Invitat în studioul „Puterea Știrilor” de la PS News, deputatul PNL Ben-Oni Ardelean a declarat că, „deși nu a fost un negaționist al coronavirusului, fiind printre aceia care spuneau că <<de mine nu se ia>>, a ajuns la spital fără aer în piept și în stare foarte gravă”.

Ben-Oni Ardelean este de părere că cel mai bun lucru este informarea din surse sigure, „pentru că atunci când asculți în stânga și în dreapta de la oameni care nu au 10 clase, dar care vin cu tot felul de teorii, atunci devine o problemă”.

„Nu pot să spun că am fost un negaționist al acestui fenomen, dar am fost printre aceia care spunea că „de mine nu se ia”.

M-am întâlnit cu zeci de persoane care după câteva zile s-au dovedit a fi infectate și cu stare foarte gravă în spital și am spus că „nu are cum să se ia de mine, este o chestiune pur și simplu care nu se ține de mine”, până în momentul în care n-am mai avut aer în piept și am ajuns la spital. Cred că asta este situația tragică în care ar putea ajunge cineva și nu doresc nimănui să ajungă pe acolo.

Este prima dată în viață când am fost spitalizat, prima dată în viață când am luat perfuzii, am luat injecții când n-am crezut că o să iau în viața mea, deși am o fobie vizavi de zona aceasta, dar cu medici foarte buni de la spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, cu oameni care sunt mega specializați precum dr. Oancea și alții care s-au îngrijit de mine în acel moment, am reușit să trec cu bine peste această experiență nefastă.

Cert este că ceea ce recomand tuturor este să se informeze. Informarea este esențială în această chestiune, informarea, pe baze științifice cât mai mult.

Ca om de academie, cred în lucrările științifice, cred în statistici bine făcute de institute de cercetare, de oameni care pur și simplu se apleacă asupra acestei chestiuni și nu de povești vânătorești și povești băbești.

Pentru că atunci când asculți în stânga și în dreapta la oameni care nu au 10 clase, dar care vin cu tot felul de teorii conspirative în care eu nu cred, în momentul respectiv deja e o problemă de cultură generală, ca să nu vorbim de altceva”, susține deputatul PNL.

Leave a Reply