“Cel mai mare scandal de corupție din istoria Uniunii Europene a avut loc sub influența EADS. Numele unor cetățeni germani prominenți apar în actele procurorilor”, notează la unison Der Freitag și huffingtonpost.de, despre scandalul care marchează campania electorală pentru Președinția României, citate de Jurnalul national.

Direcția Națională Anticoruptie (DNA) din România anchetează înalți membri ai Guvernului și ai serviciilor secrete din România. Aceștia ar fi încasat peste 60 milioane de euro mită, pentru a facilita în anul 2005 un contract de peste 743 de milioane de euro în România pentru EADS. Banii provin parțial din fondurile UE. În afara firmelor EADS Deutschland GmbH, Fujitsu Siemens Computer și Microsoft, apar în legatură cu această afacere și numele lui Gerhard Schroder,fost cancelar german, Bodo Hombach, fost coordonator al Pactului de Stabilitate in sud-estul Europei, ale oamenilor de afaceri Ion Țiriac, Klaus Mangold, precum și cel al candidatului la Președinția României, Elena Udrea”, scriu sursele citate sub semnătura jurnalistului german de origine romana Vlad Georgescu.

Aici articolul : http://www.huffingtonpost.de/vlad-georgescu/wie-deutsche-unternehmen-in-rumaenien-geld-hinterziehen_b_6013074.html

 

28 COMMENTS

 1. Eu zic sa platim FBI ul ca se zvoneste ca ar fi ancheta lor. DNA ul doar face musamalizari.cred ca s si bine platiti la DNA, mai bine platim o sucursala FBI in Romania

  • stai linistit ca deja-i platesti si nu doar fbi-ul ci toate sucursalele nsa, cia, etc. iar pe langa securistii lor platesti si cateva sute de mii de securisti autohtoni, de ce crezi ca suntem facuti sclavi prin taxe si impozite, ca sa-i tinem pe astia in spate!
   dar la megahotia aia facuta de bechtel (1,5 miliarde euro) nu exista nici un dosar macar.

   • Ancheteaza membrii ai serviciilor secrete ? Asta as vrea sa vad si eu . Ca tot nu are acces nimeni la secretele lor .

  • Ai si matali o buba( buba fiind adoratia fata de bishnitzarul de TroCoceni). Apropo:Rus,ii din garda veche-nu prea merge aracetul fata de ” copy/paste” !

 2. ce va ziceam cu ceva vreme in urma ca pana nu dau ordin occidentalii si yankeii sa fie anchetati hotomanii din aceasta tara, nu se va intampla nimic? aia de afara stiau de escrocheriile sleahtei basanului dar asteapta momentul sa ii curete, dupa ce s-au folosit de ei…pe modelul lui noriega din honduras, sadam, gadafi, mubarak etc

 3. Sa-i arda pe toti dar tare mi-e teama ca nume precum Rus,Tiriac vor fi scoase din dosar dupa ce ajunge Ponta la Cotroceni.Poate chiar Cocos cel care desfasura afaceri la greu pe vremea lui Nastase cu Bittner si Petrache.Toata vanzoleala asta vadit artificiala cu zsanganit de catuse si camere TV 24/24 se va stinge treptat dupa alegeri.Si iar vom constata ca ne-au dus de nas cum au vrut.

 4. …şi, cică…avem elite cu care să ne mîndrim!!! acum vă daţi seama şi trageţi concluzii privind comportamentul agresiv pînă la violent verbal de la străini asupra celor care vor să muncescă, să-şi facă un viitor, să trimită bani în ţară ca să aibă lichelele de unde-şi încasa veniturile şi bonusurile!!! şi dau vina pe ţigani, de unde au acest comportament ţiganii, sau, este susţinut intenţionat acest comportament al ţiganilor??? Afară, în străinătate, indiferent de ţară, nu mai poţi să-ţi programezi nimic, nici măcar căsătoria, că de aici din ţară îţi dau acte care nu sunt valabile(unicat-standard) şi nimeni nu răspunde pentru aceste porcării, aberaţii, nici nu-ţi spun ceea ce trebuie să faci, plăteşti banii pentru un serviciu care, efectiv, nu este valabil pe teritoriul altei ţări, sau mai trebuie alt act tot de la scăunarii româniei, nici nu vor conducătorii noştrii să se conformeze legislaţiei europene, nu ştiu la ce mai ocupă un scaun dacă habar nu au despre locul de muncă respectiv!!!
  …şi uite-aşa am ajuns cîrpele oricui din cauza unor nemernici!!!…
  …bravo Ţiriac, Cocoş, Udrea, Videanu,… şi ceilalţi, sunteţi reprezentanţii guvernului de,,excroci, mincinoşi, ordinari, hoţi,…(nu mă miră cazul Gică Popescu, iniţial am crezut că e o plasă, dar s-a dovedit că nu e)”…
  Bă, terminaţi odată cu plagiatul, de ani de zile, din totdeauna s-a practicat plagiatul în românica!! această manevră este pentru neştiutori, dacă s-ar lua la analiză toate materialele, nu cred că există un material 100% scris de un om, terminaţi odată cu mizeria asta, nu că e Ponta, dar este realitateeee!!!

 5. D-le Tudor, cind o sa aflam motivul retragerii D-lui Antonescu Crin. Consider ca trebuie sa faceti o investigatie jurnalistica pe acest subiect. Consider ca aceasta retragere, are un miros de santaj basist. Faceti un efort si probabil o sa va creasca si mai mult audienta

 6. Pai, ce ordine da demisu” catre DNA ? Dati-i drumul la EADS !
  Saracu’presedinte demis credea ca in presa apare dosarul pe juma”,respectiv numai persoanele si firmele indicate de el…Nu e bine…
  Catre Administratia Nationala a Penitenciarelor,
  Subsemnatul Basescu Traian,….doresc un imobil de 35… mp, pe care va rog sa-l mobilati cu un birou, pat nou,televizor numai cu programul A3 si sa-l dotati cu aer conditionat.Vreau o baie mare ca sa zic ca e piscina si o intrare separata ca sa nu tulbur linistea celorlalti condamnati si pe care SPP-ul sa-i verifice in permanenta sa nu cumva sa ajunga la mine, Voiculescu , Becali sau Hrebe.
  Acesta e un pamflet, luati-l ca atare !

 7. flutura o pasarica prin eter cica sova a inceput sa dea cu sifonul bine de tot din razbunare, o fi adevarat sau dna-ul e pe cai mari?! 🙂

 8. …nu ştiu, dar, absolut toată justiţia lasă loc de convingere a oricărui cetăţean, privind complicitatea şi a lor în ambele dosare anchetate în actualitate, de ce spun asta? Pentru că, întrebări:
  1.nu s-a făcut anchetă la timpul potrivit,DE CE ???
  2.nu s-au luat măsuri de stopare a excrocheriilor, DE CE???
  3.nu iese nicun justiţiar să comenteze, să explice despre ce este vorba, dar, îi lasă dreptul lui băsescu să spună ce vrea şi nu e vorba de opinii, păreri, strict atacuri, programări,evitări pt.anumite personae, pe cine să reţină justiţia şi pe cine să aresteze!!! DE CE ???
  4.cumva trăim întrun stat condus de justiţie, DNA şi care or mai fi, totul politic??? Un fel de hărţuială politică pentru orice individ politic sau nu!!! DE CE ???
  5. cumva trăim întrun stat mafiot cu înţelegeri tacite între politicieni şi justiţie??? DE CE???
  6. s-a dorit distrugerea naţiunii române şi a ţării prin complicitatea tacită, DE CE ???
  …nu cred că are nimeni curajul să ne spună adevărul în faţă, la aberaţii, minciuni şi evitări, oricine se pricepe, degeaba au trecut 25 de ani de la revoluţie, NU-drepturi, DA-obligaţii pentru majoritatea poporului care este ţinut intenţionat în sărăcie, în inaniţie, în mizerie, inducînd permanent ura între noi, din cauza minciunilor repetate, ridicate la rang de lege, DE CE???

 9. “Sebastian Ghiţă, candidatul lui Băsescu la şefia PSD

  “- Nu-i aşa că vă luptaţi de 10 ani cu prejudecăţile?

  – Aşa este! Mă lupt de 10 ani cu prejudecăţile!

  – Nu-i aşa că ar fi trebuit să respundeţi ferm că nu sunteţi amanta preşedintelui?

  – Aşa este! Răspund ferm că nu sunt amanta preşedintelui”

  Cam aşa decurgea, ieri seară, dezbaterea electorală (!?) de la televiziunea lui Sebastian Ghiţă cu candidata PMP la preşedinţia României, Elena Udrea. Un post de televiziune în care toţi protejaţii lui Băsescu (în frunte cu madam Udrea, evident) se simt acasă de luni bune. Tot ca acasă se simte un alt băsist notoriu, Dan Diaconescu, care şi-a mutat cloaca pestilenţială, după ce i-a fost închisă de CNA, pe undele aceluiaşi RTV.

  Coincidenţa face ca în acelaşi timp să se fi declanşat scandalul “Viorel Hrebenciuc” însoţit de stenogramele aferente din care ieşea la iveală lupta – până acuma de culise – ce se duce pentru şefia Partidului Social Democrat. Se apre că scopul publicării acestor stenograme ar ţine mai degrabă de îngrădirea influenţei unor oameni care ar împiedica ascensiunea rechinului filobăsist spre vârful formaţiunii politice. Nu ne-ar mira!

  În timpul acesta Marian Vanghelie, primarul de 5, se simţea hăituit de spionii (botezaţi “paparazzi”) ai aceluiaş Sebastian Ghiţă. Pesemne pregăteşte materiale compromiţătoare pentru ca liderii din teritoriu să-i mănânce din palmă atunci când va veni ceasul. Câţi din aceşti “baroni locali” or fi păţit la fel? deocamdată, doar Vanghelie a luat poziţie vehementă.

  Dragnea a luat altă poziţie, în schimb. De drepţi! Iar Ponta, pe aceea a “liderului de muşama”, cu false măsuri disciplinare (beleau a căzut pe capul aceluiaşi Vanghelie) dar în spiritul acordului coabitac încheiat cu Băsescu.

  Bun, un dosărel care bate la uşă – EADS – s-ar putea să-i dea planurile peste cap. Şi să-l înfunde şi pe el, şi pe partenerii de jafuri (Ponta şi Băsescu). Şi va fi ultimul dosar de corupţie în care numele lui sebastian Ghiţă e implicat?

  Ia să vedem: mega-gheşeftul “cardului de sănătate” pe cine ar avea drept părţi? Păi, într-o parte CNAS (Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate), în cealaltă parte firma căreia i s-a comandat aceste carduri. Măi să fie, nu o fi cumva una din ograda lui Sebastian Ghiţă? Iar valabilitatea respectivelor carduri este de doar 5 ani. Adică selinge pe bot mafiotul Ghiţă de contracte repetate în acelaşi domeniu. Cam ca a licenţele Microsoft.

  PS: candidatului la preşedinţie Victor Ponta i s-a năzărit şi să sterilizeze toate animalele de casă – câinii şi pisicile din ogrăzile oamenilor – măsură preconizată a fi însoţită de CIPUIREA bietelor dobitoace. Nu ştim de ce avem impresia că acelaşi Ghiţă se va lipi şi cu această ocazie de o comandă de la stat. Alo, DNA-ul, se aude?”

  http://marianhociung.wordpress.com/2014/10/23/sebastian-ghita-candidatul-lui-basescu-la-sefia-psd/

 10. Înaintea erei noastre, se practica sloganul bisericesc ortodox,,CREDE ŞI NU CERCETA” în locul sloganului care trebuie să-l aibă întipărit în memorie orice om,,ÎNAINTE DE A CREDE, CERCETEAZĂ”. Văd că se practică cu brio primul slogan al bisericii ortodoxe,,CREDE ŞI NU CERCETA”, nu se mai poate în timpurile noastre, omul a evoluat, vrea informaţii mult mai multe pentru a crede. Oameni buni,,CERCETAŢI ÎNAINTE DE A CREDE CEVA”!!! Nu se poate să înghiţim spusele altora, care se dovedesc minciuni în timp,avem dovezi reale în cei 25 de ani de zile(am văzut de multe ori interviul udrei-la gîndul, cu afacerile anchetate acum:îşi muşcă buza de jos, se bîlbîie cînd construieşte o frază, nu-şi găseşte cuvintele,,lenuţa-blonduţa”,i se schimbă moaca-cam gri, la băsescu,ultimul interviu-la adevărul:i se strînge gîtul, nu mai are aer, nu se poate concentra, nu-şi găseşte cuvintele, îi ies oasele feţei afară, moaca e deformată, că se chinuie să convingă-de fapt, cred că mint amîndoi şi nu numai)

 11. cele doua guverne din acea perioada sunt manjite temeinic, si de la prim-ministru in jos vor da cu subsemnatul …. ca asa vrea si Germania

 12. “ZIARISTI GERMANI” cu nume Vlad Georgescu. curat german murdar. e un articol platit de PSD, in stilul PDL cu SCHWARZ de la FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung). e plin bade de jigodii care te vor prost. Dl Tudor “Wir sprechen Deutsch” insa tu “kannst nicht Deutsch”

 13. Pentru inceput e bine sa amintesc pozitia lui Rus la referendum cand fara sa fie treaba lui ( ci a A E P !!) dadea un numar de votanti de pe niste liste ce nu erau corecte , complete, la zi ,etc). Aveti raspunsul DE CE .
  Sa asteptam cu mult interes poveste, pentru ca va fi lunga. Noi ar fi bine sa vedem si partea cealalta nespusa pana acum : cine a emis facturile in care erau incluse spagile ???
  Ca doar nu o sa avem corupti fara corupatori. Legea nu face diferente mari la pedepse.
  Sa amintesc un episod ca exemplu: Vine Merkel de la Sofia pe Otopeni unde din Salonul Oficiar “cearta” Romania ca nu plateste fiemele ce executa pe aici .Si pleaca. Toti se gandesc la afacerile BMW. Iar a doua zi , din fondul guvernului Bob scoate o suma de milioane pentru… constructorul de la Arena Nationala. In Germania urmau alegerile unde un sponsor era…
  Cat a costa Arena ? Cumva cam dublu decat trebuia si nu este inca terminata ? Mai platim mult numirea guvernatorului ?

  • si acum dupa atata timp, listele electorale sunt corecte ? cu toti mortii din ultimii 20-30 ani. ? Nici asta nu conteaza in romania.BRAVO HOTILOR SI BANDITILOR.

   • Mortii ca mortii dar ce ne facem cu cele un milion si jumatate de persoane care DOMICILIAZA in strainatate si care potrivit legii 38/2007 , lege facuta la indicatia expresa a CE, NU TREBUIE SA APARA IN LISTE ? Ehe, dar numarul mare de votanti inseamna si numar mare de europarlamentari, asta-i problema.

 14. Vorba unui clasic în viata – ramai cracanat cand vezi ca toti pretendentii la mana saracei fete Romania – sunt vanati
  neamtu are 6 case si trafic de copii
  udrea e cu Eads-ul
  meleșcanu e securist

  Culmea e ca ponta se strecoară ca la slalom printre ei, o fi fata mare sau doar e basescu un bun negociator????????
  Mai poți să știi ceva în ziua de azi………..
  A!!!! mai este și tariceanu dar asta e ocupat cu facutul pantofilor lui ponta

Leave a Reply