ceva real e altceva oricat ii uram pe baselu si elena lui . poate ca se uita usor carecaterul infect al individei saftoiu cand era in preajma lui baselu, se uita prea usor delatiunea la adresa actualului “coleg” de partid atanasiu si ce a patit si neam prostul asta liberal din cauza individei. sa nu uitam agresivitatea cu care saftoaica il apara pe baselu mult timp dupa ce plecase de la cotroceni. oricat o fi de “bolnav” baselu dupa unii ( cam multi viteji se arata acum dupa “pensionarea” lui chiorensis) cancanurile din cartea saftoaicei or fi bune pentru revistele de profil sau fostul otv. ele mai trebuie si confirmate dintr-o alta sursa altfel raman doar cancanuri nedovedite. mai interesanta mi s-a parut afirmatia baselului referitor la indepartarea saftoaicei de la cotroceni, alta insinuare legata de data asta de servicii. si apropo ce mai face sotul sotiei, elvis pe numele lui de alint, pus sef la sie de baselu ca sa-i faca o placere ( cum a si spus betivanul) consilierului a. saftoiu. asta nu se pune? ura fata de baselu nu trebuie sa ne faca sa inghitim pe nemestecate orice. si vorba celebrei elene, ceausescu, dovada. dovada!!!

 7. Eee ! Sunt turbati unii pe altii triumviratul mamii lor.
  Sper ca d-na Saftoiu sa nu mai scoata nicio carte, volumul II. Ii iese adevaratul caracter la iveala si este pacat, pentru persoana domniei sale, daca nu cumva cartile sunt scrise la ordin.

 8. A mai scris si Alina Mungiu acum cativa ani, dar nu a citit-o nimeni atunci, despre faptul ca de cate ori se ducea la Cotroceni, singura sau cu altii, pe cand conducea TVR, Udrea era permanent la Basescu in birou si statea culcata pe o canapea, numai in ciorapi, cu fusta ridicata.

  • Butoiasul ala de Mungiu nu era decat invidioasa. V-o imaginati madam Pipidi intinsa pe canapea cu fusta trasa? In schimb blonda “servea patria”.

Leave a Reply