BASESCU A DEPUS PLINGERE PENTRU ULTRAJ, LOVIRI SI ALTE VIOLENTE LA PARCHETUL DE PE LINGA TRIBUNALUL CONSTANTA !

LA DISPOZITIA PROCURORULUI, POLITIA A DESCINS DE 4 ORI ACASA LA ADRIAN ZGLOBIU !

AUTORITATILE, IN FRUNTE CU BASESCU, ACTIONEAZA CU O FURIE URIASA ASUPRA PROTESTATARULUI !

MAINE SE JUDECA LA CONSTANTA EXPERTIZAREA PSIHIATRICA FORTATA A LUI ADRIAN ZGLOBIU !

98703

Adrian Zglobiu, care sâmbătă l-a scuipat pe presedintele Traian Băsescu, a refuzat internarea în Sectia de Psihiatrie de la Palazu Mare, după ce, initial, fusese de acord să fie expertizat psihiatric, procurorii cerând acum în instantă dispunerea unei astfel de măsuri.
Potrivit procurorilor Parchetului Tribunalului Constanta, procurorul de caz a mers, miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde Adrian Zglobiu fusese dus în urma tentativei de sinucidere. Acolo, bărbatul le-a spus anchetatorilor că vrea să fie internat pentru expertiză psihiatrică, cerând să fie dus cu o ambullanţă la Secţia de Psihiatrie.
Ulterior, ajuns la Secţia de Psihiatrie de la Palazu Mare, Zglobiu a refuzat să mai fie internat, astfel că oamenii legii au fost nevoiţi să îl ducă acasă.
“În acest caz, s-a solicitat în instantă măsura expertizării psihiatrice a suspectului”, spun sursele citate, care au precizat că, până la decizia magistratilor, Zglobiu poate să stea acasă.
Adrian Zglobiu a încercat să se sinucidă, miercuri, în momentul în care un echipaj de Poliţie urma să-l ia de la locuinţa sa şi să-l ducă la spital pentru o expertiză psihiatrică, el tăindu-se cu un cuţit pe mâini, gât şi abdomen.
La vederea poliţiştilor care ar fi urmat să îl ducă pe bărbat la expertiza psihiatrică la Secţia de Psihiatrie de la Palazu Mare, acesta a fugit în spatele casei şi, cu un cuţit, a început să-şi provoace răni pe braţe, pe gât şi pe abdomen, el fiind imobilizat de unul dintre agenţii prezenţi.
La faţa locului a fost chemată o ambulanţă şi, după ce a fost pansat, Adrian Zglobiu a fost dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
Medicii spun că bărbatul şi-a provocat răni superficiale, care nu îi pun viaţa în pericol.
Adrian Zglobiu a fost dus şi luni la Secţia de Psihiatrie de la Palazu Mare pentru a fi supus unei expertize psihiatrice complexe, procedură care ar putea dura şi câteva săptămâni, astfel încât să stabilească dacă este sănătos şi dacă are discernământ.
Adrian Zglobiu, în vârstă de 39 de ani, din Constanţa, l-a scuipat în faţă, de la o distanţă foarte mică, pe preşedintele Traian Băsescu, în momentul în care acesta a coborât de pe nava şcoală “Mircea”, la finalul vizitei făcute la bordul vasului după ceremoniile de decorare a bricului, care au avut loc, sâmbătă, în dana de pasageri a Portului Constanţa.
După incident, bărbatul a fost imobilizat de către ofiţerii SPP, în timp ce şeful statului s-a şters cu mâna pe faţă, apoi a continuat să stea de vorbă cu câţiva oameni din mulţimea adunată în terminalul de pasageri al Portului Constanţa, după care s-a urcat în maşină şi a plecat din port.
După ce a fost imobilizat de ofiţerii SPP, bărbatul a fost predat unui echipaj de jandarmi, iar aceştia l-au dus la sediul Poliţiei Judeţene Constanţa, ulterior fiind audiat şi la Parchetul Tribunalului Constanţa. Avocatul din oficiu care l-a reprezentat pe Zglobiu declara că acesta a susţinut în faţa anchetatorilor că gestul său, de a-l scuipa pe preşedinte, nu a fost premeditat, ci a fost unul spontan.
De asemenea, Adrian Zglobiu le-a spus jurnaliştilor că a fost deranjat de cântecele patriotice de la ceremonie, “cântate pentru Băsescu”. “După ce a vândut flota vrea cântece patriotice?”, spunea constănţeanul.
Întrebat apoi dacă regretă gestul făcut, bărbatul a răspuns: “Regret că nu am emigrat din România, că am fost fraier să rămân”.
Bărbatul a fost reţinut de procurori în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru ultraj, loviri şi alte violenţe, dar ulterior anchetatorii au schimbat încadrarea juridică în cazul său, el fiind cercetat pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.
În noaptea de duminică spre luni, Adrian Zglobiu a fost eliberat din arestul Poliţiei, după expirarea ordonanţei de reţinere. El le-a spus jurnaliştilor care l-au aşteptat la ieşirea din arest că nu face parte din nicio formaţiune politică.
Luni, reprezentanţii Parchetului Tribunalului Constanţa au anunţat că preşedintele Traian Băsescu a depus plângere penală împotriva bărbatului pentru infracţiunea de ultraj, plângerea fiind transmisă prin e-mail.
În aceste condiţii, procurorii au preluat dosarul de la Poliţia Constanţa, cercetările fiind făcute pentru infracţiunile de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Preşedintele Traian Băsescu a participat, sâmbătă, în Portul Constanţa, la ceremonia de întoarcere a navei şcoală “Mircea” din voiajul anual de instrucţie. Şeful statului a înmânat echipajului navei şcoală “Mircea” Ordinul “Virtutea Maritimă” – în grad de Ofiţer, cu însemn de pace, cu care a fost decorat pavilionul vasului, iar după ceremonie a făcut o vizită la bordul navei.

Iata ce spune Noul Cod Penal :

INFRACŢIUNI CONTRA DEMNITĂŢII

Art. 239

Ultrajul

Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă contra unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Lovirea sau orice acte de violenţă, săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Vătămarea corporală, săvârşită împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 6 ani.

Vătămarea corporală gravă, săvârşită împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani.

Dacă faptele prevăzute în alin. 1-4 sunt săvârşite împotriva unui judecător sau procuror, organ de cercetare penală, expert, executor judecătoresc, poliţist, jandarm ori militar, limitele pedepsei se majorează cu jumătate.

Vi se pare ca fapta lui Zglobiu se incadreaza in articolul de lege?

 

 

 

 

 

65 COMMENTS

   • Redactia Cotidianu a cazut in cap sau s-a molipsit de la Crin cel de rahat???? Halau de titlu la acest jurnal “Când propaganda de la TV trece dincolo de orice limite…
    Dialog halucinant al lui Mihai Gâdea cu bărbatul care l-a scuipat pe Băsescu (Video)”

 1. Colosalul orgoliu marinaresc avea nevoie de o supapa. Si i-a iesit baiatul asta in cale, la drum de zi! Mare ghinion , toate frustrarile, toata furia, tot ce nu putuse iesi la iveala, au izbucnit si l-au ingenuncheat pe bietul nefericit, care si asa era afectat! Daca trustul il poate ajuta, faceti-o, mie de aseara mi s-a strans inima de grija, cand parea ca nici nu prea aude, nici nu prea are cuvinte, nici nu-i in apele lui! Baiatul a spus de luni ca face nefacute, dar nu l-a luat nimeni in seama! Pana si mersul ii e afectat!

  • MAINE ,DACA VETI AVEA CURAJUL SA INFRUNTATI PE CINE NU TREBUIE…PROBABIL SE VA PUNE ARMA LA TAMPLA VOASTRA….NUMAI ASTA MAI URMEAZA….AVIZ AMATORILOR!

 2. Draga Radu
  Eu as dona 100 euro pt un avocat pt el ,poate mai sunt si alti OAMENI , gestul nu este ok dar la ce a facut b(foarte mic) assecu ….te rog un cont paypal e ok , cred ca are dreptul la un AVOCAT nu la un simulacru de doar,doar se sinucide (opinia mea este ca asta vor) , toate cele bune…

 3. Acesta este regimul Băsescu pe care premierul Ponta pare că-l moștenește,iar aici vin cu dovezi:
  -Cine-i la DNA sau încă la DNA?Nu doamna Kovești,cea de la parchet are a scos oamenii din biserică de sărbătoare că dacă și că de ce au votat cu Băsescu.
  -Ce-a zis Ponta:Să ne purtăm civilizat,deși Băsescu a fost DEMIS după ce a tăiat slarii,pensii și a închis spitale și a băgat politicieni la pușcărie,exemplu la care domnul Ponta aderă și preferă(La pușcărie cu Băsescu)
  Apropo,ce e cu acest comportament a premierului?Să ne purtăm civilizat cu Băsescu dar Băsescu al pușcărie?
  Când premierul a zis pentru prima dată că Băsescu e un mafiot,asta i-a dat dreptul acestui cetățean umilit de regimul Băsescu,să-l scuipe.
  Când convingi pe cineva fie și prntr-o declarație irespoinsabilă că președintele țării tale e un mafiot,ai pus acel președinte în pericol.Când a trecut acest cetățean pe lângă Băsescu,și-a amintit de spusele lui Ponta și l-a scuipat.Vina SPP părerea mea.Ăștia trebuiau să fie gata să-l protejeze pe Băsescu de orice mai ales că stăm pe un scaun incomod din pricina amenințărilor Rusiei.Singura vină a cetățeanului e că i-a ieșit.SPP ar trebui să piardă ceva din salar pentru asta.Regret faptul că doar l-a scuipat,măcar de-l băga într-un spital cu alte vietăți decât oameni(gândaci,șobolani,etc)

  • tu nu ai obosit sa bati campii? arati ca spusele lui ponta l-au determinat pe omul acela sa scuipa “presedintele” tau de parca omul acela nu stia,nu avea creier sa judece singur “binefacerile” lui basescu pentru natiune care,a considerat el, si pe el l-au lovit.si apoi inchei tu,ca sa vedem ce “antibasist” esti ,cu regretul ca omu’ nu l-a bagat pe “presedintele” tau in spital.

 4. Va rog sa nu lasati acest caz sa ias din atentia publica. Sa aratati cine sunt aacei procurori care abuzeaza si actioneaza in numele lui Bashescu. Daca pentru un scuipat se ajunge aici inseamna ca jegul de la Cotroceni trebuie ……. cu pietre.

 5. Un scuipat nu inseamna nimic, potrivit acestor articole de lege. Nu apare nicaieri, din cate se pare, asemenea ofensa. Nu-i frumos, dar nici nu este incriminat de lege. Zglobiul sa-si revina pentru ca e clar ca n-a amenintat, n-a lovit si n-a vatamat personal pe nimeni. Fapta sa este inexistenta potrivit legilor romane.

   • Din pacate cred ca gresiti. Daca flegma l-a atins asta insemna ca omul a fost lovit. NU a fost nici un fel de vatamare sau maca polibilitate sa se produca dar asta nu conteaz strict juridic. Acum, cat de mizer trebuie sa fie sa depui o astfel the plangere penal cind tu chiar dai intrun copil pentru ca “nu stiu, o fi zis ceva,” si ti se pare un gest normal, dar nu poti macar sa suferi un scuipat dupa ce ai tot facut poporului in toti acesti ani… asta e cu totul alt ceva.

   • Am citit si am inteles niste articole scrise in limba noastra comuna. Daca or fi si alte articole de lege, asta nu stiu, dar din articolele de mai sus rezulta exact ce am scris eu mai sus. Legea nu face nici o referire la scuipat. Un avocat bun ar trebui sa stie sa foloseasca asta…

  • E somer din cauza votantilor PDL-aci care si-au pus stampila pe un partid extremist si care i-au dat putere sa ucida oameni prin masurile luate in 8 ani de sclavie.

 6. Habar n-am ce-a făcut domnul Crin Antonescu după alegeri dar nu cred că a dormit sau dacă a dormit l-a trezit vreun coșmar.Nu înțeleg următorul comportament
  Pierzi alegerile în defavoarea partidului tău,te duci acasă,a doua zi îți dai demisia,și-a dat și Klaus Iohanis Demisia,deja aici nu înțeleg,apoi iese Crin și spune că Iohanis candidează al șefia PNL.Păi de ce a mai demisionat și Iohanis dacă candidează la șefia partiului?

 7. daca un american il scuipa pe obama, cum proceda secret service si justitia americana? imi pare rau, dar nu pot sa sustin gesturi huliganice.

 8. Oameni buni, e totusi o flegma, si nu adresata unui inger. Pentru asta omorati un om ??? Hoti v-ati dovedit, veti merge pana la a deveni asasini ? E atat de mare miza ?

 9. Domnule Tudor! Sincer sa fiu nu stiu la ce fapta se poate incadra un astfel de gest. Si sincer sa fiu nici nu prea ma intereseaza. Dar daca ne uitam la faptul ca betivanul a fost scuipat de 7.4 milioane de romani fara sa se deranjeze nu pot sa spun decat ca a fost un gest nesemnificativ. Dar am o intrebare pentru dumneavoastra lasand la o parte persoana betivanului caci nu a fost scuipat cetateanul Basescu ci Presedintele Romaniei fie el si un personaj in dizgratie. Ce credeti ca s-ar fi intamplat daca un cetatean american nemultumit (si sunt foarte multi) s-ar fi apropiat de Presedintele SUA sa il scuipe? Mai era in viata, era la spital sau in inchisoare? Pana la urma, lasand la o parte aversiunea fata de betivan, consider ca pentru acest om este mai bine sa fie declarat “nebun” si ca a actionat fara discernamant decat sa mearga mai departe in justitie. Caci in orice tara din lume va garantez eu ca un astfel de gest ar fi avut exact acelasi deznodamant. Sanatoriul!
  PS: Tragedia mare a fost cu o parte din cei 7.4 milioane de roamani care l-au “scuipat” la figurat pe betivan la referendum si au ajuns in justitie. Dar de ei si-a batut altcineva joc semnand pact de coabitare cu betivanul.

 10. D-le Radu Tudor,incercati prin Facias sa-l ajutati.Va rog,mi-e asa de mila de acest baiat ,este hartuit in ultimul hal pentru un lucru pe care un om de valoare nici nu l-ar fi luat in seama decat ca un avertisment ca in functia in care a fost nu a facut ce trebuia.

 11. asta nu-i nimic,sa vezi cat o sa se mai razbune basaul pe el!

  pt basau integritatea sa fizica e mai presus de absolut orice,daca l-a lovit un scuipat e dezastru pt el frate!asa sunt naparcile lase ca basau.
  din pacate ,prin ce anomalie a sortii,
  in loc sa fie un rahat ce bea rachiu in crasma care pleca tremurand acasa dupa incasarea sclafoiului si o palma pe chelie intr-o cearta de betivi,
  licheaua noastra basita are resurse nemarginite de bani slugi si putere

 12. Omul cu scuipatul trebuia sa raspunda conform legii nu cu amenintari cu violuri in puscarii. Niste jegosi cei care l-au amenintat.

 13. In cazul unor (unei) loviri, victima trebuie sa se duca la medico-legal unde SA SE CONSTATE urmarile lovirii si nr. de zile necesare pentru ingrijire. L-a lovit cu un scuipat? Dar ce, scuipa pietre, gloante, foc?
  I-a lasat vreo vinataie? L-a zgiriat? Lovirea in amoarea proprie unde se incadreaza?
  Sigur, exista o incadrare juridica pentru gestul protestatarului: lezarea demnitatii, jignire, nu stiu. Dar incadrarea la loviri si alte violente cred ca a fost facuta de un militian al anilor ’60. Teleportat in timp in 2014.

  • dar este sigur ca omul acela l-a scuipat pe basescu? mie mi s-a parut ca pixelul ala albastru si-a bagat iar coada.si apoi poate o fi spus basescu ceva… o fi injurat…

 14. poate cei din justitie se apuca asa mai serios si de dosarele lui Basescu. Nu scrie in constitutie ca are imunitate totala.

 15. Pai se vrea PRIM MINISTRU….de aceea nici un scuipat nu trebuie sa-l atinga.Comportament de fosti MILITIENI,de suprimare a identitati oricarui om care nu este deacord cu politica de injosire a demnitati.Ii este atat de frica lui Basescu ca va disparea de pe scena politica incat e instare sa UCIDA SA TERORIZEZE PE ORICINE I SE OPUNE .SI EU AS FACE LA FEL…DAR NICI MACAR UN SCUIPAT NU MERITA.LA PUSCARIE VREAU SA-L VAD PE BASESCU SI CAT SE POATE DE REPEDE.

 16. Ce s-ar intampla daca am incepe toti sa scuipam in public pe toti politicienii care nu ne plac? Haos! Bine ca nici “agresorul”, nici “victima” nu sunt persoane de care sa-ti para rau! Acum si-au inversat rolurile, “agresorul” a devenit victima! Vazandu-l ca a devenit victima, parca te incearca un sentiment de compasiune dar, sa fim seriosi totusi, nu poti lasa incidentul nelamurit. Faptasul a raspunda penal sau contraventional, daca are discernamant, daca nu, la balamuc cu el! Va beneficia de tratament la domiciliu, stati linistiti! Toata tevatura cu cercetarea penala are drept scop expertizarea in vederea obligarii la tratament medical adecvat! Pentru o simpla contraventie de “aruncare asupra unei persoane cu substante care murdaresc”, cum este scuipatul, de exemplu (Legea 61/1991), nu prea se fac expertize. Acum, dupa conduita impricinatului, internarea medicala intr-o institutie specializata poate fi solicitata de familie, medicul de familie, politie si alte structuri expres stipulate intr-o lege speciala privind bolnavii psihic periculosi. Se va vedea cat este de periculos abia dupa expertiza. Deocamdata este periculos pentru propria persoana!

  • Sti ce s ar intimpla daca ne am apuca sa scuipam pe ei atunci cind ei se usureaza pe noi ?? NU SI AR MAI BATE JOC DE NOI!! Bingo!!!

   • Putem sa folosim la infinit figuri de stil à la Patapievici…Eu chiar vorbeam serios. Majoritatea, la receptionarea unei flegme in ochi reactionam cu violenta, asa banuiesc, il pedepsim pe autor cu un pumn in ochi…E prea mare impactul emotional, nu-l ierti pe nemernic oricat ai fi tu de nemernic, la randul tau. De fapt mai ales in acest caz! Vreti sa-l ierte Basescu? Asta da gluma! Il gratiaza dupa ce-l baga la puscarie! Ha, ha, ha!

 17. Din punctul meu de vedere, la tot ce este supus omul Adrian Zglobiu arata un singur mesaj,daca ceva nu iti convine in aceasta tara,si ai curaj sa iti manifesti nemulturimerea te pazeste puscaria!

  Daca un om simplu fara sustinere are curaj sa isi manifeste nemultumirea te poate pazi puscaria.

  Cred ca ,cei care il chinuie pe omul simplu Adrian Zglobiu vor sa stopeze un eveniment pentru a nu fii un precedent!

  Doar atat si nimic mai mult!

 18. Nu e nimic nou, ce ne-am putea astepta de la Basescu? Aveti pretentii? Asta a facut dintotdeauna, nu doar de cand e presedinte.

  Problema e alta. Problema e ca “maine” Antonescu se va pupa pe gura cu Basescu si deci implicit va gira tot ce face Basescu, inclusiv metodele sale. Au stiut de toate acestea romanii pe 25.05 ora 9 dimineata?

 19. Bietul om! A fost blând! Eu îi aruncam în cap ouăle cele mai clocite pe care le găseam! Securistul jegos şi beţiv de la Cotroceni n-a fost pedepsit când a lovit acel copil! Ce dracu’ se face atâta caz pentru un scuipat? A început să instituie teroarea acest marinar ordinar, de cea mai joasă speţă! El îşi imaginează că dacă soţia lui tremură de frică în faţa Băsescului bădăran, de aceeaşi groază trebuie să fie cuprins şi poporul român? Oare până când vom îngădui ca un matrafoxat nenorocit să calce o ţară întreagă în picioare? Ne-au amorţit cu desăvârşire conştiinţele şi lăsăm hidra abjectă să-şi facă de cap?

 20. Ala pentru ca a lovit copilul altuia in fata unei adunaturi intregi in plin public si a mai fost si filmat, adica si in fata camerelor, ala a patit ceva?! Vad ca nu insistati deloc ca a lovit un copil, betivul si derbedeul dreacului!! Ori chiar s-a luat in considerare golania aia ordinara cu “pixelul cu sange” sau care era vrajeala si de aceea va e frica sa nu va dea Chelu’ (SEFU’ STATULUI) in judecata?!

 21. Daca scuipatul domnului asta e incadrat la loviri si alte violente, ce s-ar fi intaplat daca-l scuipa un profesionist pe Chelioja? Sa-i fi ramas scuipatul infipt in frunte? I-ar fi dat parnaie cu executare? Si cati ani?

 22. Un scuipat ca un scuipat dar ce ziceti de 7.400.000 de flegme bine tintite-precum voturile din 2012- pe chelia celui care folosindu-se de forta data de functie si sustinerea institutiilor statului de dreptzi ne-a talharit de salarii si pensii dar si de atatia ani de viata ????????
  Conform art. 233 Noul Cod Penal, furtul savarsit prin intrebuintarea de violente sau amenintari, ori prin punerea victimei in stare de inconstienta sau NEPUTINTA DE A SE APARA, precum si furtul urmat de intrebuintarea unor astfel de mijloace pentru pastrarea bunului furat sau pentru inlaturarea urmelor infractiunii, ori pentru ca faptuitorul sa-si asigure scaparea, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi . La fel era definita talharia si in vechiul cod penal la art. 211, singura diferenta rezidand in cuantumul pedepsei, aceasta fiind pe vechiul cod penal de la 3 la 18 ani. Acesta este adevarul,noi nu am putut sa ne aparam impotriva celui pe care tot noi l-am ales(blestemata fie ziua aceea !)sa ne reprezinte.

 23. Mă bucur mult că s-a găsit un avocat care să-l ajute pe bietul om, altfel îl distrug de tot.Este cruntissim, până şi medicii îşi uită menirea în faţa unui ins precum Băsescu, care ne-ar termina pe toţi dac-ar putea. Deja se vede câte i s-au făcut pentru a-l scoate nebun. Sper ca d-na avocat, pe care o felicit pentru actul omenos, să-l apere în faţa slugilor lui Băsescu şi să dovedească toate abuzurile făcute.Poate, cine ştie,se sesizează cineva. Felicit şi Antena 3 pentru tot ce-a întreprins pentru a-l ajuta pe acest om disperat.

 24. Oameni buni omul acesta si-a varsat supararea pe baselu,baselu care va readuc aminte este presedintele ilegitim al tarii pentru ca el a fost demis de 7,4 millioane de romani. Asa ca din punctul meu de vedere nu a fost scuipat un presedinte. Nu pot sa incurajez asemenea fapte intr-un context normal insa la baselu la cat a facut e putin acest gest.

 25. Art.239 pe care l-aţi indicat, este din Codul Penal vechi şi NU mai este în vigoare.
  Prevederile legale din Noul Cod Penal la care s-a făcut referire în această cauză, sunt următoarele:
  “ART. 193
  Lovirea sau alte violenţe
  (1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
  (2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
  (3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.”

  “ART. 257
  Ultrajul
  (1) Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.
  (2) Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat ori asupra bunurilor acestuia, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.
  (3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează faptele comise în condiţiile alin. (2), dacă privesc un membru de familie al funcţionarului public.
  (4) Faptele prevăzute în alin. (1)-(3), comise asupra unui poliţist sau jandarm, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate.”

  Dispoziţiile legale din Noul Cod Penal, ce reglementează o infracţiune ce s-ar putea considera că a fost săvârşită în această speţă şi că atrage aplicarea disp. art.257 alin.(2) Cod Penal, sunt următoarele:
  “ART. 371
  Tulburarea ordinii şi liniştii publice
  Fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

 26. Vă rog să-i spuneţi lui Adrian Zglobiu să-şi deschidă un cont bancar în care, orice persoană doreşte să-l ajute, să doneze diferite sume de bani. Ar fi bine dacă aţi putea să-l ajutaţi şi cu un număr de telefon la care să donăm, de exemplu, 2 sau 5 euro prin sms şi fiecare să trimită câte sms-uri doreşte. Numărul contului bancar şi numărul pentru sms-uri să fie publicate în cadrul emisiunilor Antenei 3. Mulţumesc!

 27. Domnule Radu Tudor,
  Ca analist si pecialist militar, ma intriga totusi o scapare din partea dumneavoastra. Reticenta de a cere o analiza a singelui lui A. Zglobiu dupa arestarea si mai apoi eliberare lui. Atitudinea lui din seara de la Antena 3 m-a dus imediat cu gandul la doua cazuri din Constanta prin anii ´83 si´87.Doua persoane, dintre care un prieten care dupa o singura noapte petrecuta la Securitate unde le-a fost administrata o injectie “speciala”, au devenit niste legume, zombie ciudati ce se comportau la fel ca D. Zglobiu, ce nu mai era de loc la fel de zglobiu ca inainte de arestare.Chiar nu ati observat nici unul din platou ca modul in care raspundea si semi-vorbea era izbitor de diferita , ca a unui drogat sau sedat? Deteriorarea creierului si comportamentul deviant cu simptome de schizofrenie indusa menite sa discrediteze si sa stampileze subiectul sunt cunoscute arme si metode ale fostei/actualei Securitati.O analiza a singelui ar fi revelatoare.

  • si sunteti dvs atit de sigur ca asa zisa analiza a singelui n-ar fi fost insotita (la psihiatrie) de administrarea unor substante necunoscute noua? nu-mi permit sa dau diagnostice cum faceti dvs, singurul fapt care conteaza e dorinta omului de a nu fi dus cu forta la spital. si sunt convins ca e mult mai sanatos la cap decit multi din jurul nostru

  • am vazut si eu ca era ca cel cu balconul la fel de ratacit.
   nu e prea complicat,nu-i rocket scient,e rutina.scoala lu basau.

   la interogatoriu l-au omenit la plecare cu un pahar de apa “indulcita” cu o doza masiva de haloperidol ,stiau ca a3 o sa-l prinda din zbor.apoi vorbea impleticit si fara noima exact ca cel care a sarit in cap de la balcon care si el probabil a suferit acelasi “tratament” fara sa stie in spital si dupa.

   daca-l interneaza il termina in 7zile.asa ramane , socat.

   • Exact la asta ma refeream si eu,. Starea de leguma in care era seara la Sinteza Zilei unde Gadea se chinuia sa scoata 2 vorbe coerente de la el, dupa ce inainte de “gazduirea “si ospitalitatea procurorilor era intr-adevar Zglobiu, ar trebui sa puna mai multa lume pe ganduri.Doar am vazut toti aceeasi emisiune, nu?

 28. Dle Radu Tudor ! Cum ar fi reactionat base , daca se trezea cu o ploaie de flegme intre ochi, avea sa faca plangere la toti ?

 29. Sa-l scuipi (chiar si pe) presedinte nu e crima de lez-majeste (ca nu mai avem rege) ! E contraventie si se da amenda conform legii. Ba chiar ar fi o buna sursa de venituri la buget: avem 7.4 milioane de cetateni care doresc sa-l scuipe pe presedinte, cu achitarea amenzii respective ! Sa vedem, se sacrifica Basescu pentru buget ?!

 30. Domnule Radu Tudor, poate ca aveti dreptate, dar administrarea unor farmaka antishizofrenie legale si eficiente de genul derivatelor de butyrofen in cantitati mari sau perioade mai lungi cauzeaza printre alte efecte nedorite si diskinezie tardiva. Anihilarea subiectului e garantata, iar medicamentul legal.Credeti-ma, stiu despre ce vorbesc, am fugit din ´83 din Constanta/Romania.

  Cu respect si admiratie din Malmö, Suedia
  Gabi Dogaru.

 31. Extrem de ingrijoratoare dorinta asta extrem de insistenta de a-l interna la psihiatrie. De unde si pana unde? Esti protestatar – arunci cu un ou, cu un pantof, scuipi etc. Nu e frumos si raspunzi in fata legii pentru fapta. Dar de unde si pana unde ti se pune la indoiala sanatatea mintala??? Si mai esti si internat fortat! Ce naiba-i asta.

 32. cred ca e vorba de agresivitatea lui basescu ca forma manifesta de amenintare la adresa populatiei din Romania. El, zi de zi ataca fondul genetic, psihologic al rominului. Din nefericire nu mai traim in vremurile cind conducatorul este retinut de luptatori ptr idealurile tarii. Astazi, traim o fanfaronade de democratie, participam la vot de dragul programului calendaristic electoral caci de altfel popurul nu este ascultat.
  Traim intr-o permanenta amaraciune. ne amagim ca ne dezvoltam.
  Nici macar nu avem servicii psihologice acreditate in reteaua sanitara si vrem sa vorbim despre dezvoltare personala, programe psihologice.
  E o disonanta toata politica.
  Cu ce drept acesti procurori il interneaza ? Incepem iar cu “internare pina la vindecare’,
  Cind psihiatria este practicata la comanda s-a dus naibii democratia.
  Adio, poti sa pleci, iarna ni-i pe veci

 33. Nu incurajez incalcarea legii, chiar fie ele si lucruri marunte, cum este cel al scuipatului presedintelui. Dar de ce este lasat un Bucuresti intreg sub puterea clanurilor interlope?. Mergeti in orice piata si sunt tone de legume vandute la negru. Am locuit de nevoie (nu mi-am permis sa imi cumpar o locuinta in alta parte, in 2003 am cumparat cu 1500euro o garsoniera cf 3 in Prelungirea Ferentari, 14mp) si am stat acolo 10 ani. Acolo se poate vedea clar ca aplicarea legii nu exista. Poti sa fi amenintat, batut pe strada, politia da cel mult o amenda pentru unul taiat cu cutitul (am avut caz in bloc).

Leave a Reply