Duminică, 5 iunie 2022, sărbătorim pentru prima dată Ziua națională a supraviețuitorilor de cancer. Sărbătorim curajul, sărbătorim optimismul, sărbătorim victoria. Sărbătorim, totodată, priceperea echipelor medicale, invariabil multidisciplinare, sărbătorim tehnologia avansată ajunsă pe mâini bune, sărbătorim progresul. Haideți să fim alături de supraviețuitorii de cancer din România și să transmitem împreună mesajul cel mai important: cancerul este o boală care se poate trata și vindeca! Este esențial să îl prevenim, să îl descoperim la timp și să îl tratăm în centre de excelență, pentru a obține cele mai bune rezultate.

Odată diagnosticat, cancerul angajează atât pacientul, cât și echipa medicală pe care acesta o are alături, într-o luptă de lungă durată. În cele mai multe cazuri, este vorba de o luptă c e se întinde pe parcursul mai multor ani. Ca orice luptă, și cea împotriva cancerului necesită în primul rând un plan de răspuns la agresiunea indusă de boală, un plan personalizat, adaptat fiecărui caz în parte. În acest sens, bolnavii oncologici au nevoie de acces la centre performante, care să le ofere soluții complete de diagnostic și tratament, integrate într-un plan de management al cancerului.

Fiecare caz oncologic este unic și, după confirmarea diagnosticului de cancer, este necesară colaborarea activă între specialiștii implicați și analiza în detaliu a datelor medicale obținute cu ajutorul investigațiilor medicale. Astfel, în centrele specializate, pentru a obține cele mai bune șanse de vindecare și supraviețuire, fiecare caz este discutat inițial în cadrul comisiei oncologice multidisciplinare (Tumor Board). Aceasta este alcătuită din medicilor din diferite specialități (Oncologie medicală, Radioterapie, Chirurgie oncologică, Radiologie-imagistică medicală și alte specialități, în funcție de situație), cu o foarte bogată experiență în domeniu. P

În cele mai multe cazuri, tratamentul cancerului este multimodal, adică planul de tratament cuprinde o succesiune de terapii oncologice diferite: intervenții chirurgicale, radioterapie, chimioterapie, imunoterapie, ordonate strategic pentru a se completa și potența reciproc, cu scopul final de a vindeca organismul de cancer.

Centrul Oncologic SANADOR asigură pacienților cu neoplazii cele mai avansate metode de diagnostic și tratament, similare celor disponibile în centrele internaționale de prestigiu. Tratamentul oncologic este personalizat, pentru fiecare pacient în parte, pe baza recomandărilor făcute de comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board), care analizează cu deosebită atenție fiecare caz și stabilește secvențele terapeutice optime și ordinea acestora.

 

Leave a Reply