Dezvăluiri incendiare despre implicarea lui Traian Băsescu în dosarul şpagilor date de Bercea Mondial pentru a cumpăra decizii favorabile ale instanţelor.

Magistraţii îl audiază pe Bercea Mondial în procesul în care ginerele său este acuzat că l-a şantajat pe fratele lui Traian Băsescu. Marius Constantin susţine însă că nu a încercat decât să recupereze banii pe care Mircea Băsescu i-ar fi luat în schimbul eliberării lui Bercea Mondial.

În faţa magistraţilor a vorbit şi Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, care a declarat că o parte din banii pentru Mircea Băsescu au ajuns la Traian Băsescu, tocmai pentru a primi o pedeapsă cu suspendare.

“În cursul anului 2011, au venit soţia şi fiul la mine în vizita şi mi au zis că a venit la ei Căpăţână, care le-a zis că Mircea Băsescu s-a oferit să mă ajute sa ies din puşcărie mai repede. Că naşul l-a a trimis pe Căpăţână să mă scape de puşcărie. A venit a doua zi în vizită Florin şi mi-a spus ca l-a chemat naşu la Agigea şi i-a cerut 600 mii euro să vorbescă cu fratele Traian şi să îmi dea cu suspendare sau să rămân la ce executasem deja”
, a declarat Bercea Mondial în faţa instanţei.

“Am fost eliberat de şase ori de Tribunalul Olt şi tot de atâtea ori am rămas în arest preventiv. Aceste măsuri s-au dat ca eu să mai dau 400.000 de euro. Am zis: Vindeţi tot, împrumutaţi, ce ştiţi, doar scoateţi-mă de aici. Nu au reuşit să facă rost de bani, apoi m-au condamnat la 7 ani şi jumătate, iar apoi mi-au dat 10 ani. În final i-am zis: Du-te, tată, şi cere banii înapoi”, a mai spus Bercea Mondial.

Bercea Mondial a mai spus că a trimis-o pe soţia sa “să ceară banii înapoi şi naşul le-a dat în jur de 300 de mii de euro înapoi”. Bercea subliniază că, pentru diferenţa da bani, Mircea Băsescu i-a trimis la Traian Băsescu, “pentru că lui îi dăduse să mă scape”.

7 COMMENTS

  • Zise un bou rasist și anonim.
   Nu au fost credibile înregistrările oferite de clanul Bercea în care fratele președintelui în funcție de la a acea vreme spunea că acesta din urmă știe despre șpagă?! Pixelul albastru, așa-i?
   Dacă se întâmpla așa ceva cu, să zicem, Obama și o rudă a lui, nu ar fi apucat următorul răsărit de soare în funcție, imbecil anticomunist privat și, desigur, de dreapta!

   • ba da pasarile inaripate s-au dus cu sacul cu bani si cu camera de filmat la piept cu scopul de a santaja…si le-a iesit santajul…merita aceste pasari colorate inchise in colivie ca sa nu mai santajeze pe nimeni!

 1. ce sa vrem mai clar de atat ,dar adevarurile astea nu misca vad pe nimeni.ce sa mai recupereze ?poate de la un mort mai vezi o lacrima dar bani de la Basescu ?Dv. va place ce ministru de justitie avem ?nu e si asta pus de Ponta ca si Kovesi?ce misca astia in justitie si in DNA ?NIMIC .Astia doi ca dupa chipul si asemanarea lui Ponta vad ca nu au interese prea mari in legatura cu ,,jaful secolului”ma incalzeste cu ceva ca sunt retinuti sau arestati ?nu cred ca numai pe mine .banii furati de la noi ,nu e asa ca poporul asta nu-i va vedea vreodata ?credeti ca nu le convine sa faca acolo cativa ani de puscarie si cand ies au conturile doldora si amaratii raman tot amarati?Se acopera unul pe altul si stiti de ce ,pentru ca toti au bube in cap spus asa popular ,cu mici exceptii toti sunt patati .nu mai avem nici o speranta de la nimeni .Jigodia de Basescu innebuneste lumea ca Johannis coabiteaza cu Ponta vi se pare ceva nou inventat cu coabitarea ?nu-l reduce nimeni la tacere ?mi-a placut mesajul lui Voiculescu ,mare om ,vertical si care iubeste Romania si romanii .A furat Basescu si cu acolitii lui ,pana le-a venit boala si n-am auzit sa faca vreunul ceva pentru copiii bolnavi si amarati dar nici pentru copiii valorosi dar fara sustinere.Pana si ametitul ala de Becali fa ce mult mai mult .Ma uit la poza astora doi Ponta si Cazanciuc ,pe care poti sa contezi ? pe nici unul .Ce asteptari avem de la ei ?nici una ,unul nu spune de doua ori acelasi lucru iar celalalt nu spune nimic .Rusine !

 2. Un intelectual şef al unei instituţii de forţă declară la ieşirea din puşcărie:**codul moral după care se călăuzește şi că sunt asociate succesului**Rămîne să se studieze în facultăţi afirmația individei are la bază codul moral după care se călăuzește. Deci toate fărădelegile făcute sunt asociate succesului. Și, la fel ca mafioții, se laudă că nu „denunță” asta o să rămînă pe buzele tuturor care vor ieşi din puşcărie şi vor fi aplaudaţi.
  Incredibil!

 3. un interlop de unde are atatia bani? cu asta trebuia sa inceapa justitia…restul sunt vorbe aruncate prin gura lu bercea dela abraham militianul

 4. Oricine ar fi fost in locul lui Basescu era de mult chemat la DNA macar sa raspunda la acuzatii. O fi fostul presedinta sl Romaniei, dar deja e prea de tot si incepe sa bsts la ochi

Leave a Reply