Secretarul general al PNL, fostul ministru de Interne Lucian Bode a declarat marţi că PNL a luat o decizie în Biroul Politic Naţional privind nominalizarea lui Mircea Abrudean pentru funcţia de SG al Guvernului şi partidul nu are de ce să facă altă propunere. Nu mai este responsabilitatea PNL, ci a premierului să decidă, a mai spus Bode, el afirmând că discuţia privind numirea acestuia a fost amânată în şedinţa coaliţiei de luni, scrie news.ro.

”PNL a luat o decizie în Biroul Politic Naţional, decizia o cunoaşteţi, 68 de voturi “pentru”, 2 voturi “împotrivă”, pe lista cabinetului miniştrilor propuşi de PNL, se regăsea evident şi domnul Mircea Abrudean. De aici nu mai este responsabilitatea Partidului Naţional Liberal, este responsabilitatea primului ministru să decidă. În acest moment, PNL nu are absolut niciun document sau o decizie comunicată de către prim-ministru, în consecinţă nu avem de ce să facem alte propuneri”, a spus secretarul general al PNL, la Parlament.

Întrebat dacă au mai fost şi alte propuneri discutate în partid, la acel moment, Bode a arătat că înainte de a ajunge la această listă aprobată de Biroul Politic Naţional în medie au fost două-trei propuneri pe fiecare minister, inclusiv la poziţia de secretar general al Guvernului. ”Concluzia conducerii partidului aţi văzut-o şi a fost prezentată şi supusă votului. Sigur că da, în PNL nu sunt doar 10 sau 11 oameni, sunt foarte mulţi colegi care au pregătirea şi pot ocupa o funcţie de ministru”, a mai spus Bode.

Secretarul general al PNL a fost întrebat cum comentează informaţiile pe surse că ar exista un document privind o recomandare a serviciilor în ceea ce îl priveşte pe Abrudean, care l-ar împiedica să fie numit în funcţie.

”Eu nu comentez informaţiile pe surse. PNL nu a primit informări de la instituţiile statului. Eu nu vorbesc despre lucruri pe care nu le cunosc. Eu ştiu doar că între timp, de la ultimul aviz şi până acum, domnul Mircea Abrudean a dobândit şi calitatea de a avea acces la documente clasificate NATO, cel mai înalt grad de clasificare. Aşadar, la nivelul secretarului general al Guvernului este cel mai înalt grad, ORNISS-NATO. În consecinţă, eu văd ca o evoluţie în ceea ce priveşte integritatea domnului Abrudean, nu o problemă, dar nu este decizia noastră. Decizia noastră a fost luată şi a fost foarte clară. V-am spus şi repet, decizia primului ministru trebuie să fie comunicată”, a spus Bode.

Despre discuţia din coaliţie, de luni, Lucian Bode a arătat că ”pe agenda şedinţei erau câteva chestiuni care ard, legate de pensiile speciale, cumulul pensiei cu salariu, convocarea plenului reunit al Parlamentului, întâlnirea pe care au avut-o prim-ministrul şi preşedintele Senatului cu guvernatorul BNR, chestiuni care erau mult mult mai importante decât a discuta despre numirea unuia sau altuia”. ”Deocamdată, neavând niciun document, nicio propunere, niciun mesaj către PNL din partea primului-ministru, nu avem niciun motiv să discutăm în forurile statutare ale partidului altă variantă. În coaliţie nu am discutat acest subiect, am amânat acest subiect”, a declarat Bode, potrivit news.ro

 

Leave a Reply